Τακουνάκια από άλλον πλανήτη (vids)

Τακουνάκια από άλλον πλανήτη (vids)

bet365

Με αφορμή το απίστευτο τακουνάκι του Ντελφ της Άστον Βίλα το gazzetta.gr παρουσιάζει τα καλύτερα γκολ που έχουν σημειωθεί με τακουνάκι στα γήπεδα όλου του κόσμου!

Ένας παίκτης μπορεί να πετύχει γκολ με το κεφάλι, με σουτ, με εκτέλεση φάουλ και πολλούς άλλους τρόπους, όμως, αυτό που είναι είναι από τα πιο εντυπωσιακά είναι με το... τακούνι!

Το gazzetta.gr με αφορμή το γκολ που σημείωσε ο Ντελφ της Άστον Βίλα απέναντι στην Τσέλσι σας παρουσιάζει τα καλύτερα γκολ που έχουν σημειωθεί με τακουνάκι! Όχι, με απλό τακουνάκι (πχ. Ντελ Πιέρο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ντόρτμουντ) αλλά με φανταστικό τρόπο!

Φαμπιάν Ντελφ (Αστον Βίλα – Τσέλσι, 2014)
Ο Φαμπιάν Ντελφ πήρε τη μπάλα από το κέντρο, πέρασε έναν αντίπαλο, την έσπασε αριστερά και ο Ολμπραϊτον του την επέστρεψε. Ο μέσος της Αστον Βίλα που είχε πλάτη στο τέρμα, αντί να κοντρολάρει έκανε ένα εκπληκτικό τακουνάκι εν κινήσει και έστειλε την μπάλα στη ρίζα του αριστερού δοκαριού.

Ρομπέρτο Μαντσίνι (Πάρμα - Λάτσιο, 1999)

Ως προπονητής ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ακόμα κάνει καριέρα αλλά ως παίκτης έδειξε να τα καταφέρνει καλά. Στα τελευταία χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας αποζημίωσε τους φίλους της Λάτσιο με ένα υπέροχο γκολ ενάντια στην Πάρμα. Ο Σίνισα Μιχαϊλοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ιταλός μέσος κινήθηκε προς το πρώτο δοκάρι στέλνοντας τη μπάλα στο «Γ» με τις τάπες του παπουτσιού πριν η μπάλα σκάσει στο χορτάρι.

Νουάνκο Κανού (Αρσεναλ - Μίντλεσμπρο, 1999)
Σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της Αρσεναλ ο Νουάνκο Κανού έκλεψε την παράσταση στο ματς με την Μίντλεσμπρο. Ο Νιγηριανός επιθετικός δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί καλύτερα την χαμηλή σέντρα του Ντίξον στέλνοντας την μπάλα μέσα στην εστία του Μαρκ Σβάρτσερ.

Τζιανφράνκο Τζόλα (Τσέλσι - Νόργουιτς, 2002)
Ο Τζιανφράνκο Τζόλα είναι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχει βγάλει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και παρέδιδε μαθήματα μεγάλης κλάσης στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Σε μια από αυτές τις στιγμές σε παιχνίδι του Κυπέλλου Αγγλίας ενάντια με τη Νόργουιτς, όταν σε ένα κόρνερ του Λε Σο, ο Ιταλός πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και και με απίστευτο τρόπο άφησε... άφωνους αρκετούς φιλάθλους.

Αμαντίνο Μανσίνι (Ρόμα - Λάτσιο, 2003-04)
Το ντέρμπι της Ρώμης είχε νικήτρια τη Ρόμα αλλά και ένα υπέροχο γκολ από τον Αμαντίνο Μανσίνι. Ο Βραζιλιάνος άσος των «τζιαλορόσι» είχε ανοίξει το σκορ στο 81΄(τελικό αποτέλεσμα 2-0) με τους νικητές ακόμα να έχουν χαραγμένο στη μνήμη τους το τέρμα ενάντια στην μισητή αντίπαλο.

Τσαρλς Εντουάρν Κοριντόν (Παρί - Πόρτο, 2003-04)
Ο Τσαρλς Εντουάρν Κοριντόν μπορεί να μην έκανε μεγάλη καριέρα αλλά έχει γραφτεί στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ με το γκολ που σημείωσε ενάντια στην Πόρτο το 2004. Ο Γάλλος μέσος κατάφερε να σκοράρει με τακουνάκι στην κίνηση σχεδόν έξω από την περιοχή .

Φαν ντερ Φάαρτ (Άγιαξ - Φέγενορντ, 2003-04)
Ο Ραφαέλ Φαν ντερ Φάαρτ έχει άριστη τεχνική κατάρτιση και μέρος αυτής έδειξε σε ένα ντέρμπι με την Φέγενορντ στο «Άμστερνταμ Αρίνα». Ο Ολλανδός μέσος πέτυχε ένα τέρμα που κανείς δεν μπορούσε να περιμένει, ενώ φαίνεται να έχει κορμί - λάστιχο.

Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς (Ιντερ - Μπολόνια, 2008)
Ο Ζοσέ Μουρίνιο χαρακτήρισε τον Ιμπραϊμοβιτς ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου. Δεν ξέρουμε αν είναι ο καλύτερους αλλά σίγουρα βρίσκεται στο Top-5 των παικτών με εξαίσια τεχνική κατάρτιση παγκοσμίως. Ο Σουηδός σε φετινό παιχνίδι του Καμπιονάτο με αντίπαλο την Μπολόνια στον «Σαν Σίρο» βρήκε τρόπο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με εναέριο τακουνάκι έπειτα από σέντρα του Αντριάνο.

Κάτι παρόμοιο είχε πετύχει και με τη φανέλα της εθνικής Σουηδίας το 2004 κόντρα στην Ιταλία...

...αλλά και φέτος με την φανέλα της Παρί απέναντι στην Μπαστιά, με τον Μοντέστο να μην έχει καταλάβει ακόμα πως μπήκε το γκολ!

Εντουάρντο ντα Σίλβα (Αρσεναλ - Μπέρνλι, 2008-09)
Ο Κροάτης στην δεύτερη συμμετοχή του για φέτος πέτυχε ένα όμορφο γκολ με τακουνάκι. Ο επιθετικός της Άρσεναλ χωρίς να κάνει κοντρόλ έπειτα από σέντρα έστειλε τη μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του τερματοφύλακα της Μπέρνλι, ο οποίος ακόμα να συνειδητοποιήσει πως δέχτηκε αυτό το τέρμα.

Τον «κρέμασε» με τακουνάκι
Ο Μοτάζ Σαλχανί δεν το ήθελε, αλλά πέτυχε γκολ με τακουνάκι από τα... 30 μέτρα «κρεμώντας» τον τερματοφύλακα

 

Τελευταία Νέα