NBA All Star Game: Όταν οι χεράδες τα… στάζουν στον διαγωνισμό τριπόντων! (vids)

Νίκος Καρφής
NBA All Star Game: Όταν οι χεράδες τα… στάζουν στον διαγωνισμό τριπόντων! (vids)

bet365

Το gazzetta.gr επέλεξε 10 ξεχωριστούς διαγωνισμούς τριπόντων που δύσκολα ξεχνάς και σας τους παρουσιάζει.

Ο διαγωνισμός τριπόντων στο All Star Game έχει την δικιά του γλύκα και πολλοί τον περιμένουν πως και πως. Υπάρχουν πολλοί σεσημασμένοι σουτέρ που έχει κερδίσει. Κάρι, Άλεν, Μπερντ. Πράις, Χότζες, Ίρβινγκ, Κλέι Τόμπσον είναι μόνο μερικά από τους «βρωμόχερους» που έχουν πατήσει στην κορυφή.

Το gazzetta.gr προσπάθησε να διαλέξει 10 κορυφαίους διαγωνισμούς τριπόντων με φοβερές επιδόσεις κατά κύριο λόγο από τους νικητές και έτσι κατέληξε στις 10 παρακάτω επιλογές.

Απολαύστε τους μετρ του είδους να τα… στάζουν ασταμάτητα. Αν αυτοί οι τύποι ζεσταθούν, δεν υπάρχει σωτηρία. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

*Από το 2014 και μετά οι παίκτες έβαζαν 5 δίχρωμες μπάλες δηλαδή για κάθε εύστοχη 2 βαθμοί) στη θέση της επιλογής τους.

1988

Νικητής: Λάρι Μπερντ

Δεν είναι τόσο η επίδοση στην οποία είχε φτάσει, αλλά ο τρόπος που το έκανε. Το 1988 ο Λάρι Μπερντ είχε 17/30 και επικράτησε, φορώντας τη φόρμα της προπόνησης. Χαλαρά το πήρε ο Λάρι, ένας απίστευτος «βρωμοχεράς».

1994

Νικητής: Μαρκ Πράις

Κλασικός σουτέρ του ΝΒΑ ο Μαρκ Πράις είχε ζεσταθεί το 1994 στη Μinneapolis. Mέτρησε 24/30 σε ένα απίστευτο ρεσιτάλ και έτσι επικράτησε του Ντάνα Μπάρος στον τελικό, κερδίζοντας για 2η σερί χρονιά.

1991

Νικητής: Κρεγκ Χότζες

Είναι ο άνθρωπος που έχει πατήσει στην κορυφή τις περισσότερες φορές από κάθε άλλον στον διαγωνισμό τριπόντων. Σε 3 σερί περιπτώσεις ήταν ο βασιλιάς του τριπόντου. Το 1991 είχε καταφέρει να πετύχει 19 σερί τρίποντα. Στον ημιτελικό είχε 24/30, ενώ στον τελικό το 17/30 του ήταν αρκετό

2003

Nικητής: Πέτζα Στογιάκοβιτς

O ασταμάτητος Πέτζα ήταν η μορφή των Κινγκς για πάρα πολλά χρόνια. Το 2003 είπε να πάρει και έναν διαγωνισμό καρφωμάτων, αφού με 22/30 στον τελικό έφτασε στην κορυφή σε μια σπουδαία μάχη με τον Πιρσον. Με αυτόν τρόπο έκανε το repeat.

2008

Νικητής: Τζέισον Καπόνο

Έχει περάσει και από τον Παναθηναϊκό ο σουτέρ Καπόνο. Σήκωσε 2 σερί τρόπαια στον διαγωνισμό τριπόντων και τη δεύτερη φορά έκανε… παπάδες στον τελικό με 25/30. Στον τελικό ο Νοβίτσκι είχε 14, ενώ ο Γκίμπσον έφτασε στο 17 και έτσι ο πρώην πράσινος πανηγύρισε.

2013

Nικητής: Kάιρι Ίρβινγκ

Δεν γινόταν να λείπει και ο Uncle Drew. Το 2013 είχε να αντιμετωπίσει παίκτες σαν τον Στεφ Κάρι και τον Πολ Τζορτζ, αλλά δεν είχε πρόβλημα. Πέρασε στον τελικό, εκεί όπου ξεπέρασε το εμπόδιο του Ματ Μπόνερ και σήκωσε το τρόπαιο. Ο Μπόνερ είχε 15/30 στον τελικό, με τον τότε παίκτη των Καβς να πηγαίνει στο 23/30. Πως να χάσει;

2014

Nικητής: Μάρκο Μπελινέλι

Το 2014 είχε ονοματάρες στον διαγωνισμό όπως Κάρι, Λίλαρντ, Ίρβινγκ, Τζο Τζόνσον, Μπιλ και Κέβιν Λοβ. Όμως ο Ιταλός τους… καθάρισε όλους. Ο Μπελινέλι πήγε σε έξτρα γύρο μαζί με τον Μπιλ (είχαν και οι δυο 19 πόντους), όμως εκεί είχε 18 πόντους έναντι 24 του παίκτη των Σπερς που πήρε το τρόπαιο.

2015

Νικητής: Στεφ Κάρι

Για πολλούς είναι ο κορυφαίος τριποντέρ όλων των εποχών και σίγουρα αυτά που έχει κάνει μέχρι στιγμής δικαιολογούν αυτό το πράγμα. Ο Στεφ κατάφερε να κερδίσει στον διαγωνισμό καρφωμάτων του 2015, έχοντας 27/34 πόντους (13 σερί εύστοχα) σε μια φοβερή εμφάνιση. Στον τελικό επικράτησε των Ίρβινγκ και Τόμπσον, ενώ στον πρώτο γύρο είχε 23 πόντους.

2016

Νικητής: Kλέι Τόμπσον

Ένα χρόνο μετά ο Κλέι πήρε εκδίκηση από τον έτερο Splash Brother και συμπαίκτη του στους Ουόριορς, Στεφ Κάρι. O νικητής του 2015 κατάφερε να φτάσει στο 23 στον τελικό, όμως δεν ήταν αρκετό αυτό. Ο Τόμπσον είχε 27/24 και έτσι πήρε το τρόπαιο.

2018

Νικητής: Ντέβιν Μπούκερ

Έναν εντυπωσιακό τελικό είχαμε πέρυσι, με τον Μπούκερ να μαζεύει 28 πόντους (από τους 34 διαθέσιμους) και να κάνει ρεκόρ στο νέο σύστημα συγκέντρωσης των βαθμών. Ο παίκτης των Σανς είχε αφήσει 2ο τον Κλέι Τόμπσον, ο οποίος είχε μαζέψει 27 βαθμούς.

 

NBA Τελευταία Νέα