Δέκα χρόνια... μαγείας από τον Μέσι! (vids)

Δέκα χρόνια... μαγείας από τον Μέσι! (vids)

Γιώργος Φραδελάκης
Δέκα χρόνια... μαγείας από τον Μέσι! (vids)

bet365

Σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια ο Λιονέλ Μέσι έκανε επίσημο ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα και το gazzetta.gr σας θυμίζει το παιχνίδι με την Εσπανιόλ.

Ποιος να το φανταζόταν πως το αμούστακο 17χρονο που έπαιρνε τη θέση του Ντέκο στο 82ο λεπτό του καταλανικού ντέρμπι με την Εσπανιόλ, θα άλλαζε την ιστορία των "μπλαουγκράνα". Ήταν 16 Οκτωβρίου του 2004 και σήμερα συμπληρώνονται δέκα χρόνια από το ιστορικό εκείνο παιχνίδι που ο Αργεντινός μάγος έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, φορώντας το "30" στην πλάτη, μπροστά σε 34.400 κόσμου.

Όταν ο Ράικαρντ αποφάσιζε να τον ρίξει στον αγωνιστικό χώρο, ο Λίο ήταν 17 ετών, 3 μηνών και 122 ημερών και παραμένει μέχρι και σήμερα ο δεύτερος νεότερος που έκανε ντεμπούτο με τα μπλαουγκράνα, μετά τον Παουλίνιο Αλκαντάρα.

Και τι δεν έχει πετύχει μέσα σε αυτή τη δεκαετία ο ηγέτης της Μπάρτσα; Ό,τι τίτλος βρέθηκε μπροστά του κι όποια ατομική διάκριση υπήρξε, τα έκανε δικά του, έχοντας κατακτήσει συνολικά έξι πρωταθλήματα Ισπανίας, τρία Κύπελλα και τρία Τσάμπιονς Λιγκ, τη στιγμή που πριν από τον Μέσι, η Μπαρτσελόνα είχε μόλις μία κούπα με τα... μεγάλα αυτιά, με τον ίδιο να έχει καθοριστικό ρόλο στα δύο εξ αυτών (2009, 2011).

Όσο για τους... συμπληρωματικούς του τίτλους; Έχει να επιδείξει ακόμα δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης, έξι Σούπερ Καπ Ισπανίας, αλλά και δύο Μουντιάλ συλλόγων!

Από εκεί και πέρα πρόκειται για τον μοναδικό παίκτη με τέσσερις συνεχόμενες κατακτήσεις της "Χρυσής Μπάλας", αλλά και τον νεότερο με τρεις. Φυσικά πρόκειται και για τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα με 361 γκολ στο ενεργητικό του σε επίσημα παιχνίδια, μετρώντας 21 χατ τρικ, αλλά και τρία "Χρυσά Παπούτσια", όπως κι ένα "FIFA World Player", με μία "Χρυσή Μπάλα" σε Μουντιάλ.

Παράλληλα είναι ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος (91 το 2012), ενώ με τα 73 τέρματα που έβαλε με τη Μπάρτσα το 2011-12 έγινε κι ο πρώτος σκόρερ ενός συλλόγου μέσα σε μία σεζόν. Παράλληλα μαζί με τον Γκερτ Μίλερ, έχει βγει τις περισσότερες φορές πρώτος σκόρερ στο Τσάμπιονς Λιγκ (4).

Θυμηθείτε το ντεμπούτο του αλλά και ορισμένα από τα καλύτερα γκολ του Μέσι:

 

LA LIGA Τελευταία Νέα