Μακάμπι Τελ Αβίβ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 76-80 (vid)

Gazzetta team
Μακάμπι Τελ Αβίβ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 76-80 (vid)
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη δεν πλήρωσε το κακό ξεκίνημα και τις απουσίες και πέρασε δύσκολα από την έδρα της Μακάμπι (76-80)!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ταξίδεψε στο Τελ Αβίβ για ακόμα ένα παιχνίδι χωρίς τον Νάντο ντε Κολό, ενώ ο Δημήτρης Ιτούδης δεν είχε στη διάθεσή του ούτε τον Μίλος Τεόντοσιτς. Οι Ρώσοι μπορεί να βρέθηκαν στο πρώτο ημίχρονο ακόμα και στο -18 (38-24 στο 14'), ωστόσο ροκάνισαν σιγά-σιγά τη διαφορά και το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Η ρωσική ομάδα συνεχίζει απτόητη στο 12-1 και πρώτη με διαφορά, ενώ η Μακάμπι Τελ Αβίβ που γνώρισε την τέταρτη διαδοχική ήττα της έπεσε στο 5-8.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Λούμπιν Ρίορ βρίσκεται στον πάγκο της Μακάμπι ως προσωρινή λύση και υπό τις οδηγίες του η Μακάμπι μπήκε επιθετικά απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. η ρωσική ομάδα έκανε άσχημο ξεκίνημα, ωστόσο στη συνέχεια βελτίωσε την άμυνά και της. Έτσι, κατεβάζοντας σιγά-σιγά τη διαφορά έκανε το παιχνίδι ντέρμπι κι όλα κρίθηκαν στο τέλος. 0-9 σερί στην τρίτη περίοδο (52-56 στο 26') έπειτα από 7 διαδοχικά λάθη των γηπεδούχων επέτρεψαν μάλιστα στους Ρώσους να προηγηθούν ακόμα και με 4 πόντους. Τελικά, όλα κρίθηκαν στο τέλος. Οι Χάγκινς και Χάινς ανέλαβαν δράση και χάρισαν τη νίκη στην ομάδα τους.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κόρι Χίγκινς ήταν ο κορυφαίος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μίλησε στα κρίσιμα σημεία και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 16 πόντους, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λαθη σε 26:19.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Σόνι Ουίμς σε 19:23 είχε 2 άστοχα δίποντα και 1 άστοχο τρίποντο, ενώ έκανε 6 λάθη.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Κάιλ Χάινς βρήκε στόχο κι ο Κόρι Χίγκινς έκανε το 74-76 στη συνέχεια, μετά το λάθος του Σόνι Ουίμς. Ένα λεπτό πριν από το τέλος ο Κόλτον Άιβερσον μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά αστόχησε από κοντά. Ο Χίγκινς δεν αστόχησε (74-78 στα -45''), ο Ραντ μείωσε ξανά στο καλάθι, αλλά ο Χάινς ευστόχησε ξανά (76-80 στα -21'') και... καθάρισε τη νίκη.

ΑΦΑΝΗΣ-«ΗΡΩΑΣ»: Ο Κάιλ Χάινς δεν έκανε το καλύτερό του παιχνίδι, αλλά στο σημείο που έπρεπε ήταν εκεί. Ο Αμερικανός σέντερ πέτυχε κρίσιμους πόντους στο τέλος και μέτρησε 9 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η απίστευτη φάση του Ραντ.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας το πρώτο δεκάλεπτο, ενώ η Μακάμπι την ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες.

Τα δεκάλεπτα: 31-16, 46-42, 59-58, 76-80