Η All NBA Team από το 2000 ως σήμερα! (pics)

Νίκος Καρφής
Η All NBA Team από το 2000 ως σήμερα! (pics)

bet365

Πολλοί παικταράδες έχουν περάσει από τα παρκέ του ΝΒΑ από το 2000 μέχρι σήμερα, αλλά υπάρχει μια πεντάδα που το... πήγε σε άλλο επίπεδο!

Η ανάπτυξη του ΝΒΑ από το 2000 και μετά είναι τεράστια σε όλους τους τομείς. Πολλά έχουν συμβεί αυτά τα 18 χρόνια, ενώ μελλοντικοί Hall Of Famers έχουν κάνει την πρώτη ή την τελευταία εμφάνιση τους στα παρκέ του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη.

500+ κορυφαία παιχνίδια καζίνο για ατέλειωτη διασκέδαση. (21+)

Το fadeawayworld επέλεξε την All NBA Team από το 2000 μέχρι σήμερα και την παρουσιάζει στους λάτρεις του ΝΒΑ.

Η βασική πεντάδα, η αλλαγή για κάθε θέση και φυσικά οι δύο επιλογές για τον... έκτο παίκτη.

Ότι καλύτερο έχουμε θαυμάσει στα γήπεδα του ΝΒΑ τα τελευταία 18 χρόνια.

Point Guard: Stephen Curry

Αλλαγή: Steve Nash

Πολλοί μπορεί να διαφωνούν με αυτή την επιλογή και να προτιμούσαν τον Νας ως βασικό, αλλά ο Κάρι είναι ο κορυφαίος point guard της δεκαετίας. Έχει κερδίσει 3 δαχτυλίδια σε 4 σεζόν, ενώ έχει πάρει 2 φορές το βραβείο του MVP.

Ξεπέρασε ύπουλους τραυματισμούς και πλέον μπορεί να θεωρείται ως ο καλύτερος σουτέρ όλων των εποχών στη λίγκα. Εξωπραγματικός με την μπάλα στα χέρια, αφού μιλάμε για ένα εκ των κορυφαίων χειριστών της μπάλας στο ΝΒΑ. Μαζί με τον Ντουραντ, αποτελούν τους ηγέτες των Ουόριορς, μιας ομάδας που θα μνημονεύεται για χρόνια ως μια από τις σπουδαιότερες όλων των εποχών.

Shooting Guard: Kobe Bryant

Αλλαγή: Dwyane Wade

Όταν βγαίνει ολόκληρος Μάτζικ Τζόνσον και λέει πως ο Κόμπι Μπράιαντ είναι ο σπουδαιότερος παίκτης στην ιστορία των Λέικερς, τότε δεν χρειάζεται να ψάξεις κάτι άλλο.

Ο «Βlack Mamba» έχει φορέσει 5 δαχτυλίδια στην καριέρα του με τους Λέικερς και το αέρινο στυλ του είναι ότι πιο κοντινό στον τεράστιο Μάικλ Τζόρνταν.

Η αποφασιστικότητα του για νίκη, η ικανότητα του να παίξει άμυνα στα κρίσιμα σημεία ενός παιχνιδιού, τα clutch shots που έχει βάλει και έχει σώσει τους Λέικερς και τα ατομικά του επιτεύγματα του δίνουν τη θέση του βασικού shooting guard.

Τεράστια κλάση που λείπει από το ΝΒΑ. Ένας γεννημένος νικητής που ήθελε πάντα την μπάλα στα χέρια του στις οριακές καταστάσεις ενός ματς. Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας δεν είχε αντίπαλο, αφού κατέκτησε 3 σερί πρωταθλήματα παρέα με τον Σακίλ.

Small Forward: LeBron James

Aλλαγή: Kevin Durant

Δεν γινόταν να μπει κάποιος άλλος στη θέση του βασικού small forward. Από το 2003 και μετά κυριαρχεί στο ΝΒΑ, ειδικά στην ανατολική περιφέρεια. Ο «Βασιλιάς» έχει παίξει σε 8 σερί τελικούς και παρόλο που έχει μόνο 3 «δαχτυλίδια», θεωρείται από πολλούς ως το κορυφαίο «3άρι» στην ιστορία.

Από τους λίγους παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν και να μαρκάρουν και τις 5 θέσεις, κάτι που λέει πολλά για την ποιότητα του. Φοβερό μπασκετικό I.Q, σπουδαίες αμυντικές αρετές, καλός ριμπάουντερ και εξαιρετικός στα οργανωτικά του καθήκοντα, αφού πολλές φορές οι πάσες του είναι από άλλο πλανήτη.

Είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε στην εποχή του ΛεΜπρόν Τζέιμς και έχουμε δει όλα αυτά τα απίστευτα πράγματα από αυτόν τον μεγάλο παίκτη.

Power Forward: Tim Duncan

Αλλαγή: Kevin Garnett

Δεν υπάρχει αμφισβήτηση για τον Big Fundamental. Ο... εθισμός του στη δουλειά και την προπόνηση, τον έκαναν έναν από τους καλύτερους και πιο αγαπητούς παίκτες στο ΝΒΑ. Είναι ο βασικός λόγος που οι Σπερς κατάφεραν να πανηγυρίσουν 5 πρωταθλήματα και να βιώσουν τις πιο ένδοξες στιγμές τους.

Πέρα από τα στατιστικά του, ο Τιμ θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους two-way ψηλούς που έχουν εμφανιστεί ποτέ στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.

Ήξερε να βάλει την μπάλα στο διχτάκι με τις κινήσεις του στο ζωγραφιστό και το σουτάκι του με ταμπλό, ενώ έκανε... θραύση στα μπλοκ, μοιράζοντας τάπες στους αντιπάλους του. Σπουδαίο μυαλό που εξελίχθηκε στα χέρια του Πόποβιτς.

Center: Shaquille O’Neal

Αλλαγή : Dwight Howard

Ίσως ο πιο κυρίαρχος ψηλός όλων των εποχών μαζί με τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν. Ο «Diesel» δεν κοβόταν με τίποτα και σε... διέλυε με τη δύναμη του και το εκτόπισμα του.

Ένα τέρας της φύσης που δεν υπήρχε τρόπος να αντιμετωπιστεί. Η σωματοδομή του τον βοηθούσε πολύ και ο ίδιος κατέγραψε μερικές σπουδαίες εμφανίσεις.

Ο Σακίλ έχει κερδίσει 3 βραβεία MVP των τελικών στην καριέρα του από το 2000 ως το 2002 με τους Λέικερς, ενώ μπόρεσε να πάρει πρωτάθλημα και με τους Χιτ του Ουέιντ.

«Οδοστρωτήρας» όνομα και πράμα. Αξεπέραστος «Shaq Attack».

6th Man: Allen Iverson

Αλλαγή: Dirk Nowitzki

Θα μπορούσε να πάρει και ο Ντιρκ αυτή τη θέση και ίσως να είναι άδικο που δεν του τη δίνουμε. Αλλά ο «Answer» ήταν σκέτη απόλαυση. Ελάχιστοι παίκτες στην ιστορία του παιχνιδιού είχαν το ταλέντο του. Ίσως ο κορυφαίος ντριμπλέςρ στην ιστορία και ένας εκ των πιο γρήγορων παικτών ever.

Ασταμάτητος σκόρερ που έκρυβε με τον καλύτερο τρόπο το ύψος του. Πήγε να οδηγήσει τους Σίξερς στο πρωτάθλημα, παίζοντας στην κυριολεξία μόνος του. Είχε μαζί του ένα μετριότατο έως κακό supporting cast.

Σίγουρα θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα στην καριέρα του. Πάντως και μόνο αυτά που θαυμάσαμε, είναι αρκετά για να πάρει τη θέση του στην All NBA Team από το 2000 ως σήμερα.

Όσον αφορά τον Ντιρκ έχασε για πολύ λίγο την θέση του από τον Άιβερσον. Ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία που έμεινε για 21 σεζόν στην ίδια ομάδα. Τρομερός σκόρερ και σίγουρα ο καλύτερος σουτέρ όλων των εποχών στις θέσεις των ψηλών.

Το πρωτάθλημα που πήρε με τους Μάβερικς θεωρείται ένα από τα πιο μάγκικα της ιστορίας. Μιλάμε για τον κορυφαίο Ευρωπαίο ever στο ΝΒΑ.

 

NBA Τελευταία Νέα