Μιλουτίνοφ: Το ταλέντο και τα όνειρα του τον... οδηγούν (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Μιλουτίνοφ: Το ταλέντο και τα όνειρα του τον... οδηγούν (pics & vids)
Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον νεαρό σέντερ που επιδιώκει να ανέβει με σταθερό βήμα τα σκαλιά της επιτυχίας.

«Απλά παίζω σκληρά κάθε μέρα και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Η σκληρή δουλειά σε αποζημιώνει, αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή».

Αυτήν την δήλωση έκανε ο Νίκολας Μιλουτίνοφ, όταν ανακοινώθηκε στο νούμερο 26 του φετινού ντραφτ από τους Σπερς. Ο Μιλουτίνοφ βρίσκεται πολύ κοντά στην συμφωνία με τον Ολυμπιακό. Ο 21χρόνος σέντερ, μπορεί να είναι νεαρός αλλά δεν διστάζει να «πιάνει από τα μαλλιά» κάθε ευκαιρία που του παρουσιάζεται στην ζωή του. Αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό τίποτα δεν φαντάζει ακατόρθωτο για τον νεαρό Σέρβο.

Γεννημένος 30 Δεκεμβρίου του 1994 έκανε το ντεμπούτο του μόλις την σεζόν 2011-12 με την ομάδα της Χέμοφαρμ. Δεν χρειάστηκε δεύτερη. Μόλις μια χρονιά ήταν αρκετή για να τον πάρει η Παρτιζάν Βελιγραδίου και να υπογράψει μαζί του 4ετές συμβόλαιο. Ξανά η πρώτη του χρονιά ήταν και η κομβική αφού κέρδισε και την Αδριατική Λίγκα αλλά και το Σέρβικο πρωτάθλημα. Η συνέχεια ανάλογη. Η Παρτιζάν κερδίζει δεύτερο σερί πρωτάθλημα και ο Μιλουτίνοφ αρχίζει και ξεχωρίζει. Η σεζόν 2014-15 ήταν και αυτή που ο νεαρός σέντερ πατάει καλύτερα στο πόδια του και οι εμφανίσεις του «τραβάνε» τα βλέμματα πέρα από τον Ατλαντικό. Κόντρα στην Λέβσκι Σόφιας θα κάνει ρεκόρ πόντων αφού θα πετύχει 21 και θα μαζέψει και 10 ριμπάουντ. Ο χαρακτήρας του έχει χτιστεί με την νοοτροπία μαχητιή. Σε έναν αγώνα της Ανδριατική Λίγκας θα σκίσει το φρύδι του και θα αποφασίσει να γυρίσει στο αμέσως επόμενο παιχνίδι χωρίς να πάρει την έγκριση από τους γιατρούς της ομάδας. Η χρονιά θα την κλείσει με γεμάτη στατιστική, με τον Μιλουτίνοφ να μετράει 9.8 πόντους και 7,6 ριμπάουντς και 1,3 ασίστ.

Πώς έκανε αυτή την σύντομη αλλά εντυπωσιακή διαδρομή όμως. Ο νεαρός Σέρβος ήθελε να γίνει κολυμβητής και να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό μέχρι που μερικοί νταήδες στο σχολείο του τον πέταξαν μέσα σε μια πισίνα. Μάλλον δώρο του έκαναν, αφού ο Μιλουτίνοφ την επόμενη μέρα πήρε την απόφαση να πάει και να γραφτεί μπάσκετ. «Έβγαινα από την πισίνα όταν αυτά τα παιδιά με πέταξαν πάλι μέσα, χτύπησα στην άκρη της πισίνας και απέκτησα ένα πολύ άσχημο κόψιμο. Την επόμενη μέρα, αποφάσισα να ξεκινήσω μπάσκετ... και να μαι».

Η πίστη που έχει αποκτήσει στον εαυτό του μέσα από την δουλεία που έκανε στην Παρτιζάν τον έκανε στο φετινό ντραφτ να καθίσει μαζί με την οικογένεια του στην Σερβία και απλά να περιμένει να πραγματοποιηθεί το πρώτο του μεγάλο όνειρο.

Και έτσι έγινε. Οι Σπερς τον εμπιστεύθηκαν και τον διάλεξαν στην 26η θέση του φετινού ντραφτ. «Ελπίζω, οι οπαδοί των Σπερς να με δουν με την φανέλα της ομάδας σύντομα και να καταλάβουν τι παίκτης είμαι. Δεν θα τους απογοητεύσω». Έχει όμως δρόμο να διανύσει μέχρι να φτάσει εκεί... και ο ίδιος το ξέρει καλύτερα από τον καθένα.

Το αγωνιστικό του προφίλ είναι τρομερά ελπιδοφόρο. Είναι σέντερ με ύψος 2,13μ., με πολύ καλό σώμα και πολλές κινήσεις. Παίζει με άνεση πάνω από την στεφάνη, τελειώνει πάνω από τους αντιπάλους του τις φάσεις και καθαρίζει τα ριμπάουντ. Είναι πολύ καλός αθλητής για το ύψος του. Κάνει πολύ δουλειά χωρίς την μπάλα, και δημιουργεί φάσεις για τον εαυτό του. ΄Έχει πλεονέκτημα με πιο κοντούς παίκτες και αυτό γιατί για την ηλικία του παίρνει πολύ καλές θέσεις και είναι πολύ γρήγορος γεγονός που του δίνει πλεονέκτημα σε άμυνα και επίθεση. Επίσης είναι αρκετά αξιοπρεπείς στο σουτ από μέση απόσταση με τις βολές όμως να μην είναι και το πιο δυνατό του σημείο καθώς φέρνει μαζί του ένα 62%. Η βελτίωση που χρειάζεται είναι στο ποστάρισμα για αυτόν τον λόγο πρέπει να δυναμώσει.

Οι Αμερικάνοι για να τον διαλέξουν τον «ξεσκόνισαν». Οι προοπτικές του Μιλουτίνοφ είναι τεράστιες για αυτό και ασχολήθηκαν μαζί του πολλές Ευρωπαϊκές ομάδες. Ο Ολυμπιακός φαίνεται να κερδίζει την «μάχη» και να βάζει στην μηχανή του ένα πολύ καλό και ελπιδοφόρο γρανάζι. Από την πλευρά του ο νεαρός καταλαβαίνει την τεράστια προοπτική που το προσφέρει μαι από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, που κάθε χρόνο έχει στόχο την κορυφή και με τον σκληρό ανταγωνισμό που θα βρει θα δουλέψει τις αδυναμίες του και θα μάθει από πρώτο χέρι την πίεση μια μεγάλης ομάδας.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα