Λεγκεάρ... κίνδυνος-θάνατος! (vids)

Λεγκεάρ... κίνδυνος-θάνατος! (vids)

Μάκης Σταθάτος
Λεγκεάρ... κίνδυνος-θάνατος! (vids)

bet365

Ο Τζόναθαν Λεγκεάρ βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον άσο της Τέρεκ Γκρόζνι, για τον οποίο οι Βέλγοι επιμένουν ότι υπάρχει συμφωνία για το καλοκαίρι.

Ο Βέλγος μέσος έφυγε από την Τέρεκ Γκρόζνι, θα συνεχίσει πιθανότατα στη Μαλίν για ένα εξάμηνο, ώστε να μείνει σε φουλ δράση. Μάλιστα, δεν πέρασε από ιατρικές εξετάσεις, μιας και τόνισε πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση και έτοιμος για μπάλα.

Γεννήθηκε στις 13 Απριλίου του 1987 στη Λιέγη, στην πόλη όπου βρήκε ποδοσφαιρική στέγη στα πρώτα του βήματα. Σε ηλικία 8 ετών ενσωματώθηκε στις ακαδημίες της JS Thier-à-Liège, όπου έμεινε τρία χρόνια. Εκεί άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, στρέφοντας πάνω του τα βλέμματα των μεγάλων συλλόγων της χώρας του.

Το 1998 μετακόμισε στη Σταντάρ Λιέγης, η οποία τον παρακολουθούσε εντατικά και πέντε χρόνια αργότερα έκανε το μεγάλο βήμα πηγαίνοντας στην Άντερλεχτ. Παρά την άτυπη συμφωνία μεταξύ των τριών κορυφαίων ομάδων του Βελγίου (Σταντάρ Λιέγης, Άντερλεχτ, Μπριζ), που απέτρεπε τέτοιου είδους μεταγραφές μετακόμισε από την Σταντάρ στην Άντερλεχτ.

Τη σεζόν 2004/05 ο Λεγκεάρ προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα. Έμεινε εκεί ως το 2011 και σε 122 αγώνες σημείωσε 19 γκολ. Το 2007 κατάφερε να καθιερωθεί στην βασική ενδεκάδα πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις. Μάλιστα, πολλοί τον χαρακτήρισαν ως νέο Κρίστιαν Βίλχεμσον λόγω της ταχύτητάς του αγωνιζόμενος στην δεξιά πτέρυγα, αλλά και του παρόμοιου χρώματος των μαλλιών του.

Το 2011 αποφάσισε να αλλάξει παραστάσεις και να μετακομίσει στην Τέρεκ Γκρόζνι με την οποία έπαιξε 22 αγώνες πετυχαίνοντας ένα τέρμα. Με την Εθνική ομάδα του Βελγίου είναι δύο φορές διεθνής.


Μην του δώσεις τιμόνι

Ο Λεγκεάρ πέραν των ποδοσφαιρικών του προσόντων έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα λόγω της οδηγικής του συμπεριφοράς, όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο. Η αρχή έγινε το 2009 όταν ακόμη ήταν παίκτης της Άντερλεχτ. Ένα βράδυ, έχασε τον έλεγχο και μπήκε με το αυτοκίνητό του μέσα σε ένα σπίτι. Για το ατύχημα αυτό καταδικάστηκε σε 50 ώρες κοινωφελούς εργασίας.

Τρία χρόνια αργότερα, στις 7 Οκτωβρίου του 2012 ο Λεγκεάρ, υπό την επήρεια αλκοόλ μπήκε με το αυτοκίνητό του σε ένα πρατήριο καυσίμων στην περιοχή Τόνγκερεν, καθώς αντί να πατήσει το πεντάλ του φρένου, πάτησε εκείνο του γκαζιού. Όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του πρατηρίου το κόστος της ζημιάς έφτασε τις 250.000 με 300.000 ευρώ.

Για καλή του τύχη οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο κατάστημα εκείνη την ώρα κατάφεραν να αποφύγουν την ξέφρενη πορεία της Πόρσε. «Θέλω να ζητήσω συγνώμη από όλους, όσοι εμπλέκονται στο ατύχημα άμεσα ή έμμεσα. Έχω υποστεί τις συνέπειες των πράξεών μου, όπως απαιτείται από τον νόμο. Βρέθηκε ποσότητα αλκοόλ στο αίμα μου περισσότερο από το όριο», είπε μέσω του δικηγόρου του ο Βέλγος άσος. Η τιμωρία που του επιβλήθηκε ήταν η απαγόρευση οδήγησης για δύο εβδομάδες.

Δείτε βίντεο με τα κατορθώματά του εντός και... εκτός γηπέδων

 

Τελευταία Νέα