Όταν ο Πιρς «χάριζε» το πρωτάθλημα στους Σέλτικς! (pics & vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Όταν ο Πιρς «χάριζε» το πρωτάθλημα στους Σέλτικς! (pics & vid)

bet365

Πέρασαν 8 χρόνια απ’ την ημέρα που οι Σέλτικς σκόραραν 131 πόντους στον 6ο τελικό και με ηγέτη τον τρομερό Πολ Πιρς κατακτούσαν το 17ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Η κόντρα Σέλτικς και Λέικερς αποτελεί το πιο κλασικό παιχνίδι του ΝΒΑ, την σύγκρουση ιστορίας και φανέλας, σχεδόν πάντα σε πρωταγωνιστικό φόντο. Έχοντας συναντηθεί 11 φορές συνολικά σε Τελικούς, με τελευταία το 1987, το 2008 Βοστώνη και Λος Άντζελες αναβίωσαν τις μνήμες απ’ τη δεκαετία των ‘80s, με τον τίτλο να «βάφεται» πράσινος, για τελευταία φορά έως σήμερα.

Με το σκορ στο 3-2 υπέρ των «Κελτών», η σειρά βρισκόταν στη Βοστώνη και την «TK Garden». Οι Λέικερς έπρεπε να κερδίσουν, όμως Πιρς (17π, 10ασ), Γκαρνέτ (26π, 14ρ), Άλεν (26π, 3κλ) και Ρόντο (21π, 8ασ, 7ρ) είχαν διαφορετική άποψη.

Ειδικά οι τρεις τελευταίοι έκαναν φοβερά πράγματα το βράδυ της 17ης Ιουνίου 2008, όμως η «δόξα» για το δαχτυλίδι του πρωταθλητή ανήκει εν πολλοίς στον «Truth». Ο Πιρς αναδείχθηκε MVP των τελικών με 21.7 πόντους, 4.5 ριμπάουντ, 6.3 ασίστ, 1.2 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Λίγο καιρό μετά, όταν τον ρώτησαν αν ο Κόμπι Μπράιαντ είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο απαντούσε: «Όχι, δεν είναι ο καλύτερος. Εγώ είμαι! Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να πετάς στα σύννεφα και να έχεις αυτοπεποίθηση, την ξεχωρίζω, απλά είμαι αρκετά σίγουρος για τον εαυτό μου»!

Όσον αφορά τον «Black Mamba» (22π, 3ρ, 1ασ, 1κλ), έφευγε ηττημένος στους πρώτους τελικούς δίχως να έχει στο πλάι του τον Σακίλ Ο’ Νιλ κι έπρεπε να περιμένει μέχρι την επόμενη χρονιά, απέναντι στους Ορλάντο Μάτζικ.

Αυτό ήταν το πρώτο πρωτάθλημα των Σέλτικς απ’ το 1986. Έκτοτε οι «Big-3» σιγά σιγά εγκατέλειψαν την ομάδα και η Βοστώνη δεν έχει πανηγυρίσει πάλι πρωτάθλημα στο ΝΒΑ…

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές του 6ου τελικού:

 

NBA Τελευταία Νέα