«Κάτι παραπάνω από μία λέσχη!» (pics)

«Κάτι παραπάνω από μία λέσχη!» (pics)

Θάνος Σαρρής
«Κάτι παραπάνω από μία λέσχη!» (pics)

bet365

Το gazzetta.gr... μπήκε στην Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Μπαρσελόνα και παρουσιάζει την καταλανική γωνιά στην Ελλάδα!

Η Μπαρτσελόνα αποτελεί ένα σύλλογο που απαριθμεί εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο. Η ιδιαίτερη ταυτότητά της, το κοινωνικό της πρόσωπο και φυσικά οι αγωνιστικές της επιτυχίες «γεννούν» οπαδούς σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Δεν θα μπορούσε να είναι
διαφορετικά και στην Ελλάδα. Οι... ρίζες υπήρχαν και εδώ και ενάμιση χρόνο, η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Μπαρσελόνα έχει καταφέρει να ενώσει τους φίλους του καταλανικού συλλόγου, να... ανεβάσει τα ντεσιμπέλ της φωνής τους και μέσω των δράσεών της να τους κάνει να αισθανθούν τη φιλοσοφία του συλλόγου. Να μπουν για τα καλά στη φιλοσοφία της και να αισθανθούν κομμάτι της ιστορίας της.

«Η Μπαρτσελόνα είναι ιδέα, φιλοσοφία, τρόπος ζωής. Άσχετα από διαφημίσεις και μάρκετινγκ, που η Μπάρσα έχει μπει σε αυτό το παιχνίδι, καθώς διαφορετικά δεν γίνεται. Ο Πρωταθλητισμός αυτά έχει, αν θες να είσαι μέσα σε όλο αυτό το παιχνίδι. Βέβαια, η Μπάρσα με τον τρόπο που λειτουργεί-διοικείται σε σχέση με άλλους συλλόγους κάνει και εμάς τους κάπως ρομαντικούς να την αγαπάμε και να την στηρίζουμε ακόμα. Και έτσι πρέπει, διότι η Μπάρσα είναι κάτι το μοναδικό, που αν αυτοί που δεν τη γνωρίζουν ψάξουν και μάθουν θα καταλάβουν τη διαφορετικότητα από τους άλλους συλλόγους», τονίζει στο gazzetta.gr ο πρόεδρος και ιδρυτής της Γιάννης Κελλής. Αν δείτε στο δρόμο ένα αυτοκίνητο στα χρώματα της Καταλονίας και με το σήμα της Μπαρσελόνα να δεσπόζει, θα ξέρετε σε ποιον ανήκει!

Όπως τονίζουν τα παιδιά της λέσχης, που έχει βρει τα δικά της στέκια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Χαλκίδα και... σύντομα στο Ηράκλειο της Κρήτης, στόχος είναι η διάδοση της ιδέας & της φιλοσοφίας της Μπαρσελόνα στην Ελλάδα. Αυτό φυσικά σημαίνει... υπέρβαση. Πέρα από την αγάπη για όλα τα τμήματα του συλλόγου, η Λέσχη έχει συνεργασία με διάφορα ιδρύματα. Τα χωριά ΣΟΣ, το Χαμόγελο του παιδιού, την Ανοιχτή αγκαλιά, την Κιβωτό και με διάφορα κοινωνικά παντοπωλεία, προσφέροντας τρόφιμα, παιχνίδια, ρούχα και βιβλία. Στους πρόσφατους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, για παράδειγμα, η Λέσχη συγκέντρωσε υλικά αγαθά και τρόφιμα, προκειμένου να φτάσουν μέσω πρεσβείας στους ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη.

Προφανώς, όποιος φοράει ή έχει φορέσει τη «μπλαουγράνα» φανέλα και έρχεται σε επαφή με τα μέλη, αποτελεί αφορμή για ξεχωριστό event! Στη Βαρκελώνη έχουν βραβευτεί με πλακέτες οι Κάρλες Πουγιόλ, Κώστας Παπανικολάου, που μάλιστα γράφτηκε με κάθε επισημότητα και μέλος, Τσάβι Πασκουάλ, Σαρούνας Γιασικεβετσίους και Χουάν Ναβάρο. Στην Ελλάδα, ο Γκούντγιονσεν που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ και ο Σαβιόλα αυτή του Ολυμπιακού, τιμήθηκαν με τη σειρά τους, ενώ στο αεροδρόμιο οι Αμπιντάλ, Κεϊτά και Αφελάι συνάντησαν... μπλαουγράνα αντιπροσωπεία η οποία τους έκανε να χαμογελάσουν αυθόρμητα!

Ο Γιάννης Κελλής εξηγεί στο gazzetta.gr το όραμά του: «Δημιούργησα τη λέσχη για να έχουν όλοι μια στέγη και ένα μέσο έκφρασης... Το δικαίωμα να παρακολουθούν αγώνες με απίστευτα χαμηλές τιμές, να κερδίζουν δώρα, να παίρνουν πράγματα που δεν θα μπορούν να τα βρουν πουθενά και κυρίως να μάθουν τι εστί Μπαρσελόνα. Αποκαλούμε όλο αυτό στέγη, οικογένεια. Ο ένας τον άλλον αδέρφια και όχι "πρόεδρε", "αρχηγέ" κτλπ. Αυτό τα λέει όλα νομίζω». Η Λέσχη έγινε... δισέλιδο θέμα στην εφημερίδα Mundo Deportivo της Βαρκελώνης, ενώ ο ίδιος ο σύλλογος έχει στείλει επίσημα συγχαρητήρια για τα αφιερώματα που έχουν γίνει στα ερασιτεχνικά τμήματα και για το συνολικό έργο της.

Προφανώς, στόχος για κάθε μέλος είναι να δίνει όσο το δυνατόν πιο συχνά το «παρών» στο Καμπ Νόου και όπου αγωνίζεται ο σύλλογος. Ως Λέσχη, διοργανώνει δύο εκδρομές το χρόνο για περίπου 40-50 μέλη. Με εξαίρεση τα clasico και τους ημιτελικούς του Champions League, τα μέλη έχουν εισιτήρια εξασφαλισμένα. Ο επίσημος λογαριασμός του facebook, το site "blaugrana", καθώς και το διαδικτυακό ραδιόφωνο, αποτελούν τη... φωνή των παιδιών και τους δίνουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με κόσμο σε όλη τη χώρα, ενημερώνοντας παράλληλα για όλα όσα αφορούν το σύλλογο με ρυθμούς... καταλανικής εφημερίδας. Φυσκά, υπάρχει επικοινωνία και... απευθείας με Καταλονία.

Ο πρόεδρος Γιάννης Κελλής μας μιλάει για το αυξημένο ενδιαφέρον του κόσμου για τη Λέσχη: «Η απαξίωση για το ελληνικό πρωτάθλημα και αυτά που τους προσφέρει έχει οδηγήσει πολύ κόσμο στο να μας ακολουθήσει και να γίνουν ένας από εμάς. Ήξερα ότι πολλά χρόνια τώρα υπήρχε κόσμος στην Ελλάδα που αγαπάει αυτόν το σύλλογο. Άλλα δεν υπήρχε το κλικ που θα τους έδινε το δικαίωμα να ψάξουν να μάθουν, να εκφραστούν, να δουν από κοντά το τι είναι η Μπαρσελόνα και τι σημαίνει.

Όλα αυτά αποτέλεσαν τους λόγους ίδρυσης της λέσχης μας και πιστεύω ότι τα έχουμε καταφέρει, αλλά δεν σταματάμε. Συνεχίζουμε. Ο στόχος μας είναι, σαν την ομάδα μας, να είμαστε στην κορυφή και κυρίως με το φιλανθρωπικό και κοινωνικό μας έργο να είμαστε και εμείς κάτι παραπάνω από μία λέσχη». Αναμφίβολα, ρίχνοντας μια ματιά στις δράσεις τους, καταλαβαίνει κανείς ότι βαδίζουν στο σωστό δρόμο!

Το ΔΣ της Λέσχης

- Πρόεδρος & ιδρυτής είναι ο 42χρονος πρώην πρωταθλητής και στέλεχος της εθνικής ομάδας πυγμαχίας για πολλά χρόνια, ο Γιάννης Κελλής

- Αντιπρόεδρος ο Σιώπης Πάνος από τη Θεσσαλονίκη όπου ασχολείται με την Πληροφορική και με προϊόντα τεχνολογίας

- Γραμματέας είναι ο Μιχάλης Σπανάκης που ζει μόνιμα στη Βαρκελώνη

- Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων ο γυμναστής και τραγουδιστής, Καπετανάκης Δημήτρης

- Τα υπόλοιπα μέλη είναι ο δημοσιογράφος Χρήστος Σούτος, ο Θανάσης Παπαευθυμίου από την Καβάλα και επίτιμος πρόεδρος ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Λοθάνο

 

LA LIGA Τελευταία Νέα