Διαμαντίδης, Μποντιρόγκα, Αλβέρτης, Φώτσης & Βράνκοβιτς: Οι καλύτερες στιγμές

Διαμαντίδης, Μποντιρόγκα, Αλβέρτης, Φώτσης & Βράνκοβιτς: Οι καλύτερες στιγμές

Γιάννης Ράμμας
Διαμαντίδης, Μποντιρόγκα, Αλβέρτης, Φώτσης & Βράνκοβιτς: Οι καλύτερες στιγμές

bet365

Πέντε παίκτες, πέντε στιγμές. Το gazzetta.gr ξεχώρισε τις πιο... Παναθηναϊκές των Διαμαντίδη, Μποντιρόγκα, Αλβέρτη, Φώτση & Βράνκοβιτς εν όψει «Honouring our Legacy» στο ΟΑΚΑ (23/9).

Η αγκαλιά!

Ο τελικός της Ευρωλίγκας ακόμα παίζει, αλλά στην ουσία έχει τελειώσει και σε μία γωνία του παρκέ του Palau Sant Jordi της Βαρκελώνης κάποιοι ήδη αγκαλιάζονταν. Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε το τρόπαιο (70-78 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 8/5/11) για το έκτο αστέρι στη φανέλα του, ο επίσημος τηλεοπτικός φακός έχασε ΤΗΝ αγκαλιά ανάμεσα στον Δημήτρη Διαμαντίδη και στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ευτυχώς όχι ο... οπαδικός ή ο φωτογραφικός κι απαθανάτισαν σε λίγα καρέ 8 χρόνια κάτι περισσότερο από απλής συνεργασίας.

...i Bodiroga!

Σε μία... άλλη εποχή του ελληνικού μπάσκετ, ένας κύριος ντυμένος στα πράσινα και λευκά και με το #10 στην πλάτη τρέχει προς το πέταλο των φιλοξενουμένων, φιλώντας το σήμα της ομάδος του στη φανέλα. Λίγο αργότερα αγκαλιάζεται μ' έναν συμπαίκτη, μετά με άλλον, η αναμέτρηση λήγει κι εκείνος με τη μπάλα αγκαλιά υψώνει γροθιά μίας νέας αρχής, η οποία εξελίχθηκε σε «δυναστεία». Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα ανέκαθεν ήξερε πώς να πανηγυρίζει. Και το έκανε και στο Game 5 (53-62) των Τελικών της Α1 του 1999 (20/5) το ΣΕΦ.

Η φανέλα με το #4!

Πώς γίνεται να χωρέσουν σε μία στιγμή 11 Πρωταθλήματα & 8 Κύπελλα Ελλάδος, 5 Ευρωλίγκες, 1 Διηπειρωτικό Κύπελλο και 19 χρόνια επαγγελματικής καριέρας σε μία και μόνο ομάδα; Αποσύροντας τη φανέλα του Φραγκίσκου Αλβέρτη. Απ' τις 11/10/09 κι εκείνη τη φαντασμαγορική εκδήλωση προς τιμή του συν τη φιλική αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (82-69) στο ΟΑΚΑ κανείς στον Παναθηναϊκό δε μπορεί πια να φορέσει το #4 ακόμη κι αν είχε το θάρρος/«θράσος» να το ζητήσει. Πλέον μπορεί να το δει μόνο δίπλα στα λάβαρα με τους τίτλους της ομάδος. Εκεί όπου δικαιωματικά αξίζει να 'ναι.

Batman to the rescue!

Με τον Δημήτρη Διαμαντίδη στο παρκέ για μόλις 1:10 λόγω τραυματισμού ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν κάποιον να βγει μπροστά και να μην επιτρέψει τη σειρά των Τελικών της Α1 να επιστρέψει στο ΣΕΦ. Ο Αντώνης Φώτσης φώναξε «παρών». Σε μία ανεπανάλληπτη εμφάνιση μέτρησε 22 πόντους με 1/1 δίποντο, 6/6 τρίποντα και 2/2 ελεύθερες βολές (συν 1 ριμπάουντ και 1 κόψιμο) σε 32:04 στο ΟΑΚΑ (101-94 & 1-3 επί του Ολυμπιακού στις 5/6/11) και το τρόπαιο της Α1 προστέθηκε στη συλλογή της ομάδος για 10η φορά τα τελευταία 11 χρόνια και 32η σε σύνολο.

Σπριντ, κόψιμο, τρόπαιο!

«Θεωρώ ότι αυτή η στιγμή ήταν η πιο σημαντική για μένα. Θυμάμαι πώς χάθηκε η μπάλα κι έτρεξα να κόψω. Δόξα τω Θεώ το έκανα». Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς κλήθηκε στη συνέντευξη Τύπου της εκδήλωσης «Honouring our Legacy» να θυμηθεί το κόψιμο στον Χοσέ Αντόνιο Μοντέρο της Μπαρτσελόνα (67-66) για το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο του Παναθηναϊκού και δεν έχει ξεχάσει τίποτα από εκείνο το βράδυ της 11/4/96 στο Palais de Bercy του Παρισιού. Κι ήταν όντως κάτι το αξέχαστο.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα