Εδώ μένουν οι Ελληνες αθλητές στο Ρίο! (pics)

Δήμος Μπουλούκος
Εδώ μένουν οι Ελληνες αθλητές στο Ρίο! (pics)

bet365

To gazzetta.gr «τρύπωσε» στο Ολυμπιακό Χωριό του Ρίο ντε Ζανέιρο και σας αποκαλύπτει που μένουν οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες των Ολυμπιακών Αγώνων. ΡΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΔΗΜΟΣ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣ

Μετά από τα προβλήματα των πρώτων ημερών η κατάσταση στο Ολυμπιακό Χωριό έχει βελτιωθεί και το gazzetta.gr μπήκε μέσα στην τεράστια αυτή πολιτεία με τους σχεδόν 20.000 ανθρώπους και σας ξεναγεί στους χώρους που διαμένει η ελληνική αποστολή στο Ρίο.

Περνώντας τον έλεγχο με τις μαγνητικές πύλες μπαίνεις στο χώρο που ονομάζεται Olympic Village Plaza και είναι προσβάσιμος σε όσους έχουν διαπίστευση. Αποτελεί ουσιαστικά τον τόπο διασκέδασης των αθλητών καθώς εκεί μπορούν να έρθουν σε επαφή με άλλους ανθρώπους, ακόμα και δημοσιογράφους, ενώ έχει αρκετά καταστήματα όπως McDonald's, Samsung, beauty corner για περιποίηση νυχιών και μαλλιών, μαγαζί με αναμνηστικά ακόμα και τράπεζα.

Στη μία πλευρά τoυ Olympic Village Plaza βρίσκεται η είσοδος για το Ολυμπιακό Χωριό, όπου δικαίωμα πρόσβασης έχουν μόνο οι αθλητές, οι προπονητές και οι συνοδοί τους. Η ελληνική ομάδα διαμένει στο κτίριο 18 που βρίσκεται σε πολύ ευνοϊκή τοποθεσία, καθώς είναι απέναντι από την είσοδο και στο κέντρο του Ολυμπιακού Χωριού με αποτέλεσμα οι αποστάσεις να είναι κοντινές.

Η Ελλάδα έχει τους πρώτους ορόφους του κτιρίου των 18 ορόφων και από πάνω μένει η αποστολή της Κροατίας. Το αρχηγείο της ελληνικής ομάδας είναι στον 2ο όροφο και βγαίνοντας από το ασανσέρ συναντάς μία μεγάλη ελληνική σημαία σαν και αυτές που είναι έξω από τα μπαλκόνια των ελληνικών δωματίων.

Στο αρχηγείο υπάρχουν γραφεία, για τον Αρχηγό Αποστολής Ισίδωρο Κούβελο, τον Υπαρχηγό Μανώλη Κολυμπάδη, τους τεχνικούς συμβούλους Μανώλη Κοτσολάκη και Στράτο Καρέτο, για τις υπαλλήλους της ΕΟΕ Ειρήνη Πανουσιάκη και Μαρία Λιακοπούλου, Μαρλία Φλωρίου ενω υπάρχει και Γραφείο Τύπου.

Δίπλα ακριβώς στα γραφεία είναι το ιατρείο μαζί με τις αίθουσες για φυσικοθεραπείες με ένα εξαιρετικό τιμ που φροντίζει στο έπακρο όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες μας.

Από την πίσω πλευρά του κτιρίου της Ελλάδας βρίσκονται οι δύο μεγάλες πισίνες του Ολυμπιακού Χωριού οι οποίες όμως συνήθως είναι έρημες, καθώς κανείς δεν έχει μυαλό για μπάνιο, αλλά ούτε ο καιρός ευνοεί τις βουτιές.

Μέσα στο αρχηγείο υπάρχουν και οι σχετικοί πίνακες για τις ανακοινώσεις αλλά και για τις αφίξεις των αθλητών καθώς η αναχώρηση από την Ελλάδα έγινε κατά γκρουπ.

Τα διαμερίσματα των Ελλήνων αποτελούνται από τρία δωμάτια, έχουν κουζίνα , σαλόνι αλλά και μπαλκόνι, ενώ πρέπει να επισημάνουμε ότι ήδη έχουν πουληθεί σε ιδιώτες για τη χρήση μετά τους Αγώνες, στην υψηλή τιμή των 250.000 ευρώ για 90 τετραγωνικά μέτρα.

Το Ολυμπιακό Χωριό διαθέτει όλα όσα χρειάζονται οι αθλητές όπως πολυιατρείο, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, καθαριστήριο και φυσικά δύο εστιατόρια, Το ένα είναι πιο μικρό με γεύσεις από τη Βραζιλία και το μεγάλο που πραγματικά εντυπωσιάζει με το μέγεθος του καθώς οι διοργανωτές λένε ότι είναι μεγαλύτερο από δύο γήπεδα ποδοσφαίρου.

Στο μενού υπάρχει η πρόνοια να υπάρχουν φαγητά για όλα τα γούστα, ενώ είναι σεβαστή η επιθυμία όλων, καθώς υπάρχει ειδικό σταντ για vegeterian ή για τους αθλητές που προέρχονται από ανατολικές και αραβικές χώρες με αντίστοιχα φαγητά.

Εντυπωσιάζουν και τα ψυγεία με τα αναψυκτικά καθώς έχουν το μέγεθος δωματίου!

Να προσθέσουμε ότι παντού υπάρχει WiFi ώστε όλοι να είναι κάθε στιγμή, συνδεδεμένοι...

 

Τελευταία Νέα