Αυτοί περιμένουν ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκό (pics+vids)

Νίκος Ρόλλας
Αυτοί περιμένουν ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκό (pics+vids)

bet365

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός παλεύουν για ένα εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και το Gazzetta.gr σκιαγραφεί το προφίλ των υποψήφιων αντιπάλων...

Στις 20:15 στην Τούμπα, παίζεται το εισιτήριο που οδηγεί στον 3ο γύρο των προκριματικών του Champions League. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε ένα ματς που θα κρίνει την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας και το Gazzetta.gr ακτινογραφεί το προφίλ των αντιπάλων που περιμένουν στην κλήρωση της 15ης Ιουλίου...

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΣΚ

Ίδρυση: 1936
Έδρα: Ντόνμπας Αρένα (52.187)
Προπονητής: Είναι σε αναζήτηση προπονητή, μετά την αποχώρηση του Μιρτσέα Λουτσέσκου.
Αστέρι: Αν δεν είχε την περιπέτεια με το ντοπάρισμα κατά την διάρκεια του περσινού Copa America, ο 23χρονος Βραζιλιάνος μέσος Φρεντ, θα ήταν βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Σαχτάρ.
Τι έκανε φέτος στην Ουκρανία: Τερμάτισε 2η με 63 βαθμούς, 7 λιγότερους από οτι η Ντιναμό Κιέβου που κατέκτησε το πρωτάθλημα, ενώ κατέκτησε το Κύπελλο, κερδίζοντας στον τελικό την Ζόρια Λουχανς με 2-0.
Τι έκανε φέτος στην Ευρώπη: Έχοντας πέσει στον όμιλο του Champions League με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάλμε, αναγκάστηκε να συνεχίσει στο Europa League. Εκεί έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από το αφεντικό του θεσμού Σεβίλλη, με μία ισοπαλία και μία ήττα.
Προϊστορία με ελληνικές ομάδες: Τρεις φορές έχει συναντηθεί με ελληνικές ομάδες και μετράει δύο ισοπαλίες με τον Ολυμπιακό για το Champions League και μία νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Ουκρανία για το Europa League.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ

Ίδρυση: 1908
Έδρα: Κονστάντ Φάντεν Στοκ (28.063)
Προπονητής: Είναι σε αναζήτηση τεχνικού μετά την αποχώρηση του Μπέζνικ Χάζι
Αστέρι: Ο Ντένις Πράετ, αν και μόλις 22 ετών είναι το μεγάλο αστέρι της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο οτι η Σεβίλλη βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτησή του, με το κόστος μεταγραφής του να αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Τι έκανε φέτος στο Βέλγιο: Στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην 2η θέση, πίσω από την Μπριζ, ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Κορτράικ, χάνοντας εκτός έδρας με 4-2 από την ομάδα του Σηφάκη και του Παπάζογλου.
Τι έκανε φέτος στην Ευρώπη: Αφού απέκλεισε τον Ολυμπιακό στην φάση των «16» του Europa League, έφτασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου η Σαχτάρ την πέταξε εκτός με δύο νίκες.
Προϊστορία με ελληνικές ομάδες: Έχει συναντήσει 16 φορές ελληνικές, μετρώντας 6 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες.

ΑΓΙΑΞ

Ίδρυση: 1900
Έδρα: Αμστερνταμ Αρένα (53.502)
Προπονητής: Ο 52χρονος Πέτερ Μποσζ που κατά το παρελθόν έχει προπονήσει την Ντεν Γκράασχαπ, την Χέρακλες, την Φέγενορντ (ως τεχνικός διευθυντής), την Φίτεσε και την Μακάμπι Τελ Αβίβ, κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Φρανκ Ντε Μπουρ.
Αστέρι: O 22χρονος Πολωνός επιθετικός Αρκάντιους Μίλι είναι το βαρύ πυροβολικό της ομάδας, καθώς την σεζόν που μας πέρασε στην Eredivisie πέτυχε 21 γκολ σε 31 συμμετοχές, δίνοντας και 8 ασίστ.
Τι έκανε φέτος στην Ολλανδία: Έχασε το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική από την Αϊντχόφεν, καθώς έμεινε στο 1-1 με την Ντε Γκράαφσχαπ, ενώ αποκλείστηκε στην 3 φάση του Κυπέλλου από την Φέγενορντ.
Τι έκανε φέτος στην Ευρώπη: Αφού γνώρισε τον αποκλεισμό σοκ από την Ραπίντ Βιέννης στον 3ο προκριματικό του Champions League, συνέχισε στο Europa League, όπου δεν κατάφερε να περάσει από τον όμιλο με τις Σέλτικ, Μόλντε και Φενέρμπαχτσε.
Προϊστορία με ελληνικές ομάδες: Έχει βρεθεί αντιμέτωπος με ελληνικές ομάδες συνολικά 13 φορές, όπου μετράει 6 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Ίδρυση: 1907
Έδρα: Σουκρού Σαράτσογλου (50.509)
Προπονητής: Η παρουσία του Βίκτορ Περέιρα στον πάγκο της «Φενέρ» για τη νέα αγωνιστική περίοδο, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δεδομένη.
Αστέρι: Ποιος άλλος; Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, για τον οποίο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις.
Τι έκανε φέτος στην Τουρκία: Τερμάτισε στην 2η θέση με 74 βαθμούς, 5 λιγότερους δηλαδή από την 1η Μπεσίκτας, ενώ στον τελικό του Κυπέλλου έχασε 1-0 από την Γαλατασαράι.
Τι έκανε φέτος στην Ευρώπη: Η Σαχτάρ την απέκλεισε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και συνέχισε στο Europa League, όπου η Μπράγκα την έβγαλε νοκ άουτ στην φάση των «16».
Προϊστορία με ελληνικές ομάδες: Έχει αντιμετωπίσει 6 φορές ελληνικές ομάδες, μετρώντας 3 νίκη, 2 ήττες και 1 ισοπαλία.

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ

Ίδρυση: 1893
Έδρα: Τζενεράλι Αρένα (19.416)
Προπονητής: Ο Ζντένεκ Σκάζνι, που έχει περάσει από τον Παναθηναϊκό και τον ΟΦΗ, ανέλαβε την Σπάρτα τον Απρίλιο του 2015 και το συμβόλαιό του λήγει φέτος το καλοκαίρι και όλα δείχνουν οτι θα συνεχίσει στην ομάδα της Πράγας.
Αστέρι: Η εμπειρία του Νταβίντ Λάφατα που έχει περάσει από την Ξάνθη, αποτελεί το Α και το Ω στην Σπάρτα. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός οτι τα δύο τελευταία βγαίνει πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα.
Τι έκανε φέτος στην Τσεχία: Tερμάτισε 2η με 64 βαθμούς, 7 πίσω από την Βικτόρια Πλζεν που σήκωσε την κούπα, ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Σλόβαν Λίμπερετς.
Τι έκανε φέτος στην Ευρώπη: Αφού αποκλείστηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον 3ο προκριματικό του Champions League, συνέχισε στο Europa League, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά όπου η Βιγιαρεάλ έβαλε φρένο στις βλέψεις της για συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας.
Προϊστορία με ελληνικές ομάδες: Έχει βρεθεί αντιμέτωπη με ελληνικές ομάδες, συνολικά 8 φορές, μετρώντας 2 νίκες, 5 ήττες και 1 ισοπαλία.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα