Όταν ο Χακίμ χάριζε στους Ρόκετς το πρώτο πρωτάθλημα (vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Όταν ο Χακίμ χάριζε στους Ρόκετς το πρώτο πρωτάθλημα (vid)

bet365

Πέρασαν 22 χρόνια απ’ το σόου του Χακίμ Ολάζουον στον 7ο τελικό του ΝΒΑ μεταξύ Ρόκετς και Νικς, όταν η ομάδα του Χιούστον κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

25 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 7 ασίστ. Ο Χακίμ Ολάζουον ήταν εξωπραγματικός, παίζοντας για κάθε συμπαίκτη του ξεχωριστά και για όλους μαζί, δρομολογώντας στο φινάλε μιας τρομερής σειράς το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία των Τεξανών.

Οι «Ρουκέτες» πήραν το πρώτο παιχνίδι της σειράς στο «The Summit» του Χιούστον, όμως οι Νικς έκαναν το 3-2 μέχρι το Game 5, φτάνοντας στο match ball. Τότε ο υπέροχος Ολάζουον, που πραγματοποιούσε τρομερή σειρά, πήρε το «όπλο» του. Με 30 και 25 πόντους κι έχοντας μυθική απόδοση στο τελευταίο ματς, έφτασε σε ιστορικούς μέσους όρους (26.9π, 9.1ρ. 3.86 μπλοκ) και έδωσε τη νίκη (90-84) και το πρωτάθλημα στην ομάδα του στο τελευταίο παιχνίδι.

Φυσικά, ανακηρύχθηκε ομόφωνα MVP, ενώ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που αναδείχθηκε «Αμυντικός της χρονιάς» και ταυτόχρονα MVP της κανονικής σεζόν και των τελικών.

Απ’ την πλευρά των ηττημένω, ο Πάτρικ Γιούινγκ έκανε ρεκόρ Τελικών σε τάπες, μετρώντας 4.3 κατά μέσο και συνολικά 30 σε επτά παιχνίδια!

Διαβάστε περισσότερα για τον πρωταγωνιστή των τελικών του 1994 εδώ: O «ονειρεμένος» Χακίμ Ολάζουον

Θυμηθείτε τα highlights απ' το Game 7:

 

NBA Τελευταία Νέα