H 10άδα που... φλερτάρει με breakout season! (pics)

Νίκος Καρφής
H 10άδα που... φλερτάρει με breakout season! (pics)

bet365

Στην φετινή σεζόν έχουμε δει αρκετούς παίκτες που παρουσιάζονται πολύ βελτιωμένοι σε σχέση με πέρυσι και το gazzetta.gr στέκεται σε 10 περιπτώσεις που... φλερτάρουν έντονα με breakout season.

Aρκετοί παίκτες έχουν καταφέρει να τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους στο ξεκίνημα της σεζόν, αφού οι αριθμοί τους δεν γίνεται να περάσουν απαρατήρητοι.

Πολλοί αστέρες της λίγκας ξεκίνησαν με το πόδι στο... γκάζι και το gazzetta.gr. ξεχώρισε 10 περιπτώσεις που είναι πολύ πιθανό να έχουν σεζόν... εκτόξευσης.

Πασκάλ Σιάκαμ (Ράπτορς)

Περσινά στατιστικά: 16.9 πόντοι, 6.9 ριμπάουντ, 3.1 ασίστ

Φετινά στατιστικά: 28 πόντοι, 9.2 ριμπάουντ, 3.8 ασίστ

Φέτος θα είναι η χρονιά του. Ο Καουάι Λέοναρντ έφυγε για τους Κλίπερς και πλέον ο Καμερουνέζος θα πρέπει να κολυμπήσει στα... βαθιά. Μέχρι στιγμής το κάνει. Έχει τον χώρο να πάρει περισσότερες προσπάθειες και αποτελεί τον ηγέτη των πρωταθλητών. Πέρυσι αναδείχθηκε πιο βελτιωμένος παίκτης της σεζόν, φέτος ίσως κυνηγήσει και το όνειρο του MVP αν αντέξει τον ανταγωνισμό πιο έμπειρων παικτών. Κάνει εκπληκτικά πράγματα μέχρι στιγμής με 28 πόντους μέσο όρο. Ένα παιδί που χαίρεσαι να το βλέπεις κάθε φορά που πατά παρκέ. Εξαιρετικές κινήσεις στο post, ενώ έχει εκτοξευθεί στο τρίποντο, σουτάροντας με 44%. Καθοδηγεί τους Ράπτορς στο 4-1, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους ΦανΦλιτ και Λάουρι.

Μπράντον Ίνγκραμ (Πέλικανς)

Περσινά στατιστικά: 18.3 πόντοι, 5.1 ριμπάουντ, 3 ασίστ

Φετινά στατιστικά: 26.8 πόντοι, 8.2 ριμπάουντ, 4.8 ασίστ

Έφυγε από τους Λέικερς και βρήκε την υγειά του. Σε ένα περιβάλλουν γεμάτο νέους παίκτες, έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο. Οι Πέλικανς χτίζουν για το μέλλον, παίζοντας όμορφο μπάσκετ και ο Ίνγκραμ είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες. Μακρύς, μπασκετικός, ικανότατος σκόρερ και πρόθυμος να βοηθήσει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Ο Μπράντον είναι 8ος σκόρερ του ΝΒΑ και έχει εκμεταλλευτεί τον τραυματισμό του Ουίλιαμσον (με την καλή έννοια) παίρνοντας παραπάνω μπάλες στα χέρια του. Σουτάρει με 50% τρίποντα και 51% εντός πεδιάς.

Tρέι Γιανγκ (Χοκς)

Περσινά στατιστικά: 19.1 πόντοι, 8.1 ασίστ, 3.7 ριμπάουντ

Φετινά στατιστικά: 26.8 πόντοι, 7.3 ασίστ, 5 ριμπάουντ

Σε αυτόν τον θαυματουργό γκαρντ έχουν στηρίξει πάρα πολλά οι Χοκς για το παρόν και το μέλλον. Στάθηκε άτυχος που γύρισε τον αστράγαλο του, αλλά θα γυρίσει σύντομα στη δράση για να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε. Τα... γεράκια έχουν μπει με πολλές φιλοδοξίες στην φετινή σεζόν, βάζοντας στην φοβερή δυάδα των Γιανγκ-Κόλινς τους rookies Ρέντις και Χάντερ. Από το πρώτο κιόλας ματς ο Γιανγκ δείχνει να βρίσκεται στη ζωνή του λυκόφωτος, χαρίζοντας ουσία και θέαμα. Φοβερός σουτέρ, σπουδαίος χειριστής μπάλας, τρομερός σκόρερ. Μετρά 26.8 πόντους μέσο όρο σε 4 ματς, ενώ σουτάρει με το εντυπωσιακό 50% τρίποντα.

Λούκα Ντόντσιτς (Μάβερικς)

Περσινά στατιστικά: 21.2 πόντοι, 7.8 ριμπάουντ, 6 ασίστ

Φετινά στατιστικά: 26.2 πόντοι, 9.6 ριμπάουντ, 8.4 ασίστ

Πέρυσι ο απίστευτος Σλοβένος έδειξε σε όλους πως ήρθε στο ΝΒΑ για να μείνει και να πρωταγωνιστήσει. Απλά οι εμφανίσεις του δεν συνοδεύτηκαν με επιτυχίες για τους Μάβερικς. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς το Ντάλας έχει αρχίσει καλά και το φωνάζει πως θέλει να μπει στα playoffs. O Λούκα στη 2η του σεζόν στο ΝΒΑ ετοιμάζεται για την εκτόξευση του. Δεν είναι μεγάλη η διαφορά του στα νούμερα, αλλά αυτή η άνοδος φανερώνει πως πλέον έχει ανέβει level. Σίγουρος για το τι θέλει να κάνει σε κάθε φάση, ενώ το μυαλό του δεν ταιριάζει σε δευτεροετή αλλά σε βετεράνο. Το παιδί-θαύμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ φέτος μετρά 26.2 πόντους, 9.6 ριμπάουντ και 8.4 ασίστ, οδηγώντας τους Μάβερικς στο 3-1. Οι ντρίμπλες του και οι πάσες του σε τρελαίνουν, ενώ το stepback τρίποντο του είναι πλέον η κίνηση σήμα-κατατεθέν. Βρίσκεται ακόμα στο ξεκίνημα της καριέρας του στο ΝΒΑ και αυτά που κάνει μας προϊδεάζουν για το μέλλον. Αξίζει να αναφερθεί πως στα πρώτα του 76 ματς στο ΝΒΑ είναι καλύτερος σε όλα κόντρα στον ΛεΜπρόν.

Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ (Θάντερ)

Περσινά στατιστικά: 10. 8 πόντοι, 2.8 ριμπάουντ, 3.3 ασίστ

Φετινά στατιστικά: 21.6 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ

Οι λάτρεις του ΝΒΑ τον ξεχώρισαν από πέρυσι με αυτά που έκανε στους Κλίπερς. Ένας rookie με υψηλό μπασκετικό I.Q, ικανός να γίνει καθοριστικός κόντρα σε κάθε αντίπαλο σε άμυνα και επίθεση. Η μεταπήδηση του από τους Κλίπερς στους Θάντερ, του έκανε καλό. Πήγε σε μια πολύ χειρότερη ομάδα, όπου ήξερε πως θα μπορούσε να φανεί πολύ περισσότερο. Και τα νούμερα του είναι εντυπωσιακά. H λέξη εκτόξευση μπορεί να χαρακτηρίσει το ξεκίνημα του. Από τους 10.8 πόντους της περσινής σεζόν στους 21.6. Από τα 2.8 ριμπάουντ στα 7 ανά ματς. Δεν φοβάται να πάει στο ένας και να φτάσει μέχρι μέσα, βάζοντας το καλάθι. Καλός μπλοκέρ για τη θέση του που έχει παρόν και μέλλον στο ΝΒΑ. Από τα πιο ενδιαφέροντα prospects της λίγκας που δείχνει να βρίσκεται στο κατάλληλο μέρος για να δείξει αυτά που μπορεί να κάνει.

Φρεντ ΦανΦλιτ (Ράπτορς)

Περσινά στατιστικά: 11 πόντοι, 2.6 ριμπάουντ, 3.8 ασίστ

Φετινά στατιστικά: 17 πόντοι, 7.2 ασιστ, 4 ριμπάουντ

Μεγάλη ψυχάρα που δεν έχει το ύψος και μοιάζει να παλεύει με θηρία. Όμως έχει την... καρδιά, το μυαλό και το σουτ για να σταθεί στο ΝΒΑ. Έκανε σπουδαία σειρά σε τελικούς Ανατολής και τελικούς ΝΒΑ, βάζοντας το λιθαράκι του για το πρωτάθλημα των Ράπτορς. Φέτος δείχνει να είναι το 2ο βιολι της ομάδας μαζί με τον Λάουρι, αφού ο Σιάκαμ έγινε ηγέτης της ομάδας. Ο κοντός των Καναδών δεν έχει εκτοξευθεί, αλλά μπαίνει στη λίστα, αφού έχει αλλάξει το status του. Από σημαντικός παίκτης του rotation έχει μετατραπεί σε τρίτο σκόρερ της ομάδας και κορυφαίο πασέρ. Η ιστορία του θα πρέπει να εμπνεύσει πολλούς. Αν έχει πίστη στις δυνάμεις και παλεύεις με όλη σου την ψυχή, μπορείς να ξεπεράσεις όλες τις δυσκολίες και να πετύχεις σε αυτό που αγαπάς.

Mάλκολμ Μπρόνγκντον (Πέισερς)

Περσινά στατιστικά: 15.6 πόντοι, 4.5 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ

Φετινά στατιστικά: 22.6 πόντοι, 5.8 ριμπάουντ, 10.2 ασίστ

Οι Μπακς επέλεξαν να αφήσουν τον Μπρόγκντον να φύγει και να κρατήσουν τους Λόπεζ και Μίντλετον το καλοκαίρι. Το αν θα δικαιωθούν θα το δείξει το μέλλον. Πάντως ο Μάλκολμ έχει προσαρμοστεί στην Ιντιάνα και έχει αναλάβει τα ηνία της ομάδας, ειδικά τώρα που λείπει ο Βίκτορ Ολαντίπο εξαιτίας τραυματισμού. Οι Πέισερς ψάχνονται στο ξεκίνημα της σεζόν, αφού έκαναν την πρώτη τους νίκη στο 4ο ματς κόντρα στους Νετς. Όμως ο Μπρόγκντον κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις, όντας ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του. Τα νούμερα του παρουσιάζουν ανοδική τάση σε σχέση με εκείνα στους Μπακς. Έχει φτάσει στους 22.6 πόντους μέσο όρο και τις 10.2 ασίστ. Πέρυσι μοίρασε 3.2 ανά ματς. Τεράστια διαφορά στον οργανωτικό τομέα για τον πρώην rookie του ΝΒΑ.

Mπαμ Αντεμπάγιο (Χιτ)

Περσινά στατιστικά: 8.9 πόντοι, 7.3 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ, 0.8 μπλοκ

Φετινά στατιστικά: 15 πόντοι, 9.8 ριμπάουντ, 5.2 ασίστ, 1.8 μπλοκ

Οι Χιτ έχουν σχεδιάσει εξαιρετικά τη σεζόν τους, κάνοντας ψαγμένες επιλογές με τους rookies τους (Ναν, Χίροου), ενώ με την φυγή του Ουάιτσαϊντ έδωσαν τον απαραίτητο χώρο στον ταλαντούχο και εξελίξιμο Μπαμ Αντεμπάγιο. Ο τριτοετής ψηλός τους δικαιώνει απόλυτα, όπως φυσικά και οι 2 rookies. Ο Μπαμ δείχνει πανέτοιμος για μια σπουδαία σεζόν, όντας το αφεντικός της ομάδας του μέσα στη ρακέτα. Αποτελεί σημείο αναφοράς για την ομάδα του Σποέλστα στο... ζωγραφιστό. Κοντά σε μέσο όρο double double με 15 πόντους και 9.8 ριμπάουντ. Επίσης ξέρετε πολλούς σέντερ με 5.2 ασίστ ανά ματς. Ο Μπαμ είναι ένας από αυτούς. Αν κρατηθεί μακριά από τραυματισμούς, θα γίνει ένα από τους κυρίαρχους σέντερ της λίγκας τα επόμενα χρόνια.

Ντομάντας Σαμπόνις (Πέισερς)

Περσινά στατιστικά: 14.1 πόντοι,9.3 ριμπάουντ, 2.9 ασίστ

Φετινά στατιστικά: 21.8 πόντοι, 11.4 ριμπάουντ, 2.6 ασίστ

O τεράστιος Αρβίντας σίγουρα θα είναι περήφανος για τον γιο του. Ο Ντομάντας παρουσιάζεται κάθε χρόνο και καλύτερος στο ΝΒΑ και πλέον τα νούμερα του παραπέμπουν σε ηγέτη. Τεράστια βελτίωση για ένα παιδί που δεν σταματά να δουλεύει σε άμυνα και επίθεση. Μαζί με τον Τέρνερ συνθέτουν ένα πολύ ταλαντούχο δίδυμο στη ρακέτα της Ιντιάνα. Την περασμένη σεζόν είχε 14.1 πόντους, ενώ φέτος μετρά 21.8 μέσο όρο. Κυρίαρχος στη ρακέτα. Παίρνει 6.5 παραπάνω σουτ σε σχέση με πέρυσι, ένα στατιστικό που δείχνει πως εμπιστεύεται πιο πολύ τον εαυτό του, ενώ έχει αναβαθμιστεί και το status του στην ομάδα. Ψηλός με μέσο όρο double double σε πόντους και ασίστ. Από τους πιο υποτιμημένους ψηλούς στο ΝΒΑ.

Καρλ-Άντονι Τάουνς (Τίμπεργουλβς)

Περσινά στατιστικά: 24.2 πόντους, 12.4 ριμπάουντ, 3.4 ασίστ, 0.9 κλεψίματα

Φετινά στατιστικά: 27.3 πόντοι, 11.5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο ΚΑΤ είναι ένας από τους 3 κορυφαίους σέντερ στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή. Μεγάλο επιθετικό ρεπερτόριο και ικανότητα να εκτελεί και έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Έχει αρχίσει... σεληνιασμένος τη σεζόν και σίγουρα η τιμωρία των 2 αγωνιστικών εξαιτίας της κλωτσοπατινάδας, δεν πρόκειται να τον επηρεάσει για τη συνέχεια. Από τότε που έφυγε ο Μπάτλερ, όλοι ξέρουν ποιος κάνει κουμάντο στη Μινεσότα και αυτός είναι ο Τάουνς. Οι Τίμπεργουλβς έζησαν τα ένδοξα χρόνια τους με έναν τεράστιο ψηλό, τον Κέβιν Γκαρνέτ. Μπορεί ο Τάουνς να θέλει...ψωμιά ακόμα για να φτάσει τον KG, αλλά σίγουρα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Έβδομος σκόρερ της λίγκας με 27.3 πόντους. Βέβαια η μεγάλη διαφορά έχει να κάνει με τα τρίποντα και τα κλεψίματα. Στα τρίποντα έχει φέτος το εκπληκτικό 52%, ενώ κλέβει 2.5 μπάλες ανά ματς. Οι λύκοι έχουν αρχίσει εξαιρετικά και αυτό το οφείλουν σε μεγάλο βαθμό στον Τάουνς, ο οποίος είναι πιθανό να ανεβάσει κι άλλο τους μέσους όρους του.

 

NBA Τελευταία Νέα