NBA playoffs: Μάχη 7 ομάδων για 4 θέσεις (pics)

NBA playoffs: Μάχη 7 ομάδων για 4 θέσεις (pics)

bet365

Το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ έχει μπει για τα καλά στην τελική του ευθεία και παρότι απομένουν λιγότεροι από 10 αγώνες, αρκετές θέσεις των playoffs είναι ακόμη χωρίς... εισιτήριο.

Τόσο στην ανατολική όσο και στη δυτική περιφέρεια η μάχη για την είσοδο στην post season καλά κρατεί και το gazzetta.gr καταγράφει όλα τα δεδομένα αναφορικά με τους διεκδικητές των τελευταίων θέσεων.

ΑΝΑΤΟΛΗ

Στην ανατολική περιφέρεια, η οποία φέτος παρουσιάζεται ανταγωνιστικότερη από τα προηγούμενα χρόνια, 6 ομάδες έχουν τσεκάρει το εισιτήριο τους για τα φετινά playoffs.

Καβαλίερς, Ράπτορς, η έκπληξη που ακούει στο όνομα Χόρνετς, οι Χοκς, οι Σέλτικς και το Μαϊάμι έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους.

Οι δυο τελευταίες θέσεις είναι... ορθάνοιχτες και 4 ομάδες τις διεκδικούν.

Το Ντιτρόιτ, η Ιντιάνα, το Σικάγο και η Ουάσινγκτον αναμένεται να παλέψουν με νύχια και με δόντια προκειμένου να μη σταματήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τους πρόωρα

Φαβορί αυτή τη στιγμή είναι οι Πίστονς με τους Πέισερς. Η ομάδα του Ντιτρόιτ πήρε τα ξημερώματα την 41η νίκη της, κρατά την 7η θέση και με 5 αγώνες να απομένουν έχει περιθώριο να κάνει ακόμη και 2 ήττες χωρίς να απειληθεί από τους 9ους Μπουλς.

Οι Πέισερς από την πλευρά τους θα ήταν στα playoffs αν ολοκληρωνόταν σήμερα η κανονική περίοδος. Με το ρεκόρ τους στο 40-36 έχουν ακόμη 6 παιχνίδια να δώσουν. Έχουν 2 παραπάνω νίκες από τους Μπουλς και 3 από τους Ουίζαρντς.

Το έργο των «ταύρων» πάντως είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς έχουν το πιο δύσκολο πρόγραμμα από τις 4 ομάδες, με τα 3 επόμενα παιχνίδια τους είναι μακριά από το Σικάγο, όπου φέτος δυσκολεύονται χαρακτηριστικά.

Η κατάταξη:

7. Πίστονς 41-36
8. Πέισερς 40-36
9. Μπουλς 38-38
10. Ουίζαρντς 37-39

Το πρόγραμμα των ομάδων

Πίστονς: @Μαϊάμι Χιτ, @Ορλάντο Μάτζικ, Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, Μαϊάμι Χιτ, @Κλίβελαντ Καβαλίερς

Πέισερς: @ΝΥ Νικς, Κλίβελαντ Καβαλίερς, @Τορόντο Ράπτορς, Μπρούκλιν Νετς, ΝΥ Νικς, @Μιλγουόκι Μπακς

Μπουλς: @Μιλγουόκι Μπακς, @Μέμφις Γκρίζλις, @Μαϊάμι Χιτ, Κλίβελαντ Καβαλίερς, @Νιου Όρλεανς Πέλικανς, Φιλαντέλφια Σίξερς

Ουίζαρντς: @Λ.Α Κλίπερς, Μπρούκλιν Νετς, @Ντιτρόιτ Πίστονς, Σάρλοτ Χόρνετς, @Μπρούκλιν Νετς, Ατλάντα Χοκς

ΔΥΣΗ

Στην δυτική περιφέρεια τα πράγματα είναι ακόμη ανοιχτά, καθώς θεωρητικά παραμένουν ανοιχτές 4 θέσεις που δίνουν πρόκριση στην post season.

Ουόριορς, Σπερς, Θάντερ και Κλίπερς έχουν και μαθηματικά πάρει την πρόκριση και το πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο.

Δύσκολα θα μείνουν εκτός και οι Γκρίζλις με τους Μπλέιζερς, καθώς με μια νίκη θα είναι και μαθηματικά εντός, οπότε η μάχη εστιάζει στις δυο τελευταίες θέσεις, τις οποίες διεκδικούν οι Μάβερικς, οι Τζαζ και οι Ρόκετς.

Αυτή τη στιγμή οι Μάβερικς βρίσκονται στην 7η θέση και οι Τζαζ στην 8η, έχοντας το ίδιο ρεκόρ (38-38). Μια νίκη πίσω είναι οι Ρόκετς, που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός playoffs για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2012-13.

Το πρόγραμμα των ομάδων δεν έχει ιδιαίτερες διαφορές οπότε τα πάντα θα κριθούν στα μεταξύ τους παιχνίδια. Οι Μάβερικς θα παίξουν και με τους Ρόκετς και με τους Τζαζ και αν καταφέρουν να επικρατήσουν τότε δύσκολα θα μείνουν εκτός συνέχειας.

Η κατάταξη

5. Γκρίζλις 41-35
6. Μπλέιζερς 41-36
7. Μάβερικς 38-38
8. Τζαζ 38-38
9. Ρόκετς 37-39

Το πρόγραμμα των ομάδων

Μάβερικς: @Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Χιούστον Ρόκετς, Μέμφις Γκρίζλις, @Λ.Α Κλίπερς, @Γιούτα Τζαζ, Σαν Αντόνιο Σπερς

Ρόκετς: Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, @Ντάλας Μάβερικς, Φοίνιξ Σανς, Λ.Α Λέικερς, @Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Σακραμέντο Κινγκς

Τζαζ: @Φοίνιξ Σανς, Σαν Αντόνιο Σπερς, Λ.Α Κλίπερς, @Ντένβερ Νάγκετς, Ντάλας Μάβερικς, @Λ.Α Λέικερς

 

NBA Τελευταία Νέα