Βιλερμπάν: Εκπλήσσει τους πάντες και ονειρεύεται playoffs! (pics & vids)

Βιλερμπάν: Εκπλήσσει τους πάντες και ονειρεύεται playoffs! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Βιλερμπάν: Εκπλήσσει τους πάντες και ονειρεύεται playoffs! (pics & vids)
H Bιλερμπάν αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης και η Euroleague Greece γράφει για το... δημιούργημα του Τόνι Πάρκερ που γλυκοκοιτάζει τα playoffs.

Πριν την έναρξη της regular season στη Euroleague, οι περισσότεροι έβαζαν τη Βιλερμπάν στο γκρουπ των πιο αδύναμων ομάδων και ελάχιστοι της έδιναν τύχη για ψηλότερα.

Όμως μετά από 16 αγωνιστικές οι Γάλλοι φιγουράρουν στην 9η θέση της κατάταξης, έχοντας το ίδιο ρεκόρ με την 8η Αρμάνι και την 7η Χίμκι.

Το... δημιούργημα του Τόνι Πάρκερ πουλά ακριβά το τομάρι του σε κάθε ματς και η Euroleague Greece γράφει για την ομάδα που με όσα έχει δείξει μέχρι στιγμής, μπορεί να κάνει όνειρα ακόμα και για playoffs.

Το κάστρο Astroballe

Το μεγαλύτερο όπλο της ομάδας του Μίτροβιτς είναι η έδρα της, το καυτό Astroballe.

Η Βιλερμπάν διαθέτει μία από τις καλύτερες έδρες της διοργάνωσης, αφού μετρά 7 νίκες και μόλις 2 ήττες.

Μόνο οι 2 τουρκικές ομάδες έχουν καταφέρει να αποδράσουν με το διπλό από τη Γαλλία, η Εφές και η Φενέρ.

Αντίθετα με σκυμμένο το κεφάλι έχουν φύγει παραδοσιακές δυνάμεις της διοργανώσεις όπως η ΤΣΣΚΑ, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ο Ολυμπιακός, η Χίμκι και η Μπασκόνια.

Την ήττα γνώρισε και η Άλμπα με την Αρμάνι.

Η Βιλερμπάν είναι μια ομάδα που ξέρει να κερδίζει κλειστά ματς. Η παρέα του Λάιτι και του Πέιν πήρε τα θρίλερ με Παναθηναϊκό, ΤΣΣΚΑ, Μπασκονια και Χίμκι.

Eξαιρετική στα μπλοκ, λίγα λάθη

Ένα από τα δυνατά της σημεία αποτελούν τα μπλοκ εξαιτίας των μεγάλων κορμιών που διαθέτει.

Οι Γάλλοι μετρούν 3.1 κοψίματα ανά ματς και βρίσκονται στην 4η θέση της λίστα της Εuroleague. O Mπακό κάνει 1 ανά ματς και ο Ζαν-Σαρλς έχει 0.7.

Σημαντικό ρόλο παίζουν και τα λίγα λάθη που κάνει σε σχέση με τους υπολοίπους. Δύσκολα χάνει την προσήλωση της η αρμάδα του Μίτροβιτς. Έχει 12.2 ανά παιχνίδι και είναι η 5η κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης στον τομέα αυτό.

Η πολυφωνία στην επίθεση

Η Βιλερμπάν είναι σύνολο που δεν έχει στο ρόστερ της τον κλασικό σταρ. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που βοηθούν στο σκοράρισμα και βγαίνουν μπροστά ανάλογα με τις συνθήκες του ματς.

Πρώτος σκόρερ είναι ο Λάιτι με 10.9 πόντους μέσο όρο, ενώ ακολουθεί ο Πέιν με 10 και με 9.6 ο Τζεκίρι.

Σημαντική είναι και η συνεισφορά των Ζαν Σαρλς με 8.8 και Τέιλορ με 7.9

Τρεις παίκτες της σουτάρουν πάνω από 40% τρίποντο (Μαλεντόν, Λόμας, Λάιτι), ενώ εκπληκτική δουλειά στα ριμπάουντ κάνει η αποκάλυψη Τζεκίρι που σκεπάζει τα καλάθια.

Στον τομέα της δημιουργίας κουμάντο κάνουν οι Τέιλορ (4 ασίστ), Ντιό (3.4 ασίστ) και Μαλεντόν (3.1 ασίστ).

Απρόβλεπτη ομάδα επιθετικά που παίρνει πολλά πράγματα και από πολλούς παίκτες, κάτι που κάνει δύσκολο να καταστρώσεις πλάνο για να την περιορίσεις.

Το όραμα του Πάρκερ

Ο ηγέτης στην ομάδα δεν είναι παίκτης, αλλά ο πρόεδρος. Και πως θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα όταν υπάρχει ο σπουδαίος Τόνι Πάρκερ.

Ο τεράστιος Γάλλος θέλει να δει την ομάδα του να μεγαλώνει συνεχώς και να μπαίνει σιγά-σιγά σφήνα στους κορυφαίους της Ευρώπης.

Ο TP των 4 πρωταθλημάτων στο ΝΒΑ με τους Σπερς και της μεγάλης καριέρας εμπνέει τον κόσμο της ομάδας που ανυπομονούν να δουν που θα καταλήξει η προσπάθεια.

Έχει μεγάλα όνειρα για τη Βιλερμπάν που δείχνει μια απόλυτα νοικοκυρεμένη ομάδα με σαφή προσανατολισμό στο γήπεδο, ικανό να κοιτάξει στα μάτια τους πάντες.

Σίγουρα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα project της διοργάνωσης που έχει πάρει εξαιρετικό βαθμό με την μέχρι τώρα παρουσία της.

Τα playoffs που δεν είναι... άπιαστο όνειρο

Το ρεκόρ της δείχνει πως θα παλέψει μέχρι τέλους για να μπει στα playoffs. Αν το έλεγες αυτό σε κάποιον πριν την έναρξη της σεζόν, θα γελούσε. Όμως οι Γάλλοι δεν γελάνε, δεν αστειεύονται, δίνουν τη ψυχή τους στο παρκέ και βρίσκονται στο 8-8 μέχρι στιγμής παρέα με Χίμκι και Αρμάνι.

Είναι 9οι και οι Ρώσοι είναι 7οι. Αναμένεται μεγάλη μάχη και η Βιλερμπάν δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει την ευκαιρία να ξεγλιστρήσει. Θέλει να κάνει το θαύμα και να μπει στα playoffs.

Η απόδοση της μέχρι στιγμής την κάνει να αισιοδοξεί. Αν δει κανείς το πρόγραμμα της μέχρι το τέλος, υπάρχουν 6 εντός έδρας αναμετρήσεις που μπορεί να της πάρει.

Με Μπάγερν, Μακάμπι, Ερυθρό Αστέρα, Ζαλγκίρις, Βαλένθια και Ζενίτ. Και σίγουρα θα ψάξει κάποια μεγάλα διπλά που θα την ισχυροποιήσουν ακόμα περισσότερα σε έδρες όπως αυτή της Μπασκόνια, της Άλμπα και της Χίμκι.

Ματς-πρόκληση με Ρεάλ

Απόψε οι Γάλλοι καλούνται να κοιτάξουν στα μάτια την ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Πρέπει να κοντράρουν τη Ρεάλ και να δείξουν πως όσα έχουν πετύχει μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είναι τυχαία. Οδηγός για την ομάδα του Μίτροβιτς η αναμέτρηση με την επίσης πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ. Οι Γάλλοι έδειξαν τα δόντια τους και πήραν το θρίλερ στον πόντο.

Για να φύγεις με το ροζ φύλλο αγώνα από το Astroballe, θα πρέπει να ματώσεις και η Ρεάλ το ξέρει καλά αυτό. Η Βιλερμπάν ονειρεύεται ακόμα ένα μεγάλο βράδυ στην έδρα της και συνεχίζει να κάνει όνειρα που βλέπουν τα playoffs.

Εκπλήσσει τους πάντες, ακόμα και τους δικούς της ανθρώπους και θέλει να τρυπώσει στις 8 κορυφαίες ομάδας της Ευρώπης.