Κάποτε ήταν «πενταδάτοι», τώρα βρίσκονται στα... αζήτητα! (vids)

Νίκος Καρφής
Κάποτε ήταν «πενταδάτοι», τώρα βρίσκονται στα... αζήτητα! (vids)

bet365

Οι απαιτήσεις στο ΝΒΑ είναι πολύ υψηλές και δεν είναι δύσκολο να θεωρείσαι τη μία βραδιά πρωταγωνιστής και την επόμενη να βρεθείς εκτός λίγκας. Υπάρχουν 10 χαρακτηριστικές περιπτώσεις παικτών που έζησαν την κατάσταση αυτή και βρέθηκαν στα... αζήτητα!

Είναι πολύ δύσκολο να καταφέρεις να παίξεις στο ΝΒΑ, αλλά ακόμα δυσκολότερο είναι να αποδείξεις την αξία σου ανάμεσα στους κορυφαίους και να κρατηθείς για πολλά χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο.

Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που συνήθιζαν να είναι… πενταδάτοι και με πολύ καλά νούμερα στο peak τους, αλλά πλέον έχουν αποχαιρετήσει την κορυφαία λίγκα του πλανήτη (άλλοι free agens, άλλοι στην Κίνα και ορισμένοι στην G-League), αφού καμιά ομάδα δεν θέλει να τους προσφέρει συμβόλαιο.

Το fadeawayworld μάζεψε τα 10 πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις και τις παρουσιάζει. Οι 10 τύποι που ακολουθούν θα έπρεπε να κάνουν πολλά περισσότερα πράγματα στο ΝΒΑ, αλλά κάπου στην μέση της πορείας τους έχασαν τον δρόμο!

10. JJ Hickson

Μέχρι τη σεζόν 2013-14, ήταν ένας παίκτης που βρισκόταν στα… όρια του double double, ενώ αποτελούσε έναν από τους πιο κυρίαρχους ψηλούς της λίγκας στους Νάγκετς. Όμως από εκεί και μετά η καριέρα του δεν εξελίχθηκε όπως όλοι θα περίμεναν, παρόλο που ήταν μόλις 27. Στο ΝΒΑ έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι με τους Ουίζαρντς και έφτιαξε… βαλιτσες για Κίνα, αφού δεν είχε κάποια πρόταση από ομάδα του κορυφαίου πρωταθλήματος. Σε 7 σεζόν στο ΝΒΑ είχε περίπου 10 πόντους και 7 ριμπάουντ ανά ματς.

9. MarShon Brooks

Κάποτε ήταν ένα από τα σπουδαιότερα projects στη λίγκα όσον αφορά την ευχέρεια του στο σκοράρισμα και είχε θέση βασικού στην πεντάδα των Νετς. Πλέον προσπαθεί να βγαλει το… ψωμί του στην Κίνα, μετά από κάποιες αποτυχημένες σεζόν με Σέλτικς, Ουόριορς και Λέικερς. Στην καριέρα του στο ΝΒΑ είχε 7.7 πόντους, 2.2 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ, ενώ σούταρε με 44% εντός πεδιάς.

8. Trey Burke

Επιλέχθηκε στο Νο.9 του draft από τη Μινεσότα, η οποία τον έστειλε κατευθείαν στη Γιούτα. Πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, ενώ η ομάδα του εμπιστευόταν περισσότερο τους Νέτο και Έξουμ. Σιγά-σιγά άρχιζε να ξεθωριάζει και να χάνει τη βασική θέση στα γκαρντ, με αποτέλεσμα να μην δικαιώσει τις προσδοκίες που τον ακολουθούσαν. Κατέληξε να παίζει στην G-League με τους Westchester Knicks, ενώ στο ΝΒΑ έχει όλα αυτά τα χρόνια 10 πόντους ανά ματς.

7. Roy Hibbert

Στην Ιντιάνα υπήρχαν ματς που κυριαρχούσε απόλυτα κάτω από τις δύο ρακέτες και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στους τελικούς της Ανατολής το 2014, ζορίζοντας τους Καβς (τους έφτασε να παίζουν την πρόκριση στα 7 ματς). Στη συνέχεια όμως δεν κατάφερε να διατηρηθεί στο υψηλό επίπεδο. Έχει παίξει 2 φορές σε all star game, ενώ μια φορά βρέθηκε στην καλύτερη αμυντική πεντάδα της σεζόν. Στα καλά του αποτελούσε έναν εξαιρετικό μπλοκέρ. Πλέον είναι free agent και έχει μείνει με τις αναμνήσεις των 10 πόντων, των 6.3 ριμπάουντ και των 1.7 κοψιμάτων ανά αγώνα στο ΝΒΑ.

6. Terrence Jones

Πριν ταλαιπωρηθεί από πολλούς τραυματισμούς, συγκαταλεγόταν ανάμεσα στους καλύτερους νέους ψηλούς της λίγκας και ήταν… πενταδάτος στους Ρόκετς. Οι ατυχίες του όμως σε συνδυασμό με την αδυναμία του να φτιάξει το εξωτερικό του σουτ, τον έδιωξαν από το ΝΒΑ. Αποφάσισε να ταξιδέψει στην Κίνα, εκεί όπου σε ηλικία 25 χρονών αποτελεί σημείο αναφοράς των. Σε Πέλικανς και Μπακς δεν τα κατάφερε, αλλά μπορεί να επιστρέψει. Νέος είναι ακόμα! Έκατσε 5 χρόνια στο ΝΒΑ και μέτρησε 10.5 πόντους και 5.7 ριμπάουντ μέσο όρο

5. Jared Sullinger

Θεωρήθηκε εξαιρετική περίπτωση, αφού μπορούσε να παίξει τόσο ως φόργουορντ, όσο και ως σέντερ, ενώ είχε την ικανότητα να ανοίξει το γήπεδο για τους συμπαίκτες του λόγω της ευχέρειας του στο τρίποντο. Παρόλα αυτά ποτέ δεν μπόρεσε να βελτιωθεί όσο θα ήθελε σε αυτόν τομέα παρόλο που είχε το ελεύθερο από τους προπονητές του να σουτάρει όποτε θέλει. Aγωνίζεται στους Shenzhen Leopards, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει την προοπτική επιστροφής στο ΝΒΑ. Οι μέσοι όροι του στο ΝΒΑ (10.8 πόντοι και 7.8 ριμπάουντ ) τον κάνουν να αισιοδοξεί. Δεν ήταν λίγα τα καλά παιχνίδια που έκανε με Σέλτικς και Ράπτορς. Το πρόβλημα με την διατροφή του δυσκόλεψε πολύ την παραμονή του στο ΝΒΑ.

4. Brandon Jennings

Πριν από λίγα χρόνια ήταν ανάμεσα στους καλύτερους πόιντ γκαρντ του ΝΒΑ. Διαλέχθηκε στο Νο 10 του draft από τους Μπακς και είχε όλες τις προδιαγραφές να είναι πρωταγωνιστής στη λίγκα για πολλές σεζόν. Εκπληκτικός σκόρερ, ικανότατος playmaker, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να γίνει αξιόπιστος σουτέρ. Είναι μεγάλη έκπληξη να μην έχει ομαδα αυτή τη στιγμή. Στην καριέρα του μέτρησε 14.3 πόντους και 6 ασίστ, ενώ έκλεβε 1.2 μπάλες ανά ματς.

3. Deron Williams

Όταν μπήκε στο ΝΒΑ ήταν απολαυστικός. Ειδικά στους Τζαζ έβγαλε μάτια και έμπαινε εύκολα στην κουβέντα για τον κορυφαίο πόιντ γκαρντ του ΝΒΑ. Φοβερός σκόρερ, σπουδαίος playmaker και ντριμπλέρ που έκανε τους αντιπάλους του να βλέπουν εφιάλτες. Στο Ντάλας δεν τα κατάφερε, ενώ απογοητευτικός ήταν και στο Κλίβελαντ. Πολλοί τραυματισμοί σε όλη του την καριέρα και ένα μεγάλο what if. Free agent πλέον που στο ΝΒΑ είχε 16.3 πόντους και ασίστ σε 11 χρόνια.

2. Monta Ellis

Στο Γκόλντεν Στέιτ είχε απαιτήσει trade, αφού πίστευε πως είναι καλύτερος του Στεφ Κάρι. Πλέον ο Κάρι έχει 2 βραβεία MVP μαζί με 2 πρωτάθληματα και ο Μόντα δεν είναι σε θέση να βρει δεκαήμερο συμβόλαιο στο ΝΒΑ σε ομάδες όπως οι Κλίπερς και οι Γκρίζλις. Η διετία του στην Ιντιάνα δεν ήταν ιδιαίτερη καλή, όμως είναι σοκαριστικό να τον βλέπουμε χωρίς ομάδα στα 31 του. Έπαιξε 11 χρόνια στο ΝΒΑ, κέρδισε μια φορά το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη, ενώ είχε μέσο όρο 18 πόντους, 3.5 ριμπάουντ, 4.6 ασίστ και 1.7 κλεψίματα.

1. Andrew Bynum

Οι Λέικερς είχαν τόσα όνειρα για αυτόν, αλλά δεν έφτασε ποτέ εκεί που θα μπορούσε εξαιτίας των τραυματισμών, της έλλειψης πειθαρχίας και του δύσκολου χαρακτήρα του. Στις καλές του μέρες ήταν απόλαυση να τον βλέπεις να… κινείται στο ζωγραφιστό. Κάποτε κυριαρχούσε στο Λος Άντζελες, όμως στη συνέχεια τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως πολλοί θα περίμεναν. Είναι ανεπίτρεπτο για έναν παίκτη με το ταλέντο του να θεωρείται πρώην μπασκετμπολίστας.

 

NBA Τελευταία Νέα