Οι ευρωπαϊκές νύχτες ντροπής του Παναθηναϊκού (vids)

Οι ευρωπαϊκές νύχτες ντροπής του Παναθηναϊκού (vids)

Γιώργος Βροντάκης
Οι ευρωπαϊκές νύχτες ντροπής του Παναθηναϊκού (vids)

bet365

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε ντροπιαστική ήττα στο Εστορίλ και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις μαύρες στιγμές στην ιστορία του Panathinaikos...

Το τριφύλλι πέρασε μια νύχτα ντροπής στην Πορτογαλία καθώς ηττήθηκε από την άσημη Εστορίλ με 2-0 και έμεινε με μηδέν βαθμούς μετά και τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Ο Παναθηναϊκός με εμφάνιση που δεν ταιριάζει στην ευρωπαϊκή του ιστορία βρίσκεται από πολύ νωρίς κοντά στον αποκλεισμό.

Ας πάμε, όμως, να θυμηθούμε μερικές ευρωπαϊκές νύχτες που θέλουν να ξεχάσουν στο πράσινο στρατόπεδο...

Ήττα από την Γκράτσερ
Οι πράσινοι έχουν μεγάλη ιστορία στην Ευρώπη φτιάχνοντας το... Panathinaikos, όμως τα τελευταία χρόνια πάνε να γκρεμίσουν ό,τι έχτιζαν! Στις 21 Οκτωβρίου του 1999, ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην Αυστρία για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ για να αντιμετωπίσει την άσημη Γκράτσερ και έχασε με 2-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Λίπα στο 57' και εφτά λεπτά αργότερα ισοφάρισε ο Ιγκόρ Σιμπνιέφσκι. Τελικά, οι Αυστριακοί πήραν τη νίκη στο πρώτο ματς με τέρμα του Πάμιτς στο 81'.

Μια από τα ίδια με Βίσλα, αλλά προκρίθηκε

Έπρεπε να περάσουν σχεδόν έξι χρόνια ώστε ο Παναθηναϊκός να γνωρίσει ακόμη μια ήττα - ντροπή, αλλά όπως και με την Γκράτσερ δεν την πλήρωσε επειδή στο τέλος προκρίθηκε. Στις 9 Αυγούστου του 2005, το τριφύλλι φιλοξενήθηκε στην Κρακοβία από τη Βίσλα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και η ομάδα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι έχασε με 3-1 χάρη σε γκολ των Μπρόζεκ (12'), Ούτσε (52') και Φρανκόφσκι (70'). Το αξιοσημείωτο είναι πως ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί με τον Ολισαντέμπε στο 4'!

Το ηθικό ήταν στην... Ανόρθωση
Το 2009, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν είχε μάθει από το πάθημα του Ολυμπιακού ένα χρόνο πριν. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν χάσει από την Ανόρθωση και ήρθε η σειρά των πρασίνων να γευτούν την ήττα με 3-1 από τους Κύπριους στη Λευκωσία. Ο Χενκ τεν Κάτε πιάστηκε αδιάβαστος και είδε την Ανόρθωση να προηγείται με αυτογκόλ του Σαριέγκι στο 6', ενώ ακολούθησε στο 15΄ κεφαλιά του Ντομπρασίνοβιτς για το 2-0! Στο 28', ο Σαλπιγγίδης μείωσε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι και ο Τάχερ στο 78' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι... ψαράδες τον άφησαν εκτός
Από τις πιο ντροπιαστικές ήττες του Παναθηναϊκού είναι αναμφισβήτητα από τους... ψαράδες της Οντένσε. Στις 2 Αυγούστου του 2011, η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα φιλοξενούσε τους Δανούς στο ΟΑΚΑ για τον επαναληπτικό (1-1 το πρώτο ματς στη Σκανδιναβία).

Στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, οι πράσινοι διασύρθηκαν με 4-3, με τους Δανούς να κάνουν το 1-0 στο 12΄ με τον Γιόχανσον. Ο Μπουμσόνγκ ισοφάρισε στο 25' και ο Τοτσέ στο 50΄ έδωσε το προβάδισμα στο τριφύλλι, όμως, ακολούθησαν τρία τέρματα από τους Δανούς (58΄ Ρούουντ, 80' Κάντρι, 88' Αντρεάσεν). Το μόνο που κατάφεραν οι πράσινοι ήταν να διαμορφώσουν το τελικό 3-4 με τον Πετρόπουλο στις καθυστερήσεις.

Σοκ από την Μακάμπι Τελ Αβίβ
Η Οντένσε έστειλε τους πράσινους στα play off του Europa League όπου εκεί βρήκαν στο δρόμο τους, την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι Ισραηλινοί υποδέχτηκαν τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ματς και καθάρισαν την υπόθεση πρόκριση νικώντας με 3-0. Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, όμως, στην επανάληψη το τριφύλλι κατέρρευσε. Ο Κονατέ στο 60' άνοιξε το σκορ για τους Ισραηλινούς και εφτά λεπτά αργότερα ο Ατάρ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι διαμόρωσε το 2-0. Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης το... ναυάγιο του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε καθώς η Μακάμπι πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Ατάρ , ενώ νωρίτερα είχε ακυρωθεί κανονικό γκολ στους πράσινους.

Τριάρα από τη Μάριμπορ
Ο Παναθηναϊκός απογοήτευσε και στη Σλοβενία στις 20 Σεπτεμβρίου του 2012. οι πράσινοι παρουσιάστηκαν όπως και χθες στο Εστορίλ. Χωρίς πάθος, χωρίς διάθεση και έδειχναν μια κλάση πιο κάτω από τη Μάριμπορ για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Το 3-0 ήταν και η πρώτη νίκη της ιστορίας της Μάριμπορ σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ήττα ντροπή στο Εστορίλ
Στα πιο πρόσφατα, η ήττα από την Εστορίλ στην Πορτογαλία είναι αναμφισβήτητα από τις τρεις πιο ντροπιαστικές στην ευρωπαϊκή ιστορία του τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, έκανε πολλές λάθος πάσες και χωρίς ούτε μια αξιόλογη φάση στην αντίπαλη εστία στο πρώτο ημίχρονο έχασε με κάτω τα χέρια στο «Αντόνιο Κοίμπρα» με 2-0 για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

 

Τελευταία Νέα