Οι... μηχανές των γκολ στην Ευρώπη (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Οι... μηχανές των γκολ στην Ευρώπη (vids)

bet365

Ο... τρελαμένος Ομπαμεγιάνγκ έδωσε την αφορμή και το gazzetta.gr μελετάει την συνεισφορά των κορυφαίων στράικερ αυτή τη στιγμή στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο Πιερ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ή διαφορετικά... Μπάτμαν (λόγω της μάσκας με την οποία είχε πανηγυρίσει στο παρελθόν), τρελαίνει όλη τη Bundesliga. Ασταμάτητος, έχει κάνει το γκολ... συνήθειο και σε κάθε παιχνίδι της Μπορούσια Ντόρτμουντ, το να δουν οι οπαδοί γραμμένο τ' όνομά του στον φωτεινό πίνακα τη στιγμή του γκολ και τον ίδιο να κάνει τη γνωστή του τούμπα μπροστά από το «Yellow Wall» πανηγυρίζοντας αγκαλιά με τον «αδερφό» του, Μάρκο Ρόις.

Η Vistabet σου προσφέρει bonus έως και 100 ευρώ για κάθε κερδισμένο στοίχημα στο ματς της Νάπολι με την Ιντερ για τη Serie A.

Ο ... φοβερός και τρομερός, Πιερ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, έφτασε στα 24 γκολ σε 23 παιχνίδια τη φετινή σεζόν, ενώ στη Bundesliga, έχει 17 τέρματα σε 14 ματς, έπειτα από τα δύο που πέτυχε στο 4-1 επί της Στουτγκάρδης στο «Signal Iduna Park».

Ας δούμε ποιοι άλλοι θα μπορούν αυτή τη στιγμή να τον ακολουθήσουν στο εύρος του σκοραρίσματος και να χαρακτηριστούν killers μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Δεν έχει τη συχνότητα των γκολ που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής ο Ομπαμεγιάνγκ στη Ντόρτμουντ, όμως, είναι... τρελός ο Πολωνός της Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί κι εκείνος πιο συγκεκριμένα, έζησαν μαγική νύχτα την 22η ημέρα του Σεπτεμβρίου, όταν άπαντες στην «Allianz Arena» έγιναν μάρτυρες των πέντε γκολ που πέτυχε σε εννέα λεπτά απέναντι στη Βόλφσμπουργκ, ενώ, έχει φτάσει αισίως στα 14 σε 13 παιχνίδια με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, ενώ έχει βρει δίχτυα και πέντε φορές σε ισάριθμα παιχνίδια στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Τόμας Μίλερ: Άξιος συμπαραστάτης του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στη Μπάγερν Μονάχου και φυσικά υποψήφιος για να κυνηγήσει το βραβείο του πρώτου σκόρερ στη Bundesliga. Μόλις ένα γκολ λιγότερο από τον Πολωνό συμπαίκτη του και τον Πιερ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στο γερμανικό πρωτάθλημα έχοντας στείλει τη μπάλα στα δίχτυα 13 φορές σε 14 ματς, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει τα ίδια με τον «Λέβα», δηλαδή, πέντε γκολ στις πέντε αγωνιστικές που έχουν παιχτεί και στις οποίες οι Βαυαροί έχουν εξασφαλίσει εύκολα την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τζέιμι Βάρντι: Η φετινή αγωνιστική περίοδος είναι όλη δική του στην Πρέμιερ Λιγκ. Μεγάλος πρωταγωνιστής, σημαντικότατος στην παρουσία της Λέστερ αυτή τη στιγμή στην κορυφή μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι έπειτα από 14 παιχνίδια. Ο Άγγλος επιθετικός που μέχρι πριν λίγα χρόνια αγωνιζόταν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, δουλεύοντας πάνω από 12 ώρες και πηγαίνοντας για προπόνηση έπειτα από γεμάτη ώρα στο εργοστάσιο, έχει αναδειχθεί από τον... βυθό και βρίσκεται στην αφρόκρεμα του κορυφαίου πρωταθλήματος. Ρεκόρ σκοραρίσματος σε 11 συνεχείς αγωνιστικές στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, 14 τέρματα συνολικά στη φετινή Πρέμιερ.

Νεϊμάρ: Ο άνθρωπος που ουσιαστικά, πήρε πάνω του την ευθύνη για το σκοράρισμα στη Μπαρτσελόνα τους δύο μήνες που έλειψε ο Λιονέλ Μέσι από τα τέλη Σεπτέμβρη μέχρι και πριν από περίπου 10 μέρες. Ο Νεϊμάρ, με τα 14 γκολ σε 12 αγωνιστικές στην Πριμέρα Ντιβισιόν και δύο τέρματα σε πέντε παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ, αναπόσπαστο κομμάτι της τριπλέτας – φωτιά με τους Νεϊμάρ και Μέσι, είναι ο πρώτος σκόρερ αυτή τη στιγμή για τους «μπλαουγκράνα», ενώ έχει τις περισσότερες ασίστ στο πρωτάθλημα (5), έχει δημιουργήσει τις περισσότερες ευκαιρίες (48) και έχει κάνει τις περισσότερες επιτυχημένες ντρίμπλες (52).

Λουίς Σουάρες: Ο Ουρουγουανός που στο χαμόγελό του κάθε φορά που σκοράρει, φανερώνει ότι στη Μπαρτσελόνα είναι ευτυχισμένος, έχει δει την επιλογή του να φύγει από τη Λίβερπουλ ως... 1000% σωστή και μαζί με τους Νεϊμάρ και Μέσι, πέρα από εξαιρετικοί φίλοι, έχουν και τέτοια χημεία μέσα στο γήπεδο που κάνει την τριπλέτα τους να παραδίδει μαθήματα... διαστημικού ποδοσφαίρου. Βοηθώντας, λοιπόν, τον Νεϊμάρ, τον καιρό που έλειπε ο Μέσι, ο Σουάρες πέτυχε 12 γκολ έχοντας παίξει 12 ματς στην Πριμέρα Ντιβισιόν και έχει πετύχει πέντε γκολ σε πέντε συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ένα μεγάλο Respect για τα... αεροπλανικά γκολ που πέτυχε απέναντι στη Ρόμα και τη Σοσιεδάδ στα τελευταία, απανωτά ματς.

Γκονζάλο Ιγκουαΐν: Στο -2 από την κορυφή της βαθμολογίας της Serie A, η Νάπολι οφείλει πολλά φέτος στον Γκονζάλο Ιγκουαΐν. Ο Αργεντινός επιθετικός είναι το... πρώτο βιολί των «παρτενοπέι» και το «Σαν Πάολο» σείεται κάθε φορά που εκείνος σκοράρει και ο... εξαιρετικός εκφωνητής φωνάζει τ' όνομά του συλλαβίζοντας το «Γκον-ζα-λο» για να συνεχίσει ο κόσμος... Με 10 γκολ σε 13 ματς στη Serie A και δύο σε τρεις εμφανίσεις στο Γιουρόπα Λιγκ, ο Ιγκουαΐν οδηγεί την ομάδα του και απόψε, φυσικά, ετοιμάζεται να αυξήσει τον ήδη διψήφιο αριθμό των τερμάτων του στο πρωτάθλημα, στην αναμέτρηση απέναντι στην Ίντερ.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Ας μας συγχωρήσει ο μεγάλος Ζλάταν που τον βάλαμε τελευταίο... Τίμιος, όμως, με την Παρί Σεν Ζερμέν, αν και έχει χάσει πέντε παιχνίδια από το φετινό Championnat και έχει σημειώσει 10 συμμετοχές, έχει καταφέρει να φτάσει σε διψήφιο αριθμό γκολ και να είναι ο πρώτος σκόρερ αυτή τη στιγμή για τους Πρωταθλητές που... δεν θέλουν να δώσουν κανένα ενδιαφέρον στην κούρσα του τίτλου και έχουν αποσπαστεί στο +13 από τη δεύτερη της βαθμολογίας, Καέν. Με 10 γκολ, λοιπόν, ο Ζλάταν και μόλις 1 στο Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι στην πρώτη του ομάδα και... παντοτινή αγάπη, Μάλμε, μπαίνει στη λίστα των πρώτων «κανονιών» που ετοιμάσαμε.

 

Τελευταία Νέα