Διαμαντίδης - Σπανούλης: Φίλοι, συμπαίκτες και αντίπαλοι σε 20+1 κλικ! (pics)

Φάνης Παναγιώτου
Διαμαντίδης - Σπανούλης: Φίλοι, συμπαίκτες και αντίπαλοι σε 20+1 κλικ! (pics)
Ο Βασίλης Σπανούλης αποθέωσε τον Δημήτρη Διαμαντίδη και το gazzetta.gr κάνει flashback στην κοινή πορεία των δύο σπουδαίων γκαρντ μέσα από ένα photo αφιέρωμα.

«Το μπάσκετ θα είναι φτωχότερο χωρίς τον Διαμαντίδη»! Τάδε έφη Βασίλης Σπανούλης!

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι η αγωνιστική περίοδο 2015-2016 είναι η τελευταία του Δημήτρη Διαμαντίδη στην ενεργό δράση και τα είπε όλα μέσα σε λίγες κουβέντες!

Βέβαια, δεν είπε κάτι παράξενο. Το αντίθετο! Ο Βασίλης Σπανούλης κι ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης κι ο Βασίλης Σπανούλης είναι δύο εκ των κορυφαίων παικτών στην Ευρώπη, από το 2000 και μετά κι οφείλουμε να τους αποθεώσουμε!

Εξάλλου μας έχουν προσφέρει στιγμές χαράς τις στιγμές που βρέθηκαν μαζί στο παρκέ φορώντας τη φανέλα της Εθνικής. Έχουν βρεθεί και πολλές φορές αντίπαλοι. Ωστόσο η κόντρα τους περιορίζεται αποκλειστικά ενός του αγωνιστικού χώρου και μόνο όταν έρχεται η ώρα των ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού ή Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού.

Η σχέση τους άλλωστε ήταν και συνεχίζει να είναι πάνω απ' όλα φιλική... Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο Διαμαντίδης ήταν από τους λίγους «πράσινους» προσκεκλημένους του Σπανούλη στο γάμο του, ενώ πριν από μερικά χρόνια ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν αυτός που πήγε με δωράκι σε κοινή συνέντευξη Τύπου για τη γέννηση ενός εκ των γιων του Kill Bill. Ανάμεσα στον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη υπήρχε πάντα αμοιβαίος σεβασμός, συναίσθημα που ουδέποτε επηρεάστηκε από την κόντρα των «αιωνίων», ούτε από την αποχώρηση του δεύτερου από τον Παναθηναϊκό για τον Ολυμπιακό.

Εκτός από φίλοι και συμπαίκτες στην Εθνική, έχουν συνυπάρξει με πολλές επιτυχίες και στον Παναθηναϊκό, ενώ από την ημέρα που ο Kill Bill μετακόμισε στον Ολυμπιακό βρίσκονται σταθερά πάνω από 5 φορές αντίπαλοι κάθε χρόνο. Οι “μονομαχίες” τους θα μείνουν στην ιστορία και τα επόμενα χρόνια θα λέμε πως είχαμε την τύχη να ζήσουμε την εποχή που ο γκαρντ από την Καστοριά κι εκείνος από τη Λάρισα κυριαρχούσαν στα παρκέ της Ευρώπης.

Το gazzetta.gr κάνει flashback στην κοινή τους πορεία μέσα από 20+1 κλικ:

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα