Συνεχίζει την κυριαρχία του στα ομαδικά σπορ ο Ολυμπιακός (pics)

Θοδωρής Βασίλης
Συνεχίζει την κυριαρχία του στα ομαδικά σπορ ο Ολυμπιακός (pics)
Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την συλλογή τροπαίων την φετινή σεζόν με το πρωτάθλημα στο μπάσκετ και το gazzetta.gr σας θυμίζει όλες τις κούπες μέχρι τώρα στα ομαδικά αθλήματα.

Η αγωνιστική σεζόν φτάνει στο τέλος και σιγά σιγά βγαίνουν και οι νικητές των τροπαίων. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα η οποία για άλλη μια χρονιά κυριαρχεί στα ομαδικά αθλήματα με την συλλογή τίτλων να ξεκινάει από το πρωτάθλημα της Super League και να συνεχίζεται στο μπάσκετ ανδρών και γυναικών (ο πρώτος τίτλος στην ιστορία της ομάδας σε αυτό το τμήμα). Η απόλυτη κυριαρχία των Πειραιωτών ήρθε στο βόλεϊ όπου και στα δύο τμήματα ήρθαν τα Κύπελλα Ελλάδος, καθώς και το Λιγκ Καπ στην Σύρο.

Η κυριαρχία του Ολυμπιακού συνεχίστηκε στο πόλο και στα δύο τμήματα. Εκτός από τον Ολυμπιακό τίτλο έχουν κατακτήσει και άλλες ομάδες με την ΑΕΚ να στέλνει μήνυμα επιστροφής με το Κύπελλο Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, ενώ ο μπασκετικός Παναθηναϊκός πήρε το πιο εύκολο Κύπελλο της ιστορίας του επικρατώντας του Φάρου Κερατσινίου στον τελικό. Αντίθετα, στο βόλεϊ, ο ΠΑΟΚ διατήρησε τα πρωτεία και δείχνοντας χαρακτήρα αφού ξεπέρασε το εμπόδιο του Ολυμπιακού στα ημιτελικά, πήρε το πρωτάθλημα κόντρα στον Φοίνικα Σύρου. Τέλος, στις κούπες επέστρεψε και ο Φίλιππος Βέροιας στο χάντμπολ.

Το gazzetta.gr σας θυμίζει τους μέχρι στιγμής τίτλους στα ομαδικά σπορ.

Super League

Ολυμπιακός

Το 3-0 επί της Βέροιας έδωσε στον Ολυμπιακό και μαθηματικά το πιο εύκολο πρωτάθλημα της ιστορίας του καθώς το κατέκτησε πριν καν... βγει ο Χειμώνας! Οι «ερυθρόλευκοι» επιβεβαίωσαν για ακόμα μία χρονιά την εντός των συνόρων κυριαρχία τους. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα δεν είχε κανένα απολύτως θέμα κι έφτασε άνετα στη νίκη επί της Βέροιας στο Καραϊσκάκη και «κλείδωσε» και τυπικά τον 43ο τίτλο του! Είναι το 6ο σερί πρωτάθλημα και το 18ο τα τελευταία 20 χρόνια!

Κύπελλο Ελλάδος

ΑΕΚ

Η ΑΕΚ επέστρεψε για τα καλά και το απέδειξε με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Με τον Στέλιο Μανωλά στο πάγκο η Ένωση επικράτησε του Ολυμπιακού με 2-1 στο άδειο ΟΑΚΑ κι έβαλε οριστικά τέλος στα άσχημα χρόνια που την έφεραν μέχρι την Γ' Εθνική. Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με τον Μάνταλο λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου για να κλειδώσει τη νίκη με τον Τζιμπούρ. Το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός-ο οποίος πλήρωσε την αγωνιστική του απραξία-ήταν να μειώσει με τον Ντομίνγκες λίγο πριν το τέλος.

Πρωτάθλημα Μπάσκετ

Σε μια συγκλονιστική σειρά που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη μας, ο Ολυμπιακός με ένα τρομερό τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη επικράτησε του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με 82-81 και με συνολικό σκορ 3-1 κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Τα παιχνίδια αυτά ήταν τα τελευταία του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ Δημήτρη Διαμαντίδη με την πράσινη φανέλα ο οποίος πλέον αποχωρεί από τα παρκέ μετά από μια σπουδαία καριέρα.

Κύπελλο Ελλάδος Μπάσκετ

Παναθηναϊκός

Ο πολυνίκης Παναθηναϊκός έκανε δικό του κι αυτό το Κύπελλο Ελλάδος (54-101 επί του Φάρου Κερατσινίου στο ΟΑΚΑ), έφτασε στις 17 κατακτήσεις κι έκανε την αρχή του ιδανικού τέλους του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ιστορία στην διοργάνωση έγραψε ο Φάρος Κερατσινίου με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά.

Ο Φάρος Κερατσινίου έκανε την υπέρβαση κι έφτασε μέχρι τη μάχη του τροπαίου του Κυπέλλου Ελλάδος, προσεχώς θα συνεχίσει με ακόμη μία άνοδο σε κατηγορία και στην Α1 αυτή τη φορά, αλλά ο 41ος τελικός στο ΟΑΚΑ (9.000θ.) εξ αρχής είχε... πράσινο χρώμα. Τόσο γιατί ο Παναθηναϊκός ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, όσο γιατί ήταν ο τελευταίος του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Μπάσκετ:

Πρωτάθλημα Γυναικών:

Ο Ολυμπιακός... σκούπισε και τη σειρά με τον Παναθηναϊκό (38-50) και κατέκτησε αήττητος το πρώτο Πρωτάθλημα της ιστορίας του έπειτα από ένα επεισοδιακό παιχνίδι στο «Παύλος Γιαννακόπουλος»! Αήττητος το Κύπελλο, αήττητος και το Πρωτάθλημα! Ο Ολυμπιακός πέρασε από το «Παύλος Γιαννακόπουλος» κι έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου Πρωταθλήματος της ιστορίας του μπροστά σε άδειες εξέδρες.

Με το σκορ να είναι 29-44 (-5'33'') οι διαιτητές ζήτησαν διακοπή της αναμέτρησης λόγω υβριστικών συνθημάτων κι αντικείμενα έκαναν την εμφάνισή τους στο παρκέ. Έπειτα από αρκετά λεπτά η αναμέτρηση συνεχίστηκε μπροστά σε άδειες εξέδρες με τον Ολυμπιακό να φτάνει στον τίτλο.

Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έκανε δικό του τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό (60-63) κι έφτασε στον πρώτο τίτλο της ιστορίας του! Οι «ερυθρόλευκες» που είναι αήττητες στο ελληνικό πρωτάθλημα, έπειτα από μία εντυπωσιακή πορεία σήκωσαν για πρώτη φορά το Κύπελλο Ελλάδος. Στο πρώτο «αιώνιο» τελικό του θεσμού τα κορίτσια της Ελένης Καπογιάννη έδειξαν χαρακτήρα όταν βρέθηκαν πίσω με 10 πόντους κι έπειτα από ένα φινάλε-θρίλερ επικράτησαν του «μαχητικού» Παναθηναϊκού.

Βόλεϊ:

Πρωτάθλημα

ΠΑΟΚ

Τι κι αν βρέθηκε πίσω 0-2; Με ανατροπή στο... κολασμένο «παλατάκι» ο ΠΑΟΚ έκανε το 3-2 σετ επί του Φοίνικα και με 3-1 στην σειρά πήρε το 2ο σερί πρωτάθλημα της ιστορίας του! Εκπληκτικός και πάλι ο... από άλλο πλανήτη, Σεπέδα!

Έχοντας πάρει το περσινό νταμπλ όλοι περίμεναν πως ο ΠΑΟΚ θα έκανε με άνεση το δύο στα δύο. Το καλοκαίρι όμως έγιναν τραγικά λάθη, έφυγαν οι Καλμαζίδης, Γκόμεζ και Σαφράνοβιτς. Στην μέση της χρονιάς κάποια διορθώθηκαν με πιο σημαντικό αυτό της επιστροφής του προπονητή, ωστόσο ο «δικέφαλος» τερμάτισε τέταρτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ποτέ στο παρελθόν ομάδα που τελείωσε την κανονική διάρκεια στην 4η θέση δεν πήρε την κούπα. Ποτέ μέχρι σήμερα για την ακρίβεια, γιατί αυτός ο ΠΑΟΚ το κατάφερε και αυτό. Οι Θεσσαλονικείς προκρίθηκαν επί του Ολυμπιακού και κόντρα στον Φοίνικα έκαναν ένα ακόμα σπάσιμο έδρας.

Κύπελλο Ανδρών

Ολυμπιακός

Δείχνοντας την ανωτερότητά του ο Ολυμπιακός επικράτησε της Κηφισιάς με 3-0 σετ στον τελικό του final 4 βόλεϊ ανδρών, στην Γλυφάδα.Από την πρώτη στιγμή που προκρίθηκε επί του ΠΑΟΚ ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Όμως έγινε ακόμα μεγαλύτερο όταν οριστικά δεν θα αγωνιζόταν στον τελικό ο Γιοβάνοβιτς για την Κηφισιά. Ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτα παραπάνω από το να παίξει σοβαρά. Το έκανε, νίκησε με άνεση 3-0 (19-25, 23-25, 22-25) την ομάδα των βορείων προαστίων και κατέκτησε ένα ακόμα Κύπελλο.

Βόλεϊ: Λιγκ Καπ

Ολυμπιακός

Ένας απίστευτος Ολυμπιακός, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 και 10-14 στο τάι μπρέικ, κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή, να επικρατήσει με 3-2 του ΠΑΟΚ και να κατακτήσει το Λιγκ Καπ! Το πολύ σκληρός για να... πεθάνει είναι πολύ λίγο για να αποτυπωθούν αυτά που έκανε στην Σύρο και στον τελικό του Λιγκ Καπ ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» παρότι είδαν τον ΠΑΟΚ να μπαίνει εξαιρετικά στο ματς και να προηγείται με 2-0 και 14-10 στο τάι μπρέικ, με μεγάλα ψυχικά αποθέματα έκαναν την ολική ανατροπή, επικράτησαν με 3-2 (20-25, 20-25, 25-17, 25-20, 17-15) και κατέκτησαν το Λιγκ Καπ για τρίτη φορά στην ιστορία τους.

Βόλεϊ: Κύπελλο Γυναικών

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός σήκωσε το Κύπελλο γυναικών στο βόλεϊ και έγραψε... ιστορία, αφού έγινε η μοναδική ομάδα με έξι κατακτήσεις! Οι «ερυθρόλευκες» χωρίς να δυσκολευτούν νίκησαν την ΑΕΚ με 3-0 και έγιναν η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις Κυπέλλων. Πήγε στην Χίο ως το μεγάλο φαβορί να κατακτήσει το έκτο του Κύπελλο και να γράψει ιστορία, έχοντας τις περισσότερες κούπες στον θεσμό. Στον ημιτελικό δυσκολεύτηκε και με το παραπάνω, αλλά νίκησε με 3-2 τον Παναθηναϊκό. Στον τελικό ωστόσο ο Ολυμπιακός έκανε... περίπατο. Τα κορίτσια του Μπράνκο Κοβάσεβιτς με μία επιβλητική εμφάνιση επικράτησαν με 3-0 (25-18, 25-8, 25-13) της ΑΕΚ, έγραψαν ιστορία και συνεχίζουν...

Πόλο Ανδρών

Πρωτάθλημα

Με καρδιά πρωταθλητή ο Ολυμπιακός κατέκτησε αήττητος τον 28ο τίτλο στο πρωτάθλημα πόλο Ελλάδας! Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 10-5 της Βουλιαγμένης στο κατάμεστο «Π. Καπαγέρωφ» και αποθεώθηκαν από τον κόσμο τους. Σε ένα παιχνίδι που δεν αντέχει κριτικής, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ανώτερος της Βουλιαγμένης φτάνοντας σε μία ευρεία νίκη. Ήδη από το ημίχρονο προηγήθηκε 5-0, με την Βουλιαγμένη να αδυνατεί να βρει τρόπο να παραβιάσει την άμυνα των «ερυθρολεύκων».

Κύπελλο Ελλάδος

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με θρίαμβο το νταμπλ του στην Ελλάδα, νικώντας 12-5 τη Βουλιαγμένη στον τελικό Κυπέλλου και πλέον στρέφει αποκλειστικά την προσοχή του στον ημιτελικό του Champions League στη Βουδαπέστη! Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών έγινε έτσι όπως έπρεπε! Με κόσμο και από τις δύο ομάδες στην εξέδρα του Κολυμβητηρίου του Λαιμού, σεβασμό προς τον αντίπαλο τόσο εντός όσο και εκτός πισίνας, χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο. Μία διαφήμιση πραγματικά για το άθλημα.

Πόλο Γυναικών

Πρωτάθλημα

Η δυναστεία συνεχίζεται για τον Ολυμπιακό, ο οποίος νίκησε 13-11 τη Βουλιαγμένη και κατέκτησε αήττητος τον 3ο διαδοχικό τίτλο πρωταθλήματος και 7ο συνολικά στην ιστορία της Α1 γυναικών.

Χάντμπολ Κύπελλο Ελλάδος

Φίλιππος Βέροιας

Μετά από εννιά χρόνια ο Φίλιππος Βέροιας, επέστρεψε στους τίτλους επικρατώντας στον μεγάλο τελικό του Δούκα με 21-19 στο Κλειστό του Λουτρακίου. Η ιστορική ομάδα της Βέροιας έβαλε τέλος στην ανομβρία τίτλων αφού από το 2007 και το κλειστό του Μετς είχε να πάρει ένα τρόπαιο.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα