Tα μεγαλύτερα «παλτά» στην ιστορία του ΝΒΑ! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Tα μεγαλύτερα «παλτά» στην ιστορία του ΝΒΑ! (pics & vids)

bet365

Από τo ΝΒΑ έχουν παρελάσει μερικοί απίθανοι τύποι και το gazzetta.gr επέλεξε τους δέκα χειρότερους παίκτες που έπαιξαν ποτέ στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη. Αντέχετε να διαβάσετε τα ονόματα;

Mπορεί στο ΝΒΑ να αγωνίζονται οι κορυφαίοι παίκτες του πλανήτη, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και κάποια τυπάκια που δεν το κατέχουν και πολύ το άθλημα!

Μιλάμε για ορισμένους με 2-3 πόντους μέσο όρο στη καριέρα τους και δεν δικαιολόγησαν ποτέ την παρουσία τους στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Βwin – Πλέον μπορείς να συνδυάζεις πολλές αγορές σε ένα στοίχημα από τον ίδιο αγώνα! (21+).

Το gazzetta.gr δυσκολεύτηκε (γιατί ήταν πολλοί), αλλά τελικά βρήκε τους δέκα χειρότερους παίκτες που πήραν πρωτάθλημα στο ΝΒΑ και σας τους παρουσιάζει! Μιας και έχουμε πολύ χιόνι στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό, μαζέψαμε μερικά αξέχαστα παλτά του ΝΒΑ. Τώρα που το κρύο είναι τσουχτερό!

* To κείμενο είναι χιουμοριστικό και δεν υπάρχει καμιά πρόθεση να προσβάλλουμε κάποιον παίκτη. Να μας συγχωρήσουν οι κύριοι της λίστας.

Σίγουρα θα βρείτε κι άλλους που άξιζαν να βρίσκονται στη δεκάδα.

Brian Scalabrine (Nετς, Σέλτικς, Μπουλς)

11 χρόνια στο ΝΒΑ: 2001-2012

Στατιστικά καριέρας: 3.1 πόντοι, 0.8 ασίστ και 2 ριμπάουντ

Οι περισσότεροι στην μπασκετική πιάτσα τον ξέρουν και ως White Mamba. Ο συμπαθέστατος κύριος Σκαλαμπρίν δεν έπαιξε ούτε λεπτό στα playoffs όταν πήρε το πρωτάθλημα με τους Σέλτικς το 2008. Μάλλον κάτι θα ήξερε ο Ντοκ Ρίβερς. Όταν ρωτήθηκε για την έλλειψη παιχνιδιών κατά τη διάρκεια της postseason εκείνος απάντησε: «Σε 10 χρόνια ακόμα θα είμαι πρωταθλητής. Σε 20 χρόνια θα λέω στα παιδιά μου από που ξεκίνησα και σε 30 χρόνια θα τους λέω ότι πήρα το βραβείο του MVP». Λατρεμένη περίπτωση παίκτη που κατάφερε να μείνει για 11 σεζόν στο ΝΒΑ. Απίστευτο! Να με συμπαθάτε που με μιλάω έτσι για τον White Mamba, αλλά τι μπορείς να πεις για αυτόν τον τύπο!

Jacque Vaughn (Tζαζ, Χοκς, Μάτζικ, Νετς, Σπερς)

12 xρόνια στο ΝΒΑ: 1997-2009

Στατιστικά καριέρας: 4.5 πόντοι, 2.5 ασίστ και 1.3 ριμπάουντ

Κι όμως αυτός ο τύπος έχει να λέει πως φόρεσε δαχτυλίδι. Να είναι καλά οι Πάρκερ, Ντάνκαν, Τζινόμπιλι και Πόποβιτς, αλλιώς δεν θα πέρναγε ούτε από… έξω. Ένα γκαρντ με 4.5 πόντους και 2.5 ασίστ που κατάφερε να μείνει 12 χρόνια στη λίγκα. Ήρωας ο Βον. Κατέχει το ρεκόρ περισσότερων συνεχόμενων χαμένων σουτ (22). Γενικά είναι αυτό που λέμε «πέρασε και δεν ακούμπησε». Βέβαια τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρει και πολύ αυτό, αφού ακούμπησε το πρωτάθλημα του 2007!

Nikoloz Tskitishvili (Νάγκετς, ουόριορς, Τίμπεργουλβς, Σανς)

4 xρόνια στο ΝΒΑ: 2002-06

Στατιστικά καριέρας: 2.9 πόντοι, 1.8 ριμπάουντ

Σίγουρα οι λάτρεις του ΝΒΑ τον θυμούνται. Πως γίνεται να ξεχάσεις αυτόν τον άνθρωπο; Είχε παρουσιαστεί ως ένα αθλητικό stretch four και είχε επιλεγεί στο Νο.5 του draft από τους Νάγκετς το 2002. Γιατί ρε Ντένβερ; Δημοσιεύματα των ΗΠΑ ανέφεραν πως οι σβόλοι δεν τον είχαν κάνει scouting. Ένας απίκτης που είχε 6.6 πόντους και 1,8 ριμπάουντ σε 11 ματς με την Μπενετόν Τρεβίζο. Ο Γεωργιανός τελειώσει την καριέρα του στο ΝΒΑ με 2.9 πόντους, αν και πρόλαβε να βρεθεί στο ρόστερ των Ούοριορς, των Τίμπεργουλβς και των Σανς.

Michael Ruffin (Mπουλς, Σίξερς, Ουίζαρντς, Μπακς, Μπλέιζερς)

9 χρόνια στο ΝΒΑ: 1999-2009

Στατιστικά καριέρας: 1.9 πόντοι, 3.7 ριμπάουντ

Την 2η σεζόν της καριέρας του είχε 2.6 πόντους και 5.8 ριμπάουντ. Αυτά τα νούμερα ήταν τα καλύτερα της καριέρας του. Δεν ήταν για παραπάνω ο κύριος Ράφιν. Έκλεισε την μπασκετική του σταδιοδρομία με ένα φοβερό επίτευγμα. Κατάφερε να κάνει περισσότερα φάουλ (942) από τους πόντους (716) που σημείωσε. Έμεινε πολλά χρόνια στη λίγκα σε σχέση με αυτά που άξιζε να μείνει και πολλές φορές τον απολαλάμβάναμε σε πόστερ. Δεν τον λυπήθηκαν ποτέ οι αντίπαλοι του. Έχει κάνει την απίστευτη γκάφα να πετάξει την μπάλα στον αέρα, ενώ οι Ουίζαρντς νικούσαν για 3 και είχαν και τη μπάλα, 3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Μόρις Πίτερσον τον τιμώρησε με τρίποντη βόμβα.

Scott Pollard (Πίστονς, Κινγκς, Πέισερς, Καβς, Σέλτικς)

11 χρόνια στο ΝΒΑ: 1997-2008

Στατιστικά καριέρας: 4.4 πόντοι, 0.4 ασίστ και 4.6 ριμπάουντ

Όταν ο Πόλαρντ εξιστορεί στους ανθρώπους την καριέρα του στο ΝΒΑ, θα έχει να υπερηφανεύεται πως με εξαίρεση την πρώτη χρονιά, κατάφερε να πάει όλες τις υπόλοιπες σεζόν στα playoffs. Άλλος ένας παίκτης που δεν έπαιξε ούτε λεπτό στα playoffs του 2008 τότε που οι Σέλτικς πήραν τον τίτλο. Πόσο τυχερός ήταν που καθόταν χωρίς να ιδρώσει καν και οι Γκαρνέτ, Πιρς, Άλεν και Ρόντο του πήγαιναν το πρωτάθλημα στο… πιάτο. Οι περισσότεροι τον γνωρίζουν για ένα περιστατικό σε ένα timeout το 2007, τότε που γύρισε προς την τηλεοπτική κάμερα και είπε: «Γεια σας παιδιά, πάρτε ναρκωτικά!». Βασικά δεν έχεις κάτι άλλο να θυμάσαι από την καριέρα του.

D.J. Mbenga (Mάβερικς, Ουόριορς, Λέικερς, Χόρνετς)

8 χρόνια στο ΝΒΑ: 2004-2011

Στατιστικά καριέρας: 1.8 πόντοι, 0.2 ασίστ και 1.5 ριμπάουντ

Ο γίγαντας, ο τιτανοτεράστιος Μπένγκα. Αυτό το… διαμάντι των 1.8 πόντων και των 1.5 ριμπάουντ. Τα λόγια είναι περιττά. Το παλικάρι σήκωσε 2 πρωταθλήματα, έχοντας 0.3 και 1.7 πόντους μέσο όρο τις χρονιές που οι Λέικερς πανηγύρισαν τον τίτλο. Τελικά πόσο πανούργος είναι ο Ντι Τζέι; Mόνο το γεγονός πως κατάφερε να παραμείνει στο ΝΒΑ για 8 χρόνια με αυτά τα νούμερα λέει πολλά. Ήταν από αυτούς που κάθονται στον πάγκο και πανηγυρίζουν με τις πετσέτες. Κάτι είναι κι αυτό!

Mark Madsen (Λέικερς, Τίμπεργουλβς)

9 χρόνια στο ΝΒΑ: 2000-2009

Στατιστικά καριέρας: 2.2 πόντοι, 0.4 ασίστ και 2.6 ριμπάουντ

Πως είπατε; Mάντσεν; Πολλοί λίγοι θα τον θυμούνται. Οι περισσότεροι παίκτες προσπαθούν να κάνουν την εμφάνιση της ζωής τους κατά τη διάρκεια των τελικών. Κάτι τέτοιο δεν ίσχυε για τον φιλότιμο Μάντσεν. Ο Κρις ήταν ο άνθρωπος που έδωσε ρέστα με τον χορό του στην παρέλαση των Λέικερς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θα έχει να διηγείται στα παιδιά του ιστορίες για τα δύο δαχτυλίδια που φόρεσε χωρίς να... ιδρώσει καν. Εντάξει ίσως να ίδρωσε λιγάκι, όταν έκανε τις φιγούρες του στα πανηγύρια των «λιμνανθρώπων για την κατάκτηση του τίτλου

Mengke Bateer (Nάγκετς, Σπερς, Ράπτορς)

3 χρόνια στο ΝΒΑ: 2001-2004

Στατιστικά καριέρας: 3.4 πόντοι, 0.6 ασίστ και 2.5 ριμπάουντ

Όχι όχι μην μπερδεύεστε, δεν είναι όλοι οι Κινέζοι Γιάο Μινγκ. Ο Μπατίρ θα νιώθει περήφανος, καθώς ήταν ο πρώτος Κινέζος στην ιστορία που ξεκίνησε βασικός σε ματς NBA. Τώρα για ποιο λόγο έγινε αυτό; Πραγματικά ένα ερώτημα που βασανίζει πολλούς. Στο ντεμπούτο του λοιπόν σημείωσε 4 πόντους με 28% εντός πεδιάς, αποβλήθηκε με 6 φάουλ. Τι να πεις όμως στον πρώτο Κινέζο μπασκετμπολίστα που πήρε… δαχτυλιδάκι. Εντάξει, στον πάγκο έκατσε στους Σπερς το 2003, αλλά σημασία έχει ότι το πήρε! Κλαίει το μπάσκετ με τον Μπατίρ!

Gabe Pruitt (Σέλτικς)

2 χρόνια στο ΝΒΑ: 2007-2009

Στατιστικά καριέρας: 2.0 PPG 0.8 APG 0.8 RPG

Σπουδαίες μορφές του ΝΒΑ προσπαθούσαν για χρόνια να πάρουν έναν τίτλο, αλλά απέτυχαν. Kι όμως Προύιτ εμφανίστηκε μόλις για δύο σεζόν πήρε το πρωτάθλημα και εξαφανίστηκε. Μάγκας! Υποκλινόμαστε. Δεν ήταν και για παραπάνω. Με 2 πόντους και 0.8 ασίστ ανά ματς δεν μπορείς να κρατηθείς στο ΝΒΑ. Είναι αδύνατο.. Δεν είναι τυχαίο που δεν βρέθηκε καμιά ομάδα μετά τη διετία που τον είδαμε στη λίγκα, για να του προτείνει συμβόλαιο. Mην ξεχνάτε πως ήρθε και στα μέρη μας για το Ρέθυμνο και τον Πανιώνιο.

Sun Yue (Λέικερς)

1 χρόνο στο ΝΒΑ: 2008-09

Στατιστικά καριέρας: 2.8 λεπτά, 0.2 ασίστ και 1.3 μπλοκ

Το… ανέκδοτο από την Κίνα. Συγγνώμη κύριε Sun Yue, αλλά τι μπορείς να πεις για αυτόν τον παίκτη που ίσως είναι ότι χειρότερο πέρασε από το ΝΒΑ. Το ΝΟ. 40 του draft από τους Λέικερς το 2007.. Έμεινε για μια χρονιά στην Κίνα και το 2008 τελικά ήρθε στο ΝΒΑ Έκανε το ντεμπούτο του το Δεκέμβριο του 2008 κόντρα στους Μπακς έχοντας 4 πόντους, 4 φάουλ και 2 λάθη. Αυτό ήταν το highlight της καριέρας του. Μετά από εκείνο το ματς σκόραρε άλλους 2 πόντους στο ΝΒΑ. Συνολικά έπαιξε μόλις 10 ματς στη λίγκα, όμως πρόλαβε να πάρει πρωτάθλημα. Καμιά φορά η ζωή είναι τόσο άδικη. Παιχταράδες δεν πήγαν ποτέ σε τελικούς και ο Yue έχει δαχτυλίδι. Τι... φυντάνια έχει βγάλει η Κίνα! Πάλι καλά που υπήρχε και ο Γιάο Μινγκ!

 

NBA Τελευταία Νέα