Οι 16 φορές που ο Μέσι «σκότωσε» τους Άγγλους (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Οι 16 φορές που ο Μέσι «σκότωσε» τους Άγγλους (vids)

bet365

Η Σίτι γι' ακόμα μια φορά έγινε έρμαιο στην απλότητα με την οποία ο Λιονέλ Μέσι στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και το gazzetta.gr θυμίζει τα 16 «χτυπήματα» του Αργεντινού απέναντι σε ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο σούπερ σταρ των Καταλανών, χρειάστηκε... μισή ευκαιρία αρκετά μεγάλη δόση τύχης – τη στιγμή που ο Φερναντίνιο γλίστρησε και του άφησε ορθάνοιχτο το δρόμο – για ν' ανοίξει το σκορ απέναντι στους «πολίτες», το βράδυ της Τετάρτης.

Mόλις ανατράπηκε η αριθμητική ισορροπία, «κλείδωσε» τους τρεις βαθμούς για τους «μπλαουγκράνα» σκοράροντας δις σε διάστημα 8 λεπτών στην επανάληψη.

Με αυτό το χατ-τρικ έφτασε σε σύνολο τα 16 τέρματα σε 15 αναμετρήσεις απέναντι σε συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας αποτύχει να σκοράρει στα ματς με αντιπάλους τις Τσέλσι και Λίβερπουλ!

Η πρώτη είχε έρθει σε εξαιρετική περίσταση, με τρόπο που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση. Ήταν την 27η Μαΐου του 2009, στη Ρώμη, στον μεγάλο τελικό απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με... αριστοκρατική κεφαλιά, είχε νικήσει τον Φαν ντερ Σααρ για να διαμορφώσει το τελικό 2-0 για τους Καταλανούς και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου.

Η Άρσεναλ έχει τις χειρότερες αναμνήσεις από τον βραχύσωμο «μάγο», ο οποίος στις 6/4/2010 είχε παρουσιάσει το... προσωπικό του σόου στο «Καμπ Νόου», πετυχαίνοντας και τα τέσσερα γκολ της ομάδας του στο τελικό 4-1 απέναντι στους «κανονιέρηδες».

Μια απ' τα ίδια τον Μάρτιο του 2011, με την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ να βρίσκει ξανά τον Αργεντινό στο δρόμο της κι εκείνος να... φιλοδωρεί τους Λονδρέζους με δύο γκολ. Το καμάρι της Βαρκελώνης σ' εκείνο το παιχνίδι είχε συνεισφέρει, αλλά είχε και την παρέα του Τσάβι στο σκοράρισμα, για τη διαμόρφωση του σκορ στο 3-1.

Τον Μάιο του 2011, είδαμε έναν από τους πιο έξαλλους πανηγυρισμούς του Λιονέλ Μέσι, στο γκολ που πέτυχε στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο «Γουέμπλεϊ», απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Αργεντινός είχε βάλει ξανά μπροστά στο σκορ την ομάδα του έπειτα από την ισοφάριση του Ρούνεϊ και είχε... τρελαθεί, σ' ένα παιχνίδι που το σύνολο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αδυνατούσε να κοντράρει τους «μπλαουγκράνα».

Είχε έρθει και η σειρά της Μάντσεστερ Σίτι, το 2014, να... μπει στη λίστα του Μέσι με τα «θύματα» εξ Αγγλίας.

Στο εκτός έδρας παιχνίδι, στο «Etihad», κέρδισε πέναλτι από τον Ντεμικέλις (με το μαρκάρισμα να φαίνεται πως έγινε λίγο έξω από την περιοχή) και σκόραρε από την άσπρη βούλα, ενώ, στο «Καμπ Νόου», μπροστά στα μάτια του Γκουαρδιόλα που έμεινε άναυδος με την «ποδιά» στον Τζέιμς Μίλνερ, πέτυχε ακόμα ένα γκολ, έπειτα από λάθος του Λέσκοτ που του επέτρεψε να πλασάρει με ευκολία στην εστία του Χαρτ.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, πάλι η Άρσεναλ βρέθηκε στο διάβα του και ο Μέσι την... τίμησε δεόντως σκοράροντας συνολικά τρεις φορές σε Βαρκελώνη και Λονδίνο. Αρχινά, στις 23/2 του 2016 το πήρε πάνω του και ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το 2-0 στο «Έμιρεϊτς», σβήνοντας τις ελπίδες των «κανονιέρηδων» για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ, στο «Καμπ Νόου», χρειάστηκε απλά να βάλει ένα γκολ, σαν το... κερασάκι στην τούρτα που είχαν φτιάξει ήδη οι Νεϊμάρ και Σουάρες.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα