Ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα του 2020; (poll)

Νίκος Καρφής
Ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα του 2020; (poll)

bet365

H free agency έφερε μεγάλες αλλαγές στα ρόστερ αρκετών διεκδικητών του επόμενου τίτλου στο ΝΒΑ και το gazzetta.gr ζητά από τους αναγνώστες του να επιλέξουν τον πρωταθλητή του 2020.

Βουλευτικές Εκλογές 2019 με νέα ειδικά στοιχήματα. | (+21)

Η free agency… τρέλανε κόσμο από τις πρώτες μέρες, αφού έγιναν μεγάλα «μπαμ» με αρκετές μετακινήσεις.

Κέβιν Ντουράντ (θα χάσει την σεζόν) και Κάιρι Ίρβινγκ πήγαν στους Νετς, οι οποίοι απέκτησαν και τον ΝτεΆντρε Τζόρνταν για να… καθαρίζει τα πάντα στη ρακέτα, ενώ δικός τους είναι πια και ο Ουίλσον Τσάντλερ. Δεν έφυγαν οι πολύτιμοι ΛεΒέρτ, Ντινγουίντι και Χάρις.

Ο Κέμπα μετακόμισε στη Βοστώνη, η οποία θα έχει 3 Ευρωπαίους σέντερ τη νέα σεζόν. Ο λόγος για τους Καντέρ, Πουαριέ και Τάις. Στην ομάδα επέστρεψε και ο Ουαναμέικερ. Σίγουρα ο Αλ Χόρφορντ θα λείψει από το σύνολο του Στίβενς. Τον Ουόκερ θα βοηθήσουν οι Τέιτουμ και Μπράουν.

Από την πλευρά τους οι Σίξερς πρόσθεσαν στην frontline τους τον Αλ Χόρφορντ, ενώ κράτησαν τον Τομπάιας Χάρις και απέκτησαν τον Τζος Ρίτσαρντσον στην ανταλλαγή που έφερε τον Τζίμι Μπάτλερ στους Χιτ. Η Φιλαδέλφεια δεν κράτησε και τον πολύτιμο και έμπειρο Ρέντικ που έκανε… θραύση στα τρίποντα. Ο Τζέι Τζέι επέλεξε τους Πέλικανς. Πάλι σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι Εμπίντ-Σίμονς.

Οι Μπακς δεν έχασαν τους Μίντλετον, Λόπες και Χιλ, ωστόσο η μεγάλη απώλεια ακούει στο όνομα Μάλκολμ Μπρόγκντον που μέσω ανταλλαγής πήγε στους Πέισερς. Σημαντικές προσθήκες εκείνες του Μάθιους για το «2» και του Ρόμπιν Λόπεζ για το «5». Στο Μιλγουόκι όλα κινούνται στον αστερισμό του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Οι πρωταθλητές του 2017 και 2018, Ουόριορς δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τον εκπληκτικό Ντουράντ και το πολυεργαλείο Ιγκουοντάλα, αλλά στην ομάδα έμεινε ο Κλέι Τόμπσον (θα χάσει μεγάλο μέρος της σεζόν), ήρθε ο Ντ’Άντζελο Ράσελ και γέμισαν τη ρακέτα τους με Κόλεϊ-Στάιν και Λούνεϊ. Ο Κάζινς κυκλοφορεί ελεύθερος και πιθανότατα δεν θα επιστρέψει στο Γκόλντεν Στέιτ για τη νέα σεζόν. Ο Στεφ Κάρι για ακόμα μια σεζόν θα αποτελεί τον μεγάλο ηγέτη των πολεμιστών.

Για τους Λέικερς είναι νωρίς ακόμα να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, αφού υπάρχουν μόνο 4 παίκτες στο ρόστερ (ΛεΜπρόν, Ντέιβις, Κούζμα, Ντάντλεϊ). Ωστόσο η προσθήκη του Unibrow τους έκανε διεκδικητές και πλέον μεγάλος στόχος είναι ο Καουάι Λέοναρντ για να φτιάξουν μια απίστευτη big-three. Ο Βασιλιάς ψάχνει το 4ο δαχτυλίδι και ο Μονόφρυδος το 1ο του.

Η άλλη ομάδα του LA, oι Κλίπερς περιμένει να δει την απόφαση του Λέοναρντ για να καταλάβει αν θα έχει ελπίδες για τον τίτλο του 2020. Η ομάδα του Ρίβερς κράτησε τον πολύτιμο Μπέβερλι και διατήρησε όλους τους σημαντικούς παίκτες στο ρόστερ. Δηλαδή τους Ουίλιαμς, Χάρελ, Γκαλινάρι.

Φυσικά υπάρχουν και οι πρωταθλητές Ράπτορς που δεν θέλουν να σκέφτονται πως ο Κάουαι Λέοναρντ θα πάει σε Λέικερς ή Κλίπερς. Αν ο Klaw μείνει στο Τορόντο, οι Καναδοί θα είναι για άλλη μια χρονιά διεκδικητές. Αν φύγει τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Ο Ντάνι Γκριν περιμένει να δει την απόφαση του Λέοναρντ, ενώ ο Μαρκ Γκασόλ έμεινε στην ομάδα. Σιάκαμ, Λάουρι, Ιμπάκα και ΦανΦλίτ θα συνεχίσουν να φορούν τη φανέλα των Καναδών.

Μην ξεχνάτε τους Ρόκετς που κάθε σεζόν ξεκινάν με φιλοδοξίες για πρωτάθλημα, αλλά πάντα οι Ουόριορς τους καθαρίζουν στα playoffs. Το Χιούστον δεν έσπασε το δίδυμο Χάρντεν-Πολ. Διατήρησαν στο δυναμικό τους Τζέραλντ Γκριν και Όστιν Ρίβερς, ενώ στο Χιούστον βρίσκονται οι Καπέλα και Γκόρντον (δεν έχουν εξασφαλισμένη τη θέση τους στο ρόστερ της επόμενης σεζόν).

Eλπίδες για κάτι μεγάλο έχουν οι Μπλέιζερς (πέρυσι έφτασαν στους τελικούς Δύσης, ενώ φέτος στην ομάδα ήρθε ο Ουάιτσαϊντ που φτιάχνει μια τρομερή τριάδα με Λίλαρντ και ΜακΚόλουμ). Έφυγε ο Τέρνερ, ήρθαν οι Μπέιζμορ, Χεζόνια και Τόλιβερ.

Οι Νάγκετς θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω και για αυτό το λόγο ανανέωσαν με max συμβόλαιο τον Μάρεϊ, ο οποίος θα αποτελέσει τον ηγέτη μαζί με τον Νίκολα Γιόκιτς.

Τέλος υπάρχουν και οι Θάντερ που θέλουν επιτέλους να περάσουν ένα γύρο στα playoffs με το φοβερό δίδυμο Τζορτζ-Ουέστμπρουκ. Η Οκλαχόμα έκανε κινήσεις για να ενισχύσει τον πάγκο της, αφού απέκτησε τους Μπερκς και ανανέωσε τον Νοέλ.

Το gazzetta.gr ζητά από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν τον πρωταθλητή του 2020!

 

NBA Τελευταία Νέα