Κόρεϊ Ουέμπστερ: Ένας σκόρερ από τη Νέα Ζηλανδία για τον Κόροιβο!

Φάνης Παναγιώτου
Κόρεϊ Ουέμπστερ: Ένας σκόρερ από τη Νέα Ζηλανδία για τον Κόροιβο!

bet365

Ο Κόροιβος έκανε την έκπληξη με την απόκτηση του Κόρεϊ Ουέμπστερ και το gazzetta.gr παρουσιάσει τον σπουδαίο σκόρερ από τη Νέα Ζηλανδία που έρχεται για να βοηθήσει την ομάδα της Αμαλιάδας.

Η φυγή του Όμπι Τρότερ για την Ιταλία δημιούργησε κενό στην περιφέρεια του Κόροιβου. Η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου έχει μπροστά της σημαντικά ματς για την παραμονή στη Basket League γι’ αυτό και βγήκε αμέσως στην αγορά, προκειμένου να βρεθεί ο γκαρντ που θα καλύψει το συγκεκριμένο κενό.

Ο παίκτης που αποκτήθηκε είναι ο Κόρεϊ Ουέμπστερ. Ο διεθνής γκαρντ από τη Νέα Ζηλανδία ανήκει πλέον κι επίσημα στον Κόροιβο και μάλιστα έγινε γνωστό πως βρίσκεται ήδη στην Αμαλιάδα και θα πάρει κανονικά μέρος στο ματς… τελικό κόντρα στον Αρκαδικό την αγωνιστική που ακολουθεί.

Το συγκεκριμένο όνομα προκάλεσε αίσθηση και το gazzetta.gr καταγράφει την πορεία του Κόρεϊ Ουέμπστερ, ο οποίος ξεχωρίζει για την ικανότητα του στο σκοράρισμα και φέτος έφτασε πολύ κοντά στο ΝΒΑ!

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ
Ο Κόρεϊ Ουέμπστερ είναι γεννημένος στις 29 Νοεμβρίου του 1988 στο Auckland της Νέας Ζηλανδίας. Έρχεται από μπασκετική οικογένεια. Είναι γιος του Τόνι και της Τσέρι Ουέμπστερ, με τον πατέρα του να έχει κι εκείνος ιστορία στο άθλημα. Επομένως, δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε τον λόγο που ο νέος γκαρντ του Κόροιβου ακολούθησε το δρόμο του μπάσκετ, κάτι που ισχύει και για τον νεότερο αδερφό του, ο οποίος βρίσκεται στο NCAA με το Nebraska.

Ο Κόρεϊ Ουέμπστερ έκανε τα πρώτα του βήματα στο Westlake Boys High School του Auckland, πριν μετακομίσει για ένα χρόνο στις ΗΠΑ. Εκεί, έπαιξε για λογαριασμό του Lambuth University και την αγωνιστική περίοδο 2007-08 μέτρησε 11.5 πόντους κατά μέσο όρο.

Δεν έμεινε για πολύ στο κολέγιο. Το 2008 επέστρεψε στην πατρίδα του κι εντάχθηκε στους Breakers. Αρχικά ως… συμπληρωματικός παίκτης. Έτσι έπαιξε για δύο χρόνια, πριν γίνει επαγγελματίας το 2010, το καλοκαίρι δηλαδή όπου δήλωσε και συμμετοχή στο NBA draft με καμία ομάδα, όμως, να μην τον επιλέγει. Βέβαια, το κεφάλαιο του ΝΒΑ δεν είχε κλείσει για τον Ουέμπστερ, αλλά γι’ αυτό θα διαβάστε περισσότερα στη συνέχεια.

ΟΙ ΤΙΛΟΙ & Η ΤΙΜΩΡΙΑ
To 2010, λοιπόν, ξεκίνησε η επαγγελματική καριέρα του νέου παίκτη του Κόροιβου και μία λέξη που μπορεί να την περιγράφει μέχρι σήμερα είναι η λέξη… τίτλοι! Από την πρώτη κιόλας σεζόν του (2010-11) ο Ουέμπστερ βοήθησε τους Breakers να κατακτήσουν τον τίτλο NBL (σ.σ. πρωτάθλημα όπου συμμετέχουν τόσο οι ομάδες της Αυστραλίας, όσο κι εκείνες της Νέας Ζηλανδίας), ενώ σε διάστημα λίγων μηνών πανηγύρισε το πρωτάθλημα και στην πατρίδα του ως παίκτης των Wellington Sains! Δύο τίτλοι μέσα σε λίγους μήνες.

Κάπου εδώ, όμως, τα ευχάριστα κάνουν μία… παύση. Κι αυτό διότι τον Νοέμβριο του 2011 ο Ουέμπστερ βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών (σ.σ. κάνναβη) κι αποδεσμεύτηκε από τους Breakers, οι οποίοι παρεμπιπτόντως έφτασαν ξανά στην κορυφή. Ευτυχώς για τον ίδιο οι Breakers αποφάσισαν να δώσουν δεύτερη ευκαιρία και τον Αύγουστο του 2012 υπέγραψαν νέο συμβόλαιο μαζί του, το οποίο ήταν διάρκειας τριών ετών.

Στις 4 Μαρτίου του 2014 ο Ουέμπστερ επέστρεψε στους Saints για να παίξει εκ νέου στο πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας κι έκανε τη διαφορά, καθώς αναδείχθηκε MVP της λίγκας και βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει το 8ο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Και δεν σταμάτησε εκεί, αφού μετά το NZNBL κατέκτησε γι’ ακόμα μία φορά και στο NBL με τους Breakers!

ΕΥΡΩΠΗ & ΝΒΑ
Αφού είχε κατακτήσει σειρά τίτλων τόσο στη Νέα Ζηλανδία. όσο και στο NBL, πήρε την απόφαση να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη και στις 23 Μαρτίου εντάχθηκε στο ρόστερ της Mega Leks στη Σερβία. Εκεί ολοκλήρωσε τη σεζόν 2014-15 κι εν συνεχεία έβαλε ως στόχο το ΝΒΑ.

Βλέπετε, οι Ιντιάνα Πέισερς τον κάλεσαν σε προπονητικό τριήμερο και πέρασε κάποιο διάστημα στις ΗΠΑ. Βέβαια, οι Breakers δεν τον άφησαν και στις 15 Ιουνίου υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο, προκειμένου να έχουν εξασφαλισμένα τα δικαιώματα του. Ο ίδιος όμως ήθελε να δοκιμάσει στο ΝΒΑ και τον περασμένο Σεπτέμβριο επέστρεψε στις ΗΠΑ, προκειμένου να ενταχθεί στους Πέλικανς. Έκανε προπονήσεις, πήρε μέρος και σε τρεις αναμετρήσεις της preseason (1.3π., 2.ασ. σε 7.2 λεπτά μ.ο.), ωστόσο αποχώρησε στις 15 Οκτωβρίου.

Έτσι, επέστρεψε στην πατρίδα του και συνέχισε να ηγείται των Breakers. Στις 22 Νοεμβρίου μέτρησε 39 πόντους στη νίκη της ομάδας του επί της Mlebourne United στην πιο παραγωγική εμφάνιση της καριέρας του και πλέον είναι έτοιμος για την πρόκληση του Κόροιβου.

ΤΙΤΛΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
Φέτος ο Κόρεϊ Ουέμπστερ είδε την ομάδα του να χάνει στους τελικούς. Συνολικά, όμως, μετράει τρία πρωταθλήματα NBL (2011, 2013, 2015) και δύο NZNBL (2011, 2014) όντας μάλιστα MVP το 2014!Όσο για τους αριθμούς του; Δείτε αναλυτικά:

Εκτός των ομαδικών τίτλων που έχει κατακτήσει, ο Κόρεϊ Ουέμπστερ είναι επί σειρά ετών διεθνής με τη Νέα Ζηλανδία. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Προολυμπιακό τουρνουά του 2008 κι έκτοτε έχει πάρει μέρος σε τρία FIBA Oceania Championhips (2009, 2013, 2015), ενώ ήταν και στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014, εκεί όπου μέτρησε 5.3 πόντους κατά μέσο όρο σε 6 συμμετοχές (21.6 λεπτά).

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα