Η «Ατλέτι» πέφτει, σηκώνεται και νικάει!

Η «Ατλέτι» πέφτει, σηκώνεται και νικάει!

Η «Ατλέτι» πέφτει, σηκώνεται και νικάει!

bet365

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έφτασε ξανά στην κατάκτηση του Europa League και το gazzetta.gr γράφει για τους «Ροχιμπλάνκος» που έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως ένα μεγάλο μέγεθος στην Ευρώπη και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Επιστροφή* πονταρίσματος στον αγώνα Βόλφσμπουργκ - Χόλσταϊν Κίελ, αν σημειωθεί γκολ με πέναλτι στην αναμέτρηση! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Τα τελευταία χρόνια η Ατλέτικο Μαδρίτης ήπιε δύο φορές το πικρό ποτήρι σε ευρωπαϊκούς τελικούς και μάλιστα απέναντι στη συμπολίτισσα Ρεάλ Μαδρίτης. Δύο χαμένοι τελικοί Champions League σχεδόν... κολλητά δεν είναι και εύκολο να το διαχειριστεί κανείς. Αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν κράτησε πίσω την «Ατλέτι». Άλλοι σύλλογοι μπορεί να έκαναν χρόνια για να το ξεπεράσουν. Οι «Ροχιμπλάνκος» όμως είναι διαφορετικοί και όταν πέφτουν, σηκώνονται, παλεύουν και κοιτάζουν ξανά περήφανα από την κορυφή.

Την τελευταία δεκαετία η Ατλέτικο έχει καθιερωθεί ως ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ που πραγματικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε σχέση με την Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η «Ατλέτι» πρεσβεύει το κάτι διαφορετικό και έχοντας αφήσει πίσω τα προβλήματα του παρελθόντος και τους υποβιβασμούς, όρθωσε ανάστημα και με σταθερά βήματα εξελίχθηκε ξανά σε κάτι πραγματικά μεγάλο.

Ο αρχιτέκτονας Σιμεόνε

Φυσικά, για το αποτέλεσμα αυτό, σημαντικό μερίδιο έχει ο Ντιέγο Σιμεόνε, ο αρχιτέκτονας αυτού του οικοδομήματος, ο οποίος ισοφάρισε πλέον σε τίτλους με την Ατλέτικο τον Λουίς Αραγονές. Το πάθος του «Τσόλο», η μαεστρία του στην τακτική, η ενέργεια που εκπέμπει και ο τρόπος που «δένει» τους παίκτες του μέσα στην οικογένεια της Ατλέτικο είναι κάτι μοναδικό. Στοιχεία που τον έχουν ταυτίσει με τον σύλλογο από το 2011 που ανέλαβε τα ηνία, δείχνοντας κάθε φορά όλο και πιο διψασμένος για διακρίσεις. Αρκεί να δει κανείς τον τρόπο που ζει τα παιχνίδια, τον τρόπο που «ρουφάει» κάθε λεπτό από τα 90 σε όλες τις αναμετρήσεις. Την ένταση που έβγαζε από την εξέδρα, όντας τιμωρημένος. Η εικόνα μιλούσε από μόνη της...

Έσπασε το δίπολο Μπαρτσελόνα – Ρεάλ

Η Ατλέτικο είναι η μοναδική ομάδα στην Primera Division που τις τελευταίες 14 σεζόν έχει καταφέρει να μπει σφήνα στο δίπολο Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης. Τη σεζόν 2013-2014 κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και σε όσους πίστευαν ότι θα ξεφουσκώσει, η «Ατλέτι» άντεξε και παρέμεινε στην κορυφή ως το τέλος, βγάζοντας νοκ-άουτ «Μπλαουγκράνα» και «Μερένχες», κατακτώντας το πρωτάθλημα στην Ισπανία. Κάτι που είχε να συμβεί από άλλη ομάδα από τη σεζόν 2003-2004 όταν η Βαλένθια είχε κάνει δική της τη La Liga. Η επιτυχία αυτή της Ατλέτικο πριν τέσσερα χρόνια ήταν ουσιαστικά η σφραγίδα της επιστροφής της με μεγαλοπρεπέστατο τρόπο στους μεγάλους της χώρας.

Μεγάλος παίκτης στο μεταγραφικό παζάρι

Οι επιτυχίες της Ατλέτικο την έκαναν και έναν ισχυρό παίκτη στις μεταγραφές. Οι «Ροχιμπλάνκος» τα τελευταία χρόνια πέτυχαν σπουδαία deals τόσο σε αγορές όσο και σε πωλήσεις, πιστοποιώντας ότι ανήκει στους δυνατούς. Οι πωλήσεις των Αγουέρο, Ντε Χέα, Φαλκάο, Ντιέγο Κόστα, Φιλίπε Λουίς, Τζάκσον Μαρτίνες, Αρντά Τουράν, Μάντζουκιτς, Καράσκο έβαλαν πολύ χρήμα στα ταμεία του συλλόγου και του επέτρεψαν να κάνει και ηχηρές μεταγραφικές κινήσεις. Είτε με κάποιον από τους προαναφερθέντες, οι οποίοι στη συνέχεια παραχωρήθηκαν σε μεγαλύτερες τιμές παράγοντας υπεραξία, είτε με παίκτες που ανήκουν ακόμα στο δυναμικό της και θα φέρουν πολλά έσοδα άμεσα στα ταμεία της. Καλύτερο παράδειγμα από αυτό του Αντουάν Γκριεζμάν δεν υπάρχει, με τον Γάλλο επιθετικό να έρχεται πριν από τέσσερα χρόνια έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και πλέον να αναμένεται η πώλησή του στην Μπαρτσελόνα το φετινό καλοκαίρι με τη ρήτρα των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Το «στολίδι» του Wanda

Η πρόσφατη μετακόμιση της Ατλέτικο από το παραδοσιακό σπίτι της, το Βιθέντε Καλντερόν, στο νεόκτιστο Wanda Metropolitano, πιστοποίησε πια με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη μετάβαση του συλλόγου στην ελίτ. Μπορεί το Βιθέντε Καλντερόν να ήταν συνυφασμένο με την ιστορία της Ατλέτικο, αλλά το ολοκαίνουργιο και υπερπολυτελές Wanda ήταν μια αναπόφευκτη αλλαγή από τη στιγμή που το κλαμπ πήρε τροχιά προς την κορυφή. Οι ρομαντικοί μπορεί στην αρχή να το είδαν με περίεργο μάτι, αλλά θέλοντας και μη οι αλλαγές στη σύγχρονη ποδοσφαιρική πραγματικότητα οδηγούν τις εξελίξεις εκεί.

Το κίνητρο του Champions League μέσα στο σπίτι της

Έχοντας κατακτήσει τρεις φορές το Europa League την τελευταία δεκαετία, αυτό που λείπει από τον σύλλογο για την ποδοσφαιρική εκτόξευση είναι φυσικά το Champions League. Μένει να φανεί μέσα στα επόμενα χρόνια αν το ρητό γίνει πράξη και μια πιθανή τρίτη παρουσία της «Ατλέτι» στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι και η... φαρμακερή. Βέβαια υπάρχει και η παρουσία των «Ροχιμπλάνκος» στον χαμένο τελικό του 1974 με την Μπάγερν, ωστόσο στην εποχή «Τσόλο», στη νέα δηλαδή εποχή της Ατλέτικο, μια τρίτη παρουσία σε τελικό μπορεί να είναι τελικά εκείνη που θα κάνει τη διαφορά. Και τι καλύτερο από αυτόν της επόμενης σεζόν, ο οποίος θα φιλοξενηθεί μέσα στο σπίτι της, στο Wanda! Αλλά και αυτό να μην συμβεί, όπως λέει και ένα πρόσφατο πανέμορφο μήνυμα του συλλόγου, «είναι και θα είναι η Ατλέτι»...

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα