Ο αγαπημένος συμπαίκτης του ΛεΜπρον κι οι 6 σερί τελικοί!

Ο αγαπημένος συμπαίκτης του ΛεΜπρον κι οι 6 σερί τελικοί!

Ο αγαπημένος συμπαίκτης του ΛεΜπρον κι οι 6 σερί τελικοί!

bet365

Ο Τζέιμς Τζόουνς ποτέ δεν ήταν πρωταγωνιστής. Έχει πετύχει, όμως, κάτι μοναδικό κι είναι… ο άνθρωπος του ΛεΜπρόν Τζέιμς! Το gazzetta.gr γράφει για τον αγαπημένο συμπαίκτη του «Βασιλιά»!

«Είναι ο αγαπημένος μου παίκτης όλων των εποχών», είχε πει ο ΛεΜπρον Τζέιμς κι ίσως θα περίμενε ν’ ακούσεις κάποιον θρύλο του μπάσκετ όπως ο Τζόρνταν ή ο Μάτζικ. Έστω τον… αδερφό του Ουέιντ, με τον οποίο κατέκτησαν την κορυφή του κόσμου. Κι όμως. Ο King James αναφερόταν στον Τζέιμς Τζόουνς!

Τον πολύπειρο γκαρντ/φόργουορντ (γενν. το 1980, ύψος 2.03μ.), ο οποίος μπορεί να μην έχει περισσότερους από 5.5 πόντους κατά μέσο όρο στην καριέρα του, αλλά έχει χαρακτήρα νικητή! Και δεν είναι μόνο το γεγονός ότι θα παίξει για 6η σερί φορά σε Τελικούς ΝΒΑ έχοντας ως συμπαίκτη τον ΛεΜπρον. Ήδη από πέρυσι έχει καταφέρει να πετύχει ρεκόρ, καθώς αυτός κι ο King James είναι οι πρώτοι παίκτες από την εποχή του Μπιλ Ράσελ που φτάνουν σε πέντε σερί Τελικούς! Γενικά, όμως, ο Τζόουνς χάνει… σπάνια, καθώς τρεις από τις πέντε συνολικά ομάδες που έχει αλλάξει στο ΝΒΑ έχουν τελειώσει με 60+ νίκες, ενώ το χειρότερο ρεκόρ του δεν είναι καν αρνητικό. Ήταν τη σεζόν 2007-08, όταν οι Μπλέιζερς είχαν 41-41.

Οι Καβαλίερς βρίσκονται στους τελικούς του ΝΒΑ, περιμένοντας Οκλαχόμα ή Γκόλντεν Στέιτ. Στο 2.05 στη Vistabet η κατάκτηση των «ιπποτών».

Ο Τζόουνς ποτέ δεν ήταν πρωταγωνιστής. Έχει, όμως, ως παράσημο τα λόγια του ΛεΜπρον: «Του είπα πως όσο παίζω θα είσαι εκεί. Δεν του επιτρέπεται να σταματήσει το μπάσκετ! Γι’ αυτό πάντα θα προσπαθώ να έχω θέσει στο ρόστερ για εκείνον. Τον αγαπώ. Είναι ο πιο σπουδαίος συμπαίκτης που είχα!»

Και μην νομίζετε ότι ο ΛεΜπρον είναι ο μόνος που αποθεώνει τον Τζόουνς. Οι περισσότεροι στ’ αποδυτήρια των Καβαλίερς έχουν να πουν κάτι καλό για τον συγκεκριμένο παίκτη. Μάλιστα ο Κέβιν Λαβ έχει βάλει μαζί του κι αρκετά στοιχήματα σε διαγωνισμούς τριπόντων.

Τρίποντα είπαμε; Μην σας κάνει εντύπωση. Αυτό είναι το μεγάλο προσόν του Τζόουνς. Είπαμε. Ποτέ δεν ήταν πρωταγωνιστής, αλλά πάντα έκανε καλά τη δουλειά του. Η πορεία του Τζόουνς ξεκίνησε το 2003 στους Ιντιάνα Πέισερς, συνεχίστηκε στους Σανς, για να ακολουθήσει το Μαϊάμι και πλέον το Κλίβελαντ. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο πολύπειρος άσος έχει πάρει μέρος σε 613 ματς regular season και 128 αναμετρήσεις playoffs με ποσοστό τριπόντων 39.8%!

Ποτέ δεν ήταν το πρώτο βιολί, ωστόσο μόνο λίγες δεν είναι οι φορές που έχει… ξελασπώσει την ομάδα του. Μάλιστα, το 2011 αναδείχθηκε νικητής στον διαγωνισμό τριπόντων του All Star Weekend:

Ο ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΟΝ ΖΗΤΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΒΣ
Έχοντας διαβάσει τα λόγια του ΛεΜπρον και με δεδομένο πως με τον Τζόουνς στο πλευρό του ο King κατέκτησε δύο πρωταθλήματα στο Μαϊάμι (2012, 2013) μόνο εντύπωση δεν πρέπει να προκαλεί το γεγονός ότι όταν αποφάσισε να μετακομίσει στο Κλίβελαντ, ζήτησε από τον Τζόουνς να έρθει μαζί του. Και προφανώς οι λόγοι δεν ήταν κυρίως αγωνιστικοί. Ήθελε μαζί του τον Τζόουνς για πολλούς λόγους εκτός παρκέ. Κυρίως για τα… αποδυτήρια των Καβαλίερς!

Τον έπεισε κι ο ίδιος δήλωσε: «Πώς επηρεάζω την ομάδα; Με βλέπουν να δουλεύω! Αυτό είναι το βασικό. Προσπαθώ να δουλεύω κι ελπίζω πως αυτό αυξάνει την αυτοπεποίθηση των παιδιών και το ενισχύει την επιθυμία να δουλέψουν κι αυτοί! Να δουλεύουν συνέχεια. Ακόμα κι όταν είναι μόνοι τους… Προσπαθώ να τους δώσω να καταλάβουν ότι τίποτα δεν μπορείς να πετύχεις χωρίς σκληρή δουλειά!»

Όσο για τον ΛεΜπρον; «Δεν είναι απλά ένας σπουδαίος παίκτης μπάσκετ. Ξεχωρίζει ως άνθρωπος, ως πατέρας, ως σύζυγος κι ως πρότυπο! Θέλω να τον βοηθήσω να χτίσει τον μύθο του», είπε ο Τζόουνς, δείχνοντας το πόσο σπουδαίο θεωρεί τον King James.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
Ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε ξεκαθαρίσει ότι μπορεί να φανταστεί τον Τζέιμς Τζόουνς να κάνει τα πάντα στο μπάσκετ. Αυτή ήταν η απάντηση του στο ερώτημα αν ο Τζόουνς θα γίνει προπονητής κάποια ημέρα… Είναι δεδομένο πως ο συγκεκριμένος παίκτης έχει μέλλον στο άθλημα, ωστόσο για την ώρα ο μεγάλος του στόχος είναι να βοηθήσει τον ΛεΜπρον Τζέιμς να πετύχει αυτό το οποίο θέλει όσο τίποτα: Να φέρει το πρωτάθλημα στο Κλίβελαντ! Όταν η μοίρα έφερε τον King James στο δρόμο του Τζόουνς, ο τελευταίος είχε την ευκαιρία να βρεθεί στο πλευρό του κορυφαίου παίκτη και να κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, τη στιγμή που θρύλοι του παρελθόντος δεν τα έχουν καταφέρει! Πλέον, είναι η σειρά του ν’ ανταποδώσει αυτή τη «χάρη». Κι είναι δεδομένο ότι θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τον «Βασιλιά» να βρεθεί ξανά στον θρόνο του. Έστω κι αν παίξει ελάχιστα!

 

NBA Τελευταία Νέα