Η αντεπίθεση της Ιταλίας! (vids)

Θοδωρής Βασίλης
Η αντεπίθεση της Ιταλίας! (vids)

bet365

Γιουβέντους, Φιορεντίνα και Νάπολι βρίσκονται στα ημιτελικά της Ευρώπης κι όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr η Ιταλία εκπροσωπείται για πρώτη φορά με τρεις ομάδες μετά το 2003!

Το ιταλικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στην Ευρώπη με τις ομάδες του calcio να ψάχνει με κυάλια μια καλή πορεία σε ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Την φετινή σεζόν όμως οι Ιταλοί αντεπιτέθηκαν και κατάφεραν να έχουν τρεις ομάδες σε ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 2003!

Τέσσερις ομάδες και ιταλικός τελικός!

Ήταν η σεζόν 2002-03 όταν οι ιταλικές ομάδες μεσουρανούσαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εκείνη την χρονιά τρεις ομάδες η Γιουβέντους αλλά και οι δύο αιώνιοι του Μιλάνου (Ίντερ-Μίλαν) βρέθηκαν στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Λάτσιο είχε πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Στα ημιτελικά η Γιουβέντους του Μαρτσέλο Λίπι αντιμετωπίζει την Ρεάλ Μαδρίτης των Ζιντάν, Φιγκο, και Ρονάλντο. Οι Μαδριλένοι στο πρώτο ματς στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» επικρατούν με 2-1, αλλά στον επαναληπτικό στο «Ντέλε Άλπι» οι Ντελ Πιέρο, Νέντβεντ και Τρεζεγκέ στήνουν το δικό τους πάρτι και με τη νίκη με 3-1 παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό του Μάντσεστερ.

Αντίπαλος των «μπιανκονέρι» είναι η Μίλαν η οποία στα ημιτελικά ξηεπερνάει το εμπόδιο της συμπολίτισσάς της Ίντερ. Στο πρώτο ματς το 0-0 είναι το τελικό αποτέλεσμα και στον επαναληπτικό ο Σεφτσένκο ανοίγει το σκορ με το γκολ του Μάρτινς να μην είναι αρκετό για τους «νερατζούρι» και το 1-1 να στέλνει την Μίλαν στο «Ολντ Τράφορντ» σε ένα ιταλικό εμφύλιο.

Εκτός όμως από τις τρεις στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκείνη την σεζόν υπήρχε άλλη μία ιταλική ομάδα στα ημιτελικά με την Λάτσιο να φτάνει στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Αντίπαλος για τους «λατσιάλι» είναι η αχτύπητη Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο. Στο «Ντας Σάντας» όμως η Πόρτο δεν παίζεται και με δυο γκολ του Ντερλέι οι «δράκοι» ουσιαστικά εξασφαλίζουν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό με την ρεβάνς στην Ρώμη να είναι τυπικής διαδικασίας.

Μετά από δώδεκα ολόκληρα χρόνια η Ιταλία έχει ξανά τουλάχιστον τρεις ομάδες σε ημιτελική φάση και οι γείτονες ελπίζουν ότι θα υπάρξει και η ανάλογη επιτυχία και θα έρθει ξανά στην χώρα ένας ευρωπαϊκός τίτλος.

 

Τελευταία Νέα