Ο ΠΑΟΚ μπορεί το πρωτάθλημα φτάνει να...

Ο ΠΑΟΚ μπορεί το πρωτάθλημα φτάνει να...

bet365

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει τους λόγους που κάνουν ακόμη πιό σπουδαία και πολύτιμη τη νίκη του ΠΑΟΚ στο πρώτο ντέρμπι και απαντάει στο ερώτημα της διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Το ερώτημα που υπήρχε πριν από το ντέρμπι στην Τούμπα είναι: «Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα;
Όπως φάνηκε στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς κόντρα στον Παναθηναϊκό, ΝΑΙ μπορεί, υπό προυποθέσεις.

Η νίκη του είναι πολύ σπουδαία και κλειδί για τη συνέχεια, γιατί:
α)Ήταν κουρασμένος λόγω της αναμέτρησης στο Γιουρόπα Λιγκ τρεις μέρες πριν στην Ολλανδία.
β) Έδειξε ότι μπορεί να μην φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης όμως ξέρει τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο και πως να το πάρει. Δεν είναι μικρό πράγμα να κάνεις ανατροπή ακόμη και στην έδρα σου, απέναντι σε μία ομάδα σαφώς πιό νέα, αλλά και πιό φρέσκια, όταν εσύ έχεις στην 11άδα τους 9 παίκτες που είχαν ξεκινήσει κόντρα στην Άλκμααρ.
γ) Κατάφερε να περάσει το πρώτο ντέρμπι βάζοντας τρεις βαθμούς στο σακούλι και είναι σε απόσταση βολής (μία ήττα) από τον Ολυμπιακό.
δ) Δείχνει ότι έχει βρει σταθερότητα με τον Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια, ενώ και το κέντρο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έδειξε ότι θα αποτελέσει το δυνατό σημείο του ΠΑΟΚ,καθώς είχε κυκλοφορία της μπάλας συνολικά 62-38!
ε) Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι είναι πολύ βελτιωμένος και θα αποτελέσει δύσκολο αντίπαλο για όλες τις ομάδες και δη για τον Ολυμπιακό τον οποίο θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια στη Λεωφόρο. Ο Αναστασίου ήταν άτυχος γιατί τραυματίστηκε ο Κλωναρίδης και δεν του βγήκε ο Ντίνας, όμως πλέον φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει ένα αξιόπιστο σύνολο, που συνεχώς παίζει καλύτερα- ωστόσο θέλει το χρόνο του και πληρώνει την απειρία νεαρών παικτών του, όπως ο ταλαντούχος Ρισβάνης. Είχε όμως έναν Ζέκα από τα παλιά!
Συμπερασματικά, η ομάδα του Χουμπ Στέφενς έχει πολλά να βελτιώσει ακόμη και αν ευστοχούσε στο πέναλτι ο Μπεργκ,είναι πιθανό να πετούσε δύο βαθμούς στον κάλαθο των αχρήστων. Ειδικά από τα πλάγια αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, αν και στο δεύτερο ημίχρονο τα ανεβάσματα του Λίνο τον βοήθησαν να ισορροπήσει. Παράλληλα, έδειξε αδυναμίες και έκανε λάθη ξανά στο κέντρο της άμυνας (Κατσουράνης, Βιτορ), ενώ ενδεχομένως ο Ολλανδός προπονητής να πρέπει να μοιράζει περισςότερο την τράπουλα καθώς το rotation θα τον βοηθήσει να έχει πιό πολλές δυνάμεις. Ειδικά στο τέλος ο Παναθηναϊκός πίεσε τον ΠΑΟΚ και μπορούσε να του κάνει τη ζημιά. Προφανώς λόγω της κρισιμότητας του αγώνα, ο Στέφενς θα απέφυγε την περιστροφή στην 11άδα.
Για να επιστρέψουμε στο αρχικό μας ερώτημα για το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ για άλλο ένα παιχνίδι έδειξε δυσκολίες να κερδίσει εύκολα και με μεγάλο σκορ και αυτό ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Συνεχίζει να ανατρέπει σκορ σε Ελλάδα, Ευρώπη, μάχεται, δεν τα παρατάει. Όμως θα πρέπει να βελτιωθεί για να κάνει κάποια στιγμή την αντεπίθεσή του για το πρωτάθλημα, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό, που άρχισε να βγάζει... φωτιές, έναν Μήτρογλου, που μοιάζει με κανόνι που έχει μονίμως αναμμένο το φυτίλι και σαφώς με πιό γεμάτο ρόστερ. Εκτός από τον Στοχ που είναι ηγέτης και δείχνει ότι είναι γεννημένος για τα δύσκολα, θα πρέπει οι Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης, Κατσουράνης να σηκώσουν περισςότερο στην πλάτη τους τον ΠΑΟΚ στα δύσκολα ματς του πρωταθλήματος . Το ίδιο και ο Λούκας, παίκτες που μπορεί να βοηθήσουν στο εύκολο γκολ. Χωρίς αυτό, η ατμομηχανή του ΠΑΟΚ στις δύσκολες διαδρομές του πρωταθλήματος θα αρχίσει να αγκομαχάει... Οι δύο πρώτοι το έκαναν (ο Σαλπιγγίδης μάλιστα έστειλε και τα μηνύματα που ήθελε στον... Στέφενς) και ο τρίτος Κατσουράνης θα πρέπει να το κάνει με πιό εμφατικό τρόπο. Άλλωστε και το ότι αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας, αν και δεν είναι η φυσική του θέση, δείχνει ότι βάζει πάνω από όλα την ομάδα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα