Οι... καταραμένες ομάδες που δεν σταυρώνουν superstars! (pics)

Νίκος Καρφής
Οι... καταραμένες ομάδες που δεν σταυρώνουν superstars! (pics)

bet365

Το gazzetta.gr μάζεψε τις ομάδες που αδυνατούν να προσελκύσουν superstars, αποτελώντας άγονη γραμμή για τους top class παίκτες της λίγκας εδώ και πολλά χρόνια!

Ολυμπιακός - ΑΕΚ με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεσες αναλήψεις. |21+

Nικς

Μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ως... καταραμένη ομάδα. Οι Νικς αγνοούν την κορυφή από το 1973 και δεν κάνουν τίποτα για να το αλλάξουν αυτό. Η Νέα Υόρκη είναι ένα δύσκολο περιβάλλον για τον οποιονδήποτε NBAer, αφού σε γεμίζει με άγχος. Αν εξαιρέσει κανείς τον Καρμέλο, η ομάδα από το Μεγάλο Μήλο ποτέ δεν έχει φέρει superstar. Φέτος το καλοκαίρι είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία της ιστορίας της, αλλά απέτυχε παταγωδώς. Οι Νικς είχαν τον χώρο να πάρουν 2 superstars και τα έκαναν... μαντάρα. Δεν απέκτησαν ούτε έναν και τελικά κατέληξαν σε 4 power forwards. Πάντως πολύ δύσκολα ένας top class παίκτης του ΝΒΑ αποφασίζει να πάει στους Νικς. Μάλλον θα έχει τους λόγους του.

Σανς

Aκόμα μια ομάδα που είναι στην... αφάνεια τα τελευταία χρόνια και στις τελευταίες θέσεις της λίγκας και δεν μπορεί να αλλάξει τη μοίρα της. Το Φοίνιξ δεν αποτελεί hot προορισμό για τους κορυφαίος NBAers και το franchise προσπαθεί να χτίσει με τους ταλαντούχους Μπούκερ και Έιτον, ενώ φέτος πήρε και τον Ρούμπιο. Οι Σανς έχουν να δουν άσπρη μέρα από την ένδοξη εποχή των Νας και Στούντεμαϊρ. Τότε που είχαν φτιάξει μία εκ των πιο fun to watch ιομάδων όλων των εποχών. Από το 2010 (έφτασαν στους τελικούς Δύσης), δεν ξαναμπήκαν στα playoffs. Έχουμε 2019 και δεν έχουν καταφέρει να φέρουν στην έρημο της Αριζόνα έναν πραγματικό σταρ.

Κινγκς

Ακόμα μία πονεμένη ιστορία. Οι Βασιλιάδες έζησαν τις χρυσές εποχές τους με Ντίβατς, Πέτζα, Τζέισον Ουίλιαμς, Ουέμπερ και Μπίμπι στις αρχές της προηγούμενες δεκαετίες, αλλά από εκείνη τη στιγμή και μετά μόνο ένας παίκτης μεγάλης ποιότητας έχει παίξει στο Σακραμέντο. Και αυτός μέσω draft και όχι μέσω ανταλλαγής ή στην free agency. O NτεΜάρκους Κάζινς ήταν ο τελευταίος παικταράς που έπαιξε στο Σακραμέντο, αλλά τους άφησε γρήγορα για άλλες πολιτείες. Το Σακραμέντο είναι... άγονη γραμμή για τους κορυφαίος παίκτες της λίγκας. Πρόσφατα στη συνάντηση που είχε ο Χιλντ με τη διοίκηση των βασιλιάδων τους ζήτησε να του πουν ποιον superstar έχουν φέρει στην πόλη τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιώντας το ως μοχλό πίεσης. Τελικά πήρε το συμβόλαιο που ήθελε και έμεινε στο Σακραμέντο.

Χοκς

O κορυφαίος παίκτης της ιστορίας τους, ο Ντομινίκ μεγαλούργησε στα 80s. Έχουν περάσει πολλά χρόνια, αλλά τα... γεράκια αδυνατούν να βρουν παίκτη που να τον πλησιάζει έστω στο μικρό του δαχτυλάκι τον Human Highlight Film. Πάλεψαν να κάνουν κάτι με Χόρφορντ, Τζόνσον και Μίλσαπ, αλλά είχαν ταβάνι. Πλέον δίνουν τόπο στα νιάτα και χτίζουν για το μέλλον, βγάζοντας στη βιτρίνα τους Γιανγκ, Κόλινς και Χουέρτερ. Η Ατλάντα ποτέ δεν άρεσε στους superstars αι φαίνεται πως δεν θα αλλάξει αυτό ούτε στο μέλλον. Ένα franchise που δεν μπόρεσε ποτέ να φτιάξει superteam.

Χόρνετς

Περασμένα μεγαλέια και διηγώντας τα να κλαις. Η εποχή των Λάρι Τζόνσον, Μπογκς, Μούρνινγκ και Γκλεν Ράις έχει περάσει και από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα είναι στην αφάνεια, παρόλο που κουμάντο κάνει ο GOAT Μάικλ Τζόρνταν.'Εναν all star παίκτη είχαν στο ρόστερ και τον έχασαν, αφού ο Κέμπα πήγε στους Σέλτικς. Όμως και αυτός ήρθε από το draft και όχι σε κάποια free agency ή μέσω ανταλλαγής. Η Σάρλοτ δεν είναι η πόλη που συναρπάζει τους NBAers που ανήκουν στην αφρόκρεμα της λίγκας.

Μάτζικ

Άλλη μια πονεμένη ιστορία. Τα καλύτερα τους χρόνια ήρθαν στα 90s με Σακίλ Ο'Νίλ και Πένι Χάρνταγουεϊ και στη συνέχεια με τον Ντουάιτ Χάουαρντ για βράχο της ρακέτας. Mε τον Superman το 2010, οι Μάτζικ έφτασαν στους τελικούς της Ανατολής. Πάντως τον Ντουάιτ τον πήραν στο draft. Ποτέ δεν μπόρεσαν να φέρουν στο Ορλάντο έναν παικταρά, αν εξαιρέσουμε τον ΜακΓκρέιντι που κατέφτασε το 2000. Από τότε έχουν περάσει 19 χρόνια, ωστόσο το Ορλάντο παραμένει... άβατο για τους σπουδαιότερους superstars της λίγκας.

Ουίζαρντς

Πάμε και στους πρωτευουσιάνους. Εδώ μιλάμε για μια ξεχωριστή περίπτωση ομάδας, που μπορεί να μην φέρνει superstars στην Ουάσινγκτον, αλλά έχει την ικανότητα να κρατά τους δικούς της. Οι Τζον Ουόλ και Μπράντλεϊ Μπιλ αποτελούν τους ηγέτες των μάγων και έμειναν πιστοί όλα αυτά τα χρόνια στους Ουίζαρντς. Πάντως το front office δεν κατάφερε να απογειώσει την ομάδα φτιάχνοντας μια big-three, η οποία θα μπορούσε να διεκδικήσει με πολύ περισσότερες πιθανότητες έναν τίτλο. Πλέον έχουν μείνει οι δυο τους να κραοτύν τις Θερμοπύλες, ενω ο Ουόλ φέτος θα αναγκαστεί να χάσει όλη τη σεζόν

Γκρίζλις

Ποτέ το Μέμφις δεν έκανε κλικ στα βαριά χαρτιά της λίγκας. Αυτό δεν άλλαξε και δεν δείχνει να αλλάζει, όπως φαίνεται και από τις κινήσεις της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Οι αρκούδες κοιτούν το μέλλον και για αυτό τον λόγο θέλουν να βελτιώσουν τους Τζάρεν Τζάκσον τζούνιορ και Τζα Μοράντ, ενώ έβαλαν στη σύνθεση τους πέρυσι τον Βαλανσιούνας. Oι superstars ακούνε Μέμφις και... στρίβουν. Κορυφαίοι παίκτες του franchise τα αδέρφια Γκασόλ, ο Κόνλεϊ και ο Ζακ Ράντολφ. Θα είναι πολύ δύσκολο να πανηγυρίσει κάτι σπουδαίο αυτή η πόλη, αν συνεχίσει με αυτήν την πολιτική, τη στιγμή που πλέον όλο το παιχνίδι παίζεται στη free agency.

Τζαζ

Η Γιούτα δεν είναι η ευκολότερη πόλη για κάποιο παίκτη. Πολύ δύσκολα αποφασίζει κάποιος να γίνει παίκτης των Τζαζ. Οι Μορμόνοι ποτέ δεν μπόρεσαν να πάνε με τα δεδομένα της εποχής. Δεν είχαν τη δύναμη να μπουν δυνατά στη free agency και να τσιμπήσουν all star, ούτε να πετύχουν ανταλλαγή που θα φέρει στη Γιούτα έναν top class παίκτη. Φέτος πήραν τους Μπογκντάνοβιτς και Κόνλεϊ, δύο παίκτες που όμως δεν είναι στο επίπεδο του superstar. Οι θρύλoς των Τζαζ, Στόκτον εγραψε ιστορία με την ομάδα και έμεινε πιστός στους Μορμόνους για πάντα. Γιατί είναι δύσκολο να πας στη Γιούτα, όμως αν καταλήγεις εκεί δένεσαι με την πόλη και δεν μπορείς να φύγεις.

 

NBA Τελευταία Νέα