TOP 10: Οι Αμερικανοί που ξεχώρισαν στον α’ γύρο! (pics)

Φάνης Παναγιώτου
TOP 10: Οι Αμερικανοί που ξεχώρισαν στον α’ γύρο! (pics)

bet365

Ο πρώτος γύρος της Basket League ολοκληρώθηκε και το gazzetta.gr παρουσιάζει τους 10 Αμερικανούς των… μικρών ομάδων που ξεχώρισαν με την παρουσία τους!

Έχουν περάσει τα χρόνια που οι ομάδες πραγματοποιούσαν ηχηρές μεταγραφές. Τα οικονομικά δεδομένα πλέον είναι διαφορετικά κι η πλειοψηφία των ομάδων επιλέγει να προχωρήσει με οικονομικές λύσεις. Και δεν αναφερόμαστε στις λεγόμενες… μικρές ομάδες του Πρωταθλήματος, όπου εκεί είναι δεδομένο ότι θα αποκτηθούν Αμερικανοί από κολέγια ή με 1-2 χρόνια στην πλάτη τους.

Αναφερόμαστε ακόμα και σε ομάδες όπως ο Άρης, όπου φέτος «χρωστάει» μεγάλο μέρος της εξαιρετικής πορείας που πραγματοποιεί στους Χάγκινς και Γουότερς που μάθαμε πέρυσι στον Κολοσσό, ενώ ακόμα κι ο Ολυμπιακός έχει ως βασικό «εργαλείο» τον Οθέλο Χάντερ, τον οποίο μάθαμε στον Ηλυσιακό πριν από αρκετά χρόνια!

Εκεί που θέλουμε να καταλήξουμε είναι πως κάθε χρόνο στις ομάδες της… δεύτερης ταχύτητας βλέπουμε Αμερικανούς που τα επόμενα χρόνια είναι πιθανό να δούμε σε μεγαλύτερους συλλόγους. Γι’ αυτό και το gazzetta.gr συγκέντρωσε 10 παίκτες που ξεχώρισαν με την παρουσία τους στον πρώτο γύρο της Basket League.

Πριν δείτε τη λίστα, πρέπει να σημειώσουμε πως υπήρξε ένα βασικό κριτήριο στην επιλογή των παικτών κι αυτό έχει να κάνει με τις συμμετοχές τους. Όσοι θα διαβάσετε στη συνέχεια έχουν παίξει τουλάχιστον 10 παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα κι αυτό έγινε προκειμένου να βγουν καλύτερα συμπεράσματα, αν και ίσως θα έπρεπε να συμπεριλάβουμε παίκτες όπως ο Ντίλαρντ ή ο Μπολντς που κάνουν… θραύση.

Πάμε, όμως, να δούμε τις… τελικές μας επιλογές για το TOP 10 του πρώτου γύρου;

Τρέβορ Ρέλεφορντ (Κολοσσός)
Guard, γενν. το 1991, ύψος 1.83μ.

Ο Κολοσσός Ρόδου είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής Basket League κι ο Τρέβορ Ρέλεφορντ αποτελεί βασικό... γρανάζι της «μηχανής» του Άρη Λυκογιάννη. Ο Αμερικανός γκαρντ μετράει 11.8 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ έχει καλούς αριθμούς τόσο στα ριμπάουντ όσο και στις ασίστ. Ο Κολοσσός ποντάρει πολλά στον Ρέλεφορντ, για τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΕΔΩ.

Ντουέιν Ντέιβις (Κόροιβος)
Forward, γενν. το 1989, ύψος 1.96

Δεν είναι παίκτης που βλέπουμε φέτος για πρώτη φορά. Ήταν και πέρυσι στον Κόροιβο, ωστόσο η χρονιά που μας πέρασε ήταν αρκετά δύσκολη για τον Αμερικανό φόργουορντ. Τραυματισμοί αρχικά κι αποβολή για χρήση απαγορευμένης ουσίας στη συνέχεια. Ο Ντέιβις, όμως, είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος παίκτης, στον Κόροιβο τον πίστεψαν κι εκείνος τους δικαιώνει. Πρόκειται για τον κορυφαίο παίκτη της ομάδας του Χάρη Μαρκόπουλου, με τον Ντέιβις να είναι εντυπωσιακός με 15.5 πόντους κατά μέσο όρο! Διαβάστε περισσότερα για τον Ντέιβις ΕΔΩ.

Ντάρελ Χάρις (Κόροιβος)
Center, γενν. το 1984, ύψος 2.05μ.

Ακόμα ένας παίκτης του Κόροιβο στη λίστα. Όπως και τον Ντέιβις, έτσι και τον Χάρις δεν τον μάθαμε φέτος. Πέρυσι αγωνίστηκε στον ΚΑΟΔ και τη σεζόν που διανύουμε αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση μέσα στο ζωγραφιστό για την ομάδα της Αμαλιάδας. Ο Αμερικανός σέντερ σημειώνει 12.3 πόντους κατά μέσο όρο, με το ποσοστό του στα δίποντα να φτάνει στο 56.2%. Όσο για τα ριμπάουντ; Κατεβάζει 7 «σκουπίδια» ανά αγώνα και κάνει κάνει τη διαφορά μέσα στο... ζωγραφιστό.

Ουσμάν Κρούμπαλι
Forward, γενν. το 1988, ύψος 2.02μ.

Το Λαύριο δίνει μεγάλη... μάχη, προκειμένου να συνεχίσει και τη νέα αγωνιστική περίοδο στη Basket League. Ο Κρούμπαλι είναι εκ των πρωταγωνιστών των νεοφώτιστων και πρόκειται για έναν all around παίκτη που δίνει λύσεις σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως έχει διψήφιο αριθμό πόντων κατά μέσο όρο (10.4), ενώ κατεβάζει περίπου 7 ριμπάουντ ανά αναμέτρηση. Παίκτης που παίρνει μετρημένες προσπάθειες και βοηθάει σημαντικά την ομάδα του.

Μπράντον Γιανγκ (Λαύριο)


Guard, γενν. το 1991, ύψος 1.93μ.

Ο δεύτερος του Λαυρίου που βρίσκεται στη λίστα. Ο Κρούμπαλι -που αναφέραμε πιο πάνω- είναι εξαιρετικά χρήσιμος παίκτης, ωστόσο ο Γιανγκ είναι ηγέτης! Με όλη τη σημασία της λέξης. Έχει... ξελασπώσει αρκετές φορές την ομάδα του κι ο προπονητής του τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια, όπως «μαρτυρά» ο χρόνος συμμετοχής του. Κι όχι άδικα. Ο Γιανγκ σημειώνει πάνω από 13 πόντους ανά αγώνα κι αποτελεί μόνιμη απειλή για τις αντίπαλες άμυνες. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Ντιμίτριους Κόνγκερ (Τρίκαλα)
Forward, γενν. το 1990, ύψος 1.98μ.

Τα Τρίκαλα είναι ακόμα μία ομάδα της Basket League που ποντάρει στους ξένους της. Κι ο Κόνγκερ έχει δικαιώσει στο 100% την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Κώστας Φλεβαράκης όταν σχεδίαζε το φετινό ρόστερ. Ο Αμερικανός μετράει -περίπου- 16 πόντους κατά μέσο όρο και το εντυπωσιακό είναι πως σουτάρει με εξαιρετικά ποσοστά! Κοντά στο 60% στα δίποντα και 40% στα τρίποντα. ΟΚ, έχει ένα θεματάκι στις βολές, αλλά βλέποντας πως κατεβάζει κι 6.4 ριμπάουντ ανά αγώνα, καταλαβαίνεις πως πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο «εργαλείο» στα χέρια του coach Φλεβαράκη. Διαβάστε για τον Κόνγκερ ΕΔΩ.

Τόνι Μέιερ (Απόλλων Π.)
Forward, γενν. το 1990, ύψος 2.04μ.

Στο πρώτο του ματς στη Basket League φόρτωσε το καλάθι του Ρεθύμνου με 31 πόντους έχοντας 5/5 τρίποντα! Έστειλε το μήνυμα από την αρχή. Κι έτσι είναι. Πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων ξένων του φετινού πρωταθλήματος και -φυσικά- για έναν εκ των πρωταγωνιστών του Απόλλωνα. Ο Τόνι Μέιερ σκοράρει περίπου 13 πόντους ανά αγώνα, κατεβάζει και 5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, ενώ το εντυπωσιακό είναι πως σουτάρει με 46.43% στα τρίποντα! Μοντέρνο 4άρι δηλαδή…

Ντάστιν Χογκ (Κηφισιά)
Forward, γενν. το 1992, ύψος 1.98μ.

Η Κηφισιά είναι από τις ομάδες που έχουν αλλάξει αρκετά το ρόστερ τους. Ο Ντάστιν Χογκ, όμως, βρίσκεται στα βόρεια προάστεια από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου και δικαιώνει την εμπιστοσύνη του Ηλία Παπαθεοδώρου και τον συνεργατών του. Ο Αμερικανός φόργουορντ μένει στο παρκέ για κάτι περισσότερο από 30 αγωνιστικά λεπτά και δίνει λύσεις τόσο στο σκοράρισμα (12.1π.), όσο και στα ριμπάουντ (6.7).

Τάιλερ Στόουν (Ρέθυμνο)
Forward, γενν. το 1991, ύψος 2.03μ.

Το Ρέθυμνο -ως ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου- ποντάρει πολλά στην απόδοση των ξένων του ρόστερ της. Κι ο Τάιλερ Στόουν είναι από τους... κινητήριους μοχλούς της ομάδας. Ναι μεν δεν ήταν στην Κρήτη από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου, ωστόσο -μετά από 10 συμμετοχές- μετράει κάτι περισσότερο από 13 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ δίνει λύσεις τόσο στα ριμπάουντ με 6.2 ανά αγώνα, όσο και στις ασίστ με 2.3... Γενικά είναι από τα ατού του Ρεθύμνου κι έχει αποδείξει πως μπορεί να βοηθήσει.

Όβι Σόκο (Τρίκαλα)
Forward, γενν. το 1991, ύψος 2.01

Last but not least που λένε. Ο Σόκο (σ.σ. ο μοναδικός της λίστας που δεν είναι Αμερικανός, αλλά από τη Μ. Βρετανία) μετράει 12 συμμετοχές με τα Τρίκαλα κι αυτή την περίοδο βρίσκεται στα πιτς εξαιτίας μίας θλάσης. Είναι, όμως, από τις καλές επιλογές του coach Φλεβαράκη κι από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει. Δυναμικός forward, που ναι μεν θέλει δουλειά στο μακρινό σουτ, ωστόσο μετράει πάνω από 14 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ δίνει πολλές λύσεις και στον τομέα τον ριμπάουντ με 7.5 ανά αγώνα! Γενικά είναι καλός και στην άμυνα, με 1.8 κλεψίματα στο ενεργητικό του.

Πηγή αριθμών: esake.gr
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα