Λαϊμπίρ: O πιο «βρώμικος» παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ! (poll & vids)

Νίκος Καρφής
Λαϊμπίρ: O πιο «βρώμικος» παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ! (poll & vids)

bet365

Το gazzetta.gr ζήτησε από τους αναγνώστες του να επιλέξουν τον πιο «βρώμικο» παίκτη στην ιστορία του ΝΒΑ και ο τίτλος δόθηκε στον Μπιλ Λαϊμπίρ με ποσοστό 34%.

Κάθε εβδομάδα το gazzetta.gr φτιάχνει poll με σκοπό να μάθει τη γνώμη του κόσμου σε πολλά ερωτήματα γύρω από τον κόσμο του ΝΒΑ. Αυτή τη φορά σειρά έχουν οι παίκτες που θα μπορούσαν άνετα να χαρακτηριστούν «βρώμικοι». Σκληρά φάουλ, γρατσουνιές, μπουνιές, κλωτσιές, flopping, ασταμάτητο trash-talking, αγκωνιές και γενικότερα ενέργειες που θα βλάψουν τον αντίπαλο τόσο ψυχολογικά μα πολύ περισσότερα σωματικά.

Διαλέξαμε 11 «κακά παιδιά» του ΝΒΑ και σας ζητήσαμε να επιλέξετε τον πιο «βρώμικο» τύπο που έχει πατήσει ποτέ το πόδι του σε παρκέ του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη.

Το κοινό του gazzetta.gr έδειξε ανταπόκριση στο κάλεσμα, αφού ψήφισαν 4,524 άτομα και ανέδειξαν νικητή τον Μπιλ Λαϊμπιρ από τους περίφημους Πίστονς, γνωστούς και ως bad boys. Ο πρώην ψηλός του Ντιτρόιτ συγκέντρωσε το 34% των ψήφων (1,429) και κέρδισε την μάχη από τον Ντένις Ρόντμαν που έφτασε στο 23% (1,056 ψήφους).

Την πεντάδα κλείνουν οι κύριοι Ζάζα Πατσούλια, Ρον Αρτέστ και Μπρους Μπόουεν. Ο πρώτος μάζεψε 508 ψήφους, ο δεύτερος 406 και το πρώην «κακό παιδί» των Σπερς έμεινε στους 387.

Θυμηθείτε τους 11 υποψηφίους και στο τέλος δείτε τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Tζον Στόκτον

Μαζί με τον Μαλόουν αποτέλεσαν ένα από τα κορυφαία δίδυμα του ΝΒΑ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν έκαναν και... τις πονηριές τους.

Ο Στόκτον ήταν καθηγητής στο να τρελαίνει τον προσωπικό του αντίπαλου με... γρατσουνιές, ειρωνικό χειροκρότημα και ενέργειες στα όρια του... βρώμικου. Πολλές φορές έκανε flopping και κέρδιζε φάουλ, εκνευρίζοντας τους αντιπάλους του.

Πολλές ομάδες που έπρεπε να παίξουν με τη Γιούτα ήξεραν πως θα υποφέρουν. Σίγουρα θα έφευγαν λίγο διαφορετικοί στο τέλος του ματς με τις απαραίτητες μελανιές. Δείτε και τι έκανε ο Μαλόουν που κόπηκε για λίγο από την λίστα.

Τσαρλς Όκλεϊ

    Δεν θα είχε νόημα λίστα με τους πιο... βρώμικους παίκτες χωρίς τον Όκλεϊ! Κανένα φάουλ που έκανε δεν ήταν ήπιο. Όλα ήταν σκληρά και αρκετές φορές είχαμε... πυγμαχία στο παρκέ. Τα... έχει βάλει με όλο το ΝΒΑ. Όταν έπαιζε, απλά περίμενες να δεις την στιγμή που θα... ανάψουν τα αίματα.

    Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ γνωρίζει πολύ καλά πόσο... ύπουλος ήταν ο Όκλεϊ. Αν δεν έπαιζε μπάσκετ σίγουρα θα μπορούσε να μπει σε οχτάγωνο κλουβί και να επιβιώσει κόντρα σε κάθε μαχητή.

    Ρασίντ Ουάλας

    Ο Ρασίντ είναι ο άνθρωπος με τις πιο πολλές τεχνικές ποινές στo NBA. Δεν χρειάζεται να πεις πολλά για τον τύπο που έχει χρεωθεί με 317 τεχνικές ποινές στην καριέρας του.

    Ο Sheed δεν κρατούσε ποτέ το στόμα του κλειστό με πολύ trash talking. Οι λάτρεις του ΝΒΑ δεν ξεχνούν την γνωστή φράση του «Ball Don't lie» που την ξεστόμιζε κάθε φορά που ο αντίπαλος αστοχούσε σε βολή μετά από αμφιλεγόμενο φάουλ (όπως ο ίδιος νόμιζε).

    Ντικέμπε Μουτόμπο

    ΤΟ ESPN έχει μια λίστα από 25 τραυματισμούς που έχουν προκληθεί από τους αγκώνες του Μουτόμπο. Εξαιτίας του έχουν φύγει με σπασμένη μύτη οι Ρέι Άλεν, Μαρκ Στρίκλαντ, Κρις Τσάιλντ και Τζέισον Ουίλιαμς. Μέχρι και ο Τζόρνταν έχει δει την μύτη του να γεμίζει αίμα από τον Μουτόμπο. Ο Μπίλαπς έχει χάσει δόντι, ενώ ο Μαγκέτι έχει φύγει με πρόβλημα στο μάτι. Και αναφέρθηκαν μόνο οι 7 εκ των 25 περιπτώσεων. Θέλετε κάτι άλλο για να πειστείτε πως αξίζει θέση στη λίστα;

    Ντέις Ρόντμαν

    Ο άνθρωπος που βρίσκεται στο Hall Of Fame για δύο λόγους. Για την άμυνα και τα ριμπάουντ. Δεν θα το κατάφερνε αυτό αν είχε και το «dirty play».

    Μπορούσε να σκεφθεί τα πάντα με σκοπό να βρει την κατάλληλη θέση για να μαζέψει το ριμπάουντ. Και όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα. Χρησιμοποιούσε αγκώνες, νύχια, δόντια για να προκαλέσει... πρόβλημα στον αντίπαλο και να κατεβάσει το ριμπάουντ

    Δεν ήταν λίγες οι φορές που έκανε ανελέητο trash talking στους αντιπάλους, ενώ δεν έλειψαν και οι καυγάδες εντός παρκέ. Το «σκουλήκι» δεν αστειευόταν!

    Κέβιν Γκαρνέτ

    Σπουδαία παικτάρα, αλλά όσο μεγάλωνε έβαζε μερικές... βρώμικες μεθόδους στο ρεπερτόριο του, όπως αυτό που έκανε στο παραπάνω video στον Φράι

    Θεωρείται κατά πολλούς ανάμεσα στους 5 σπουδαιότερους trash-talkers στην ιστορία του ΝΒΑ.

    Ένα λεπτό αν σε άφηναν με τον Γκαρνέτ, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να γυρίσεις στη μάνα σου κλαίγοντας. Ο KG ήξερε να παίξει με το μυαλό σου και να σε κάνει να βλέπεις εφιάλτες.

      Χτυπούσε παλαμάκια όταν ο αντίπαλος του σηκωνόταν για να σουτάρει, ενώ όταν ο διαιτητής σφύριζε φάουλ και ο αντίπαλος παίκτης συνέχιζε την προσπάθεια, ο Γκαρνέτ του μοίραζε ένα «στοπ» για να τον επηρεάσει ψυχολογικά.

      Μπιλ Λαϊμπίρ

      Θα μπορούσε να είναι παίκτης του Mortal Kombat ή του Tekken.

      Ήταν το πιο σκληρό «παιδί» από τα περίφημα Bad Boys των Πίστονς. Ελάχιστοι παίκτες του ΝΒΑ που βρέθηκαν απέναντι του, γλίτωσαν τις αγκωνιές του. Μάλιστα ήταν περήφανος για τα... βρώμικα κατορθώματα του.

      Ίσως ο πιο physical player (για να μην πούμε αντιαθλητικός) των 80s, μιας δεκαετίας που οι επαφές ήταν κάτι παραπάνω από συχνές.

      Μπρους Μπόουεν

      Ο... Πατσούλια πριν εμφανιστεί ο Πατσούλια, αλλά και σε πολύ χειρότερη μορφή.

      Ο κύριος Μπόουεν συνήθιζε να βάζει το πόδι του εκεί όπου θα προσγειωνόταν ο αντίπαλος του μετά από jump shot για να του προκαλέσει πρόβλημα. Μία από τις πιο.. βρώμικες κινήσεις που μπορείς να κάνεις.

      Έτσι πάντα θα πρέπει να προσέχεις τον Μπρους, κάτι το οποίο σου επηρεάζει το σουτ. Η σκέψη ότι μπορεί να σε τραυματίσει δεν σε αφήνει να πάρεις απερίσπαστος το σουτ.

        Ο πρώην small forward των Σπερς τραβούσε φανέλες αντιπάλων, τους έσπρωχνε από πίσω και χρησιμοποιούσε τους αγκώνες του για να τους χτυπήσει. Οι περισσότεροι τον μισούσαν και δεν είναι δύσκολο κανείς να καταλάβει το γιατί. O άνθρωπος αυτός έχει κλωτσήσει τον Σέρμπιακ!

        Ντρέιμοντ Γκριν

        Ακόμα θέλει πολλά για να φτάσει τους παραπάνω και ιδιαίτερα τον Μπόουεν, αλλά φτιάχνει σιγά-σιγά το όνομα του ως «βρώμικος» παίκτης. Πολλές φορές έχει κλωτσήσει αντιπάλους στα γεννητικά όργανα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις επιστρατεύει το trash talking. Ο Μπράντλεϊ Μπιλ και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι δύο από αυτούς που έχουν απαντήσει στις προκλήσεις του.

        Ζάζα Πατσούλια

        Δεν γινόταν να λείπει ο Γεωργιανός από τη λίστα. Αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε πως είναι λίγο παραπάνω ύπουλος από τα περσινά playoffs, τότε που τραυμάτισε τον Καουάι Λέοναρντ. Ο Πατσούλια την βρώμικη κίνηση να βάζει το πόδι του εκεί όπου θα προσγειωθεί αντίπαλος του για να τον τραυματίσει. Επίσης έχει κλειδώσει χέρια, έχει κλωτσήσει, έχει ρίξει αγκωνιά. Με τον παίκτη των Ουόριορς δεν βαριέσαι ποτέ. Πάντα πρέπει να είσαι σε εγρήγορση, γιατί ο Γεωργιανός είναι πάντα πανέτοιμος για την... σκανταλιά του.

        Ρον Αρτέστ

        Tι να πείς για αυτόν τον κύριο; Έχει πρωταγωνιστήσει στην διασημότερη κλωτσοπατινάδα στην ιστορία του ΝΒΑ στο ματς των Πέισερς με τους Πίστονς του Μπεν Ουάλας, εκεί όπου πλακώθηκε και με οπαδό. Έχει παλέψει στην κυριολεξία με τον Πολ Πιρς, ενώ έχει δοκιμάσει τα... κροσέ του στα πρόσωπα των Μπαρέα, Στούντεμαϊρ. Όλοι θυμούνται την δολοφονική αγκωνιά στον Χάρντεν και την διένεξη με τον Κόμπι Μπράιαντ. Δεν μπλέκεις μαζί του!

         

        NBA Τελευταία Νέα