Aυτοί είναι οι πιο πιστοί οπαδοί (vids)

Αντωνία Σπανού
Aυτοί είναι οι πιο πιστοί οπαδοί (vids)

bet365

Οι οπαδοί είναι δύναμη για όλες τις ομάδες. Δείτε στο gazzetta.gr τη λίστα με τα δέκα γήπεδα με τους μεγαλύτερους μέσους όρους θεατών.

Μόνιμο θέμα συζήτησης μεταξύ των οπαδών είναι τα άδεια ή τα γεμάτα γήπεδα αντίστοιχα. Όλοι υπερηφανεύονται ότι είναι οι πιο πιστοί οπαδοί αλλά οι αριθμοί στα γήπεδα δείχνουν άλλα. Ειδικά εδώ στην Ελλάδα, με πολλούς παράγοντες να παίζουν τον ρόλο τους, τα εισιτήρια έχουν μειωθεί δραματικά. Για αυτό και με την βοήθεια της ιστοσελίδας «Underground Football» θα σας παρουσιάσουμε εκείνους που ακόμα στηρίζουν θερμά την ομάδα τους και με αφοσίωση γεμίζουν τα γήπεδα τους.

Ομάδες που δυναμώνουν και χτίζουν μοναδικές σχέσεις με τους οπαδούς τους που δεν διστάζουν ακόμα και με δύσκολες συνθήκες να στηρίζουν τις ομάδες τους θερμά και σε πολλές περιπτώσεις εντυπωσιακά.

Στην κορυφή της λίστας φυσικά και έχουμε γερμανική ομάδα. Γνωστοί οι Γερμανοί για την αφοσίωση τους στις ομάδες τους αφού βλέπουμε αρκετά συχνά ομάδες από την δεύτερη κατηγορία να «παίζουν» πολύ ψηλά στις λίστες με τα διαρκείας. Στην κορυφή της λίστας δεν βρίσκεται άλλη από την Ντόρντμουντ. Η σχέση της ομάδας με τους οπαδούς είναι μοναδική.

Signal Iduna Park - 80,434

Στην συνεχεία ακολουθεί η Ρεάλ Μαδρίτης. Η δύναμη της ισπανικής ομάδας και το δυνατό της όνομα την κάνουν αγαπητή σε φιλάθλους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Φαίνεται ότι οι Ισπανοί δεν έχουν επηρεαστεί από την κρίση που μαστίζει και τους ίδιους και το γήπεδο είναι μια συνήθεια που δεν κόβουν. Για αυτό και το Santiago Bernabeou δεν απογοητεύει ποτέ τους παίκτες της «Βασίλισσας».

Santiago Bernabeu – 77,117

Η πρώτη τριάδα κλείνει με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Άγγλοι οπαδοί δεν πτοούνται από την κακή πορεία της ομάδας τα δύο τελευταία χρονιά, και ελπίζουν ότι η ομάδα θα βρει τον δρόμο της. Για αυτό και δεν την αφήνουν μόνη σε αυτό τον αγώνα, αφού φροντίζουν να την στηρίζουν σε κάθε παιχνίδι.

Old Trafford – 75,336

Στην τέταρτη θέση βρίσκουμε την Μπαρτσελόνα. Ο Μέσι και οι υπόλοιποι «αστέρες» της ομάδας της Βαρκελώνης προσπαθούν να μην αφήνουν το κόσμο παραπονεμένο και φαίνεται ότι υπάρχει ανταπόκριση και γεμίζει το γήπεδο.

Camp Nou – 74,363

Την πεντάδα συμπληρώνει άλλη μια Γερμανική ομάδα. Η Μπάγερν Μονάχου έχει πιστούς φίλους που φροντίζουν να δίνουν το παρών. Οι Βαυαυροί κάνουν εντυπωσιακές εμφανίσεις και ο κόσμος τους στηρίζει.

Allianz Arena – 71,000

Άλλη μια γερμανική ομάδα. Δεν έχουν άδικα την φήμη, φροντίζουν να την επιβεβαιώνουν. Η Σάλκε με την σειρά της έχει και αυτή έχει τον κόσμο στον στο πλευρό της και με την καλή της πορεία τα τελευταία χρόνια δεν αφήνει τους οπαδούς παραπονεμένους.

Veltins Arena – 61,392

Αγγλική ομάδα ξανά. Η Άρσεναλ μπορεί να κερνάει πίκρες τους φίλους της αφού έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και η επαφή με την κορυφή έχει χαθεί τα τελευταία χρόνια, όμως οι οπαδοί δεν την εγκαταλείπουν. Είναι μέσα στην δεκάδα των πιο πιστών και αυτό δείχνει πολλά για το μέγεθος της ομάδας του Λονδίνου.

Emirates Stadium – 59,997

Φυσικά δεν γινόταν να μην υπάρχει εκπρόσωπος της Αργεντινής. Οι οπαδοί της Ρίβερ Πλέιτ ακόμα και με την ομάδα υποβιβασμένη, δεν την εγκατέλειψαν ποτέ και η καλή φετινή πορεία τους αποζημίωσε.

Estadio Monumental – 54,000

Ξανά γερμανική ομάδα. Το Αμβούργο κερδίζει μια θέση στην δεκάδα αφού οι οπαδοί φροντίζουν να είναι δίπλα στην ομάδα. Η Γερμανία κερδίζει την πρωτιά και είναι γίνεται φανερό γιατί συγκαταλέγεται στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, εκτός από όλα τα άλλα.

Imtech Arena – 52,022

Η λίστα κλείνει με εκπρόσωπο από την Γαλλία. Μπορεί η Παρί να έχει κάνει τα τελευταία χρόνια την οικονομική υπέρβαση και να κερδίζει τίτλους όμως η Μαρσέιγ χάρη στους οπαδούς της κερδίζει μια πολύ σημαντική θέση στην λίστα της πίστης.

Stade Velodrome – 51,858

 

Τελευταία Νέα