All Time Bucks vs Αll Time Raptors: Η μεγάλη κόντρα! (vids & poll)

Νίκος Καρφής
All Time Bucks vs Αll Time Raptors: Η μεγάλη κόντρα! (vids & poll)

bet365

Πολλοί σπουδαίοι παίκτες έχουν φορέσει τις φανέλες των Μπακς και των Ράπτορς, αλλά σίγουρα κάποιοι ξεχωρίζουν. Το gazzetta.gr έφτιαξε τις all time ομαδάρες των δύο φιναλίστ της Ανατολής και σας τις παρουσιάζει, λίγες ώρες πριν το Game 1 (03:30, Cosmote Sport 4).

Οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα κοντραριστούν με τους Ράπτορς του Καουάι Λέοναρντ με έπαθλο τον… θρόνο της Ανατολής.

Οι Μπακς έχουν πάρει μόλις ένα τίτλο στην ιστορία τους το 1971, ενώ από την άλλη οι Καναδοί δεν έχουν φτάσει ποτέ σε τελικούς ΝΒΑ.

Αρκετοί παίκτες έχουν γράψει ιστορία με τις φανέλες των δύο ομάδων και το gazzetta.gr επέλεξε τους all time Oυόριορς, αλλά και τους all time Καβαλίερς.

Οι κορυφαίες πεντάδες όλων των εποχών στους 2 φιναλίστ, αλλά και οι 5 παίκτες του πάγκου! Ποιος από τους δύο θα νικούσε;

Το gazzetta.gr σας «ζεσταίνει» ενόψει του Game 1 στο Μιλγουόκι (16/5, 03:30).

Μπακς

Όσκαρ Ρόμπερτσον

Στους Μπακς: 1970-74

O τεράστιος Big O, ο βασιλιάς του triple double έχει φέρει το μοναδικό πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι παρέα με τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ το 1971. Η φανέλα με το Νο.1 έχει αποσυρθεί από τους Μπακς, δείχνοντας τι έχει προσφέρει στην ομάδα.

Έπαιξε στα ελάφια από το 1970 μέχρι το 1974 και τα πρώτα 2 χρόνια αγωνίστηκε στο All Star Game. Είναι 6ος στις ασίστ στην ιστορία της ομάδας, παρόλο που έμεινε στο Μιλγουόκι για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Tελείωσε την καριέρα του στο ΝΒΑ με 25.7 πόντους μέσο όρο, 9.5 ασίστ και 7.5 ριμπάουντ. Σπουδαίος παίκτης και θα ήταν... ιεροσυλία να φτιάξεις την all time ομάδα των Μπακς και να μην έχεις τον Ρόμπερτσον στη βασική πεντάδα.

Ρέι Άλεν

Στους Μπακς: 1996-2003

Μετά τον Κάρι, είναι ο κορυφαίος σουτέρ στην ιστορία του ΝΒΑ. Ο φοβερός και τρομερός Ρέι Άλεν. Aπό το 1996 ως το 2003 βρέθηκε στα… ελάφια. Ήταν η ομάδα στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του. Στο Μιλγουόκι άρχισε να δείχνει το τεράστιο ταλέντο του.

H κορυφαία του σεζόν με την ομάδα ήρθε το 2001, τότε που έφτασε στους τελικούς Ανατολής, αλλά εκεί όμως οι Σίξερς του Άιβερσον τους νίκησαν με 4-3.

Eίναι 9ος σκόρερ στην ιστορία των Μπακς, ενώ φυσικά είναι ο κορυφαίος τριποντέρ. Έχει βρει στόχο 1051 φορές πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Ο Άλεν έκανε τρομερές εμφανίσεις στο Μιλγουόκι και άρχισε να χτίζει το μύθο του στη λίγκα. Tελείωσε την καριέρα του με 18.9 πόντους και 40% στα τρίποντα.

Σίντνεϊ Μονκρίφ

Στους Μπακς: 1979-1990

Μια σπουδαία φιγούρα για τους Μπακς. Ο Μονκρίφ είναι ένας εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία των.. ελαφιών. Δεύτερος σε συμμετοχές και 2ος σε εύστοχα σουτ. Ο Σίντνεϊ βρίσκεται στην 3η θέση των κορυφαίων σκόρερ των… ελαφιών, 3ος σε κλεψίματα και 2ος σε ασίστ.

Aπό το 1979 μέχρι το 1990 στο Μιλγουόκι και έπαιξε 5 φορές σε All Star Game, ενώ αναδείχθηκε σε 2 περιπτώσεις κορυφαίος αμυντικός της λίγκας. H φανέλα με το Νο.4 που φορούσε είναι στην οροφή του Fiserv Forum.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από την βασική πεντάδα αυτός ο παίκτης. Τελείωσε την καριέρα του στο ΝΒΑ με 15.6 πόντους και 4.7 ριμπάουντ.

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Στους Μπακς: 2013-σήμερα

Μετά από το 2001, οι Μπακς βρίσκονται και πάλι στους τελικούς Ανατολής και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο κύριος λόγος για αυτό. Φέτος ο Greek Freak κάνει… όργια και είναι το μεγάλο φαβορί για το βραβείο του MVP.

Τα… ελάφια έχουν πολλές πιθανότητες για τον τίτλο και ο Έλληνας φόργουορντ είναι ο ηγέτης που μπορεί να τους οδηγήσει στη Γη της Επαγγελίας μετά το 1971. Ασταμάτητος, ένα τέρας της φύσης. Mπορεί να παίζει στους Μπακς από το 2013, αλλά έχει καταφέρει να είναι ο 4ος ριμπάοντερ και 4ος μπλοκέρ της ιστορίας τους.

Είναι στην πρώτη 10άδα της ομάδας στους πόντους ανά ματς, καθώς μέχρι στιγμής σε αυτά τα 6 χρόνια μετρά 18.8 ανά παιχνίδι. Φέτος κατάφερε να είναι ο πρώτος σε ψήφους στην Ανατολή και επέλεξε την ομάδα του στο All Star Game, ενώ και τα 2 προηγούμενα χρόνια ήταν στην γιορτή των κορυφαίων.

Ο Γιάννης τρομάζει τους αντιπάλους του και πλέον έχει βάλει στόχο την κορυφή του ΝΒΑ, το πρωτάθλημα. Παίζει από το 2013 στους Μπακς, αλλά σίγουρα αξίζει μία θέση στην All Time ομάδα των… ελαφιών. Γιάνναρος όνομα και πράμα.

Καρίμ-Αμπντούλ Τζαμπάρ

Στους Μπακς: 1969-1975

Ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ και σπουδαιότερος παίκτης στην ιστορία των Μπακς. Μαζί με τον Ρόμπερτσον οδήγησε τα… ελάφια στο μοναδικό τίτλο της ιστορίας τους το 1971.

Ο άρχοντας της ραβέρσας κατέχει πολλές κορυφές στην ομάδα από το Μιλγουόκι. Μιλάμε για τον άνθρωπο που βρίσκεται στην κορυφή σε πόντους, ριμπάουντ και εύστοχα σουτ. Ως παίκτης των Μπακς αναδείχθηκε 3 φορές MVP του ΝΒΑ.

Έμεινε στο Μιλγουόκι από το 1969 ως το 1975 και δεν έλειψε από το All Star Game. Τεράστιος παίκτης που αποτελεί σημείο αναφοράς για το άθλημα του μπάσκετ. Το 1971 ήταν ο MVP των τελικών. Mέτρησε 24.2 πόντους και 11.2 ριμπάουντ στην υπέρλαμπρη καριέρα του.

Αναπληρωματική πεντάδα: Μάικλ Ρεντ, Μπομπ Ντάντριτζ, Μαρκίς Τζόνσον, Γκλεν Ρόμπινσον, Βιν Μπέικερ

Ράπτορς

Τρέισι ΜακΓκρέιντι

Στους Ράπτορς: 1997-2000

O απολαυστικός Τρέισι ΜακΓκρέιντι μπορεί να απογείωσε το παιχνίδι του στους Μάτζικ και τους Ρόκετς, αλλά ξεκίνησε την καριέρα του στους Ράπτορς. Στο Τορόντο μας έδωσε να καταλάβουμε πως πρόκειται για κάτι σπουδαίο.

Ένας παίκτης που μπήκε στο Hall Of Fame και σίγουρα οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να φτάσει εκεί που θα μπορούσε. Την τελευταία του σεζόν στους Ράπτορς είχε 15.4 πόντους ανά ματς και 6.3 ριμπάουντ, πριν πάει στο Ορλάντο.

Δύο σεζόν ήταν πρώτος σκόρερ στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, ενώ έχει παίξει σε 6 περιπτώσεις στο All Stat Game. Σταμάτησε την καριέρα του, έχοντας 19.6 πόντους, 5.6 ριμπάουντ και 4.4 ασίστ. Κέρδισε τη μάχη του βασικού «1» των All Time Raptors από τον Λάουρι, εξαιτίας της τεράστιας ποιότητας του, παρόλο που ο Κάιλ έχει καλύτερους αριθμούς στους Καναδούς.

ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν

Στους Ράπτορς: 2009-2018

Aπό το 2009 μέχρι του 2018 στο Τορόντο. Τα τελευταία χρόνια ήταν το πρόσωπο των Ράπτορς, αλλά η ομάδα του τον αντάλλαξε πέρυσι για τον Καουάι Λέοναρντ. To 2016 έπαιξε στους τελικούς της Ανατολής με τη φανέλα του Τορόντο, αλλά οι Καβς τους απέκλεισαν.

Ο ΝτεΜάρ είναι πρώτος σε εύστοχα σουτ στην ιστορία των Ράπτορς, 1ος στις βολές, 5ος στα ριμπάουντ, 3ος σε κλεψίματα και ασίστ, ενώ βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ. Έδωσε και την ψυχή του για τους Ράπτορς και κατάφερε να παίξει 4 φορές σε All Star Game.

Στην καριέρα του στο ΝΒΑ μετρά 21.2 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6.2 ασίστ. Μετά τον αξεπέραστο Βινς Κάρτερ, είναι ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών στους Ράπτορς.

Βινς Κάρτερ

Στους Ράπτορς: 1998-2004

Μπήκε στο ΝΒΑ το 1998 και το Τορόντο βρήκε το 10 το καλό στο πρόσωπο του. Είναι ο απόλυτος showman και φυσικά του ανήκει ο τίτλος του κορυφαίου dunker στην ιστορία του ΝΒΑ. Ο Vinsanity έδωσε πνοή στην πόλη του Τορόντο με τα όσα έκανε στο παρκέ.

Το 2001 πήγε στους ημιτελικούς της Ανατολής, εκεί όμως σε μία απίστευτη σειρά, οι Ράπτορς αποκλείστηκαν με 4-3 από τους Σίξερς του Άιβερσον. Είναι τρίτος σε εύστοχες προσπάθειες στους Ράπτορς, 5ος στα τρίποντα, 8ος στα ριμπάουντ, 6ος στις ασίστ και τρίτος σε πόντους.

Φυσικά είναι πρώτος σε πόντους ανά ματς με 23.4. Είναι ο μοναδικός παίκτης που θα παίξει σε 4 διαφορετικές δεκαετίες στο ΝΒΑ, ενώ μετρά 17.2 πόντους μέσο όρο στην καριέρα του και συνεχίζει απτόητος. Μεγάλε Βινς.

Κρις Μπος

Στους Ράπτορς: 2003-2010

To βασικό «4άρι» των All Time Raptors δεν θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος. Ο Μπος έπαιξε στο Τορόντο από το 2003 ως το 2010, πριν πάρει 2 δαχτυλίδια στο Μαϊάμι. Φιγουράρει στη 2η θέση των σκορερ, των βολών και των εύστοχων σουτ. Στην κορυφή του Τορόντο σε ριμπάουντ και μπλοκ.

Mε τους Καναδούς πήγε 2 φορές στα playoffs, αλλά αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο. Είναι δεύτερος στους Ράπτορς σε πόντους ανά ματς με 20.2 πίσω από τον Κάρτερ, ενώ έχει την πρωτιά και στα ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Για χρόνια ο ηγέτης των Ράπτορς σε εποχές που δεν είχαν συνηθίσει να μπαίνουν στα playoffs. Στην καριέρα του έχει 19.2 πόντους και 8.5 ριμπάουντ. Η ποιότητα του και η νοοτροπία του τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Αντόνιο Ντέιβις

Στους Ράπτορς: 1999-2003

Ήρθε στα μέρη μας για τον Παναθηναϊκό, αλλά στη συνέχεια έδειξε την αξία του και στο ΝΒΑ. Κατάφερε να παίξει στο All Star Game του 2001, ενώ στο Τορόντο έμεινε από το 1999 ως το 2003. Είναι 6ος σε εύστοχες βολές.

Εξαιρετικός ψηλός που τον συναντάμε στην Τρίτη θέση των σπουδαιότερων ριμπάουντερ της ομάδας. Πολύ ψηλά και στα μπλοκ, εκεί όπου είναι στην 5η θέση. Δεν έπαιξε πολλά χρόνια στους Καναδούς, αλλά πρόλαβε να μπει στην 10άδα των σκόρερ.

Στην καριέρα του στο ΝΒΑ μέτρησε 10 πόντους και 7.5 ριμπάουντ και παίρνει τη θέση του βασικού σέντερ στην ομάδα των σπουδαιότερων Ράπτορς. Συμμετείχε σε 903 ματς στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη.

Αναπληρωματική πεντάδα: Κάιλ Λάουρι, Nτέιμον Στούνταμαϊρ, Μο Πίτερσον, Σερζ Ιμπάκα, Γιόνας Βαλανσιούνας

* Για να συμπεριληφθεί κάποιος στην κορυφαία πεντάδα θα έπρεπε να έχει παίξει 3 σεζόν στην ομάδα

Aν αυτές οι δύο ομάδες έρχονταν αντιμέτωπες ποια θα ήταν αυτή που θα επικρατούσε σε μια σειρά best of seven;

 

NBA Τελευταία Νέα