Άτιμο salary cap: Τα πιο υπερτιμημένα συμβόλαια του ΝΒΑ! (pics)

Νίκος Καρφής
Άτιμο salary cap: Τα πιο υπερτιμημένα συμβόλαια του ΝΒΑ! (pics)

bet365

Η αλλαγή στο όριο του salary cap έχει μετατρέψει πολλούς παίκτες του ΝΒΑ σε απόλυτους καιροσκόπους. Το gazzetta.gr συγκέντρωσε τα 10 χειρότερα συμβόλαια στη λίγκα και τα μοιράζεται μαζί σας.

To NBA έχει αυξήσει το salary cap τα τελευταία 2 χρόνια, κάτι που έχει επιτρέψει σε πολλούς παίκτες να εκμεταλλευτούν την αλλαγή.

Μοναδική προσφορά-έκπληξη σε περιμένει, ποντάροντας στο Λίβερπουλ – Τσέλσι. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Το gazzetta.gr διάλεξε τους 10 τύπους που μπορούν σίγουρα να θεωρηθούν ως… υπερτιμημένοι όσο αφορά τα συμβόλαια τους. Πολλά... καθαρίζουν οι κύριοι!

Πάμε να δούμε λοιπόν τις χειρότερες συμφωνίες ομάδων με τους παίκτες τους.

10. Mike Conley-Grizzlies, $153.000.000 (πενταετές)

Πριν το καλοκαίρι ο Μάικ Κονλεϊ ήταν ο άνθρωπος με το μεγαλύτερο συμβόλαιο στο ΝΒΑ, αφού είχε υπογράψει πενταετές αξίας 153 εκατ. δολαρίων τον Ιούλιο του 2016. Βρίσκεται ανάμεσα στους 8 παίκτες που θα λάβουν τα περισσότερα χρήματα μέχρι το τέλος της σεζόν 2020-21. Ο απόφοιτος του Οχάιο Στέιτ είναι σταρ στο Μέμφις και ίσως να αξίζει να μπει οριακά στη λίστα με τους 10 καλύτερους point guards στη λίγκα. Αυτό που προβληματίζει όμως, είναι το γεγονός πως το 2021 θα έχει πατήσει τα 34. Επιπλέον συχνά-πυκνά ταλαιπωρείται από τραυματισμούς. Από το 2013 και μετά δεν υπάρχει σεζόν που να έχει παίξει πάνω από 80 παιχνίδια.

9. Nicolas Batum-Hornets, $120.000.000 (πενταετές)

Έχει προσφέρει πολλά στους Χόρνετς τα δύο χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα. Παρόλα αυτά για έναν παίκτη που δεν έχει παίξει ποτέ all star game ούτε το έχει πλησιάσει, τα 120 εκατ. δολάρια φαίνονται ένα τεράστιο ποσό. Ο Γάλλος είναι στην 24η θέση της λίστας όσον αφορά τους παίκτες που θα πάρουν τα περισσότερα χρήματα ως τη λήξη του συμβολαίου τους.

8. Cristiano Felicio-Bulls, $32.000.000 (τετραετές)

Εντάξει ο... φουκαράς δεν παίρνει και πολλά σε σχέση με τα… αίσχη που βλέπουμε τα τελευταία 2 χρόνια στο ΝΒΑ. Αλλά τι πραγματικά προσφέρει στους Μπουλς; Δίνει τόσα πολλά που να αξίζει τα λεφτά του; Προφανώς και όχι. Ένας παίκτης που ξέρει να κατεβάζει μόνο ριμπάουντ. Μόνο αυτό, τίποτε άλλο. Φελίσιο είσαι τίμιος, αλλά δεν γινόταν να λείπεις από αυτή τη λίστα.

7. Ryan Anderson-Rockets, $60.000.000 (τετραετές)

O Άντερσον είναι καλός σε αυτά που κατέχει. Το πρόβλημα του είναι στην άμυνα, αφού δεν την γουστάρει και πολύ. Βάλτε τον σε μια γωνία και δώστε την μπάλα να σουτάρει. Αυτή είναι η ζωή του. Η αξία του δεν μπορεί να δικαιολογήσει την 30η θέση στους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της λίγκας. Οι Ρόκετς τον τελευταίο καιρό κάνουν ότι μπορούν για να τον ξεφορτωθούν, προσπαθώντας να βρουν ενδιαφερόμενο για ανταλλαγή. Ακόμα δεν έχουν καταφέρει τίποτα.

6. Ian Mahinmi, Wizards, $64.000.000 (τετραετές)

Ο Γάλλος σέντερ ή αλλίως μαχίμι (λόγω του επιθέτου) έχει πατήσει τα 31 και ο… γίγαντας έχει καταφέρει να υπογράψει τετραετές 64 εκατ. δολαρίων με τους Ουίζαρντς. Σοβαρά τώρα; Τι σκεφτόταν ο GM της ομάδας όταν έπαιρνε αυτήν την απόφαση; Ποτέ δεν μπόρεσε να κερδίσει φανέλα βασικού στην καριέρα του και αυτό λέει πολλά. Επιπλέον ο άτιμος δεν κρατιέται μακριά από τραυματισμούς. Την τελευταία σεζόν έχασε 51 ματς λόγω τραυματισμών. Το μόνο καλό είναι πως ο μισθός του συνεχώς θα πέφτει μέχρι τη σεζόν 2019-20.

5. Timofey Mozgov-Nets, $ 64.000.000 (τετραετές)

Τι σκεφτόντουσαν οι Λέικερς όταν του είχαν προσφέρει αυτό το τρελό συμβόλαιο το 2016; Toυλάχιστον διόρθωσαν την… πατάτα τους, αφού τον έστειλαν στο Μπρούκλιν. Δεν έφταναν στους Νετς όλα τα προβλήματα που είχαν, τώρα προστέθηκε άλλο ένα. Πολλά λεφτά για έναν σέντερ που δεν έχει την ποιότητα να κάνει πολλές κινήσεις στη ρακέtα. Αυτό που γνωρίζει καλά είναι να καρφώνει αν πάρει καλή πάσα και να μαζεύει κανά ριμπάουντ. Είναι ικανά αυτά για να δικαιολογούν τα 64.000.000 δολάρια που θα πάρει μέχρι το καλοκαίρι του 2020;

4. Luol Deng-Lakers, $72.000.000 (τετραετές)

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαίς!. Αυτό ισχύει στην περίπτωση του Ντενγκ, ο οποίος βρέθηκε στο peak του στο Σικάγο. Έκτοτε έχει πάρει την κάτω βόλτα. Ο… θεούλης υπέγραψε 4ετες 72 εκατ. δολαρίων το προηγούμενο καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει πως θα κοιμάται ήσυχος ως τα 35 του. Ακόμα δεν έχει παίξει στη σεζόν που διανύουμε και οι «λιμνάνθρωποι» δεν θα έλεγαν… όχι στην πιθανότητα να τους αποχαιρετήσει. Αντιθέτως θα του έλεγαν και «ευχαριστώ».

3. Joakim Noah-Knicks, $72.590.000 (τετραετές)

Ήδη ο Κουζμίνσκας θυσιάστηκε για να επιστρέψει ο Γάλλος, ο οποίος γύρισε μετά την τιμωρία που του επιβλήθηκε για χρήση ναρκωτικών ουσιών. Οι Νικς πήραν το ρίσκο και πρόσφεραν 72.590.000 εκατ δολάρια σε ένα παίκτη που έχει αγωνιστεί σε 97 ματς τα τελευταία δύο χρόνια. Η ικανότητα του στο ριμπάουντ τον κάνει πολύτιμο, όπως και η αμυντική του προσήλωση, αλλά επιθετικά υστερεί. Τη σεζόν 2019-20 όταν θα βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του θα πάρει 19.29 εκατ. δολάρια. Πολλά δεν είναι;

2. Chandler Parsons-Grizzlies, $94.438.523 (τετραετές)

Όχι, δεν πρόκειται για λάθος. Τόσα θα βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό από τη σεζόν 2016-17 μέχρι την 2019-20. Κρίμα για τους Γκρίζλις, οι οποίοι σίγουρα θα μπορούσαν να ξοδέψουν πολύ καλύτερα αυτά τα λεφτά και να πιάσουν... τόπο σε άλλους παίκτες. Οι «αρκούδες» έδωσαν κοντά 95 εκατ. δολάρια σε έναν τύπο που ποτέ δεν έχει παίξει άνω από 77 ματς σε μια σεζόν, ενώ ποτέ δεν είχε μέσο όρο στους πόντους μεγαλύτερο από 17. Oι 3 καλές χρονιές που έχει κάνει στην καριέρα του (2 με Ρόκετς και 1 με Μάβερικς) δεν δικαιολογούν τον μισθό του. Κύριε Πάρσονς τους κορόιδεψες!

1. Jrue Holiday-Pelicans, $131.000.000 (πενταετές)

Τίμιο γκαρντ, αλλά δεν ανήκει στο ΤΟP-30 παιτκών της λίγκας. ‘Αρα πως να αντεξουμε τα 131.000.000 εκατ. δολάρια που θα πάρει μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Αυτή τη στιγμή έχει τον δέκατο καλύτερο μισθό στο ΝΒΑ. Οι παιχταράδες Κάζινς και Ντέιβις ήδη έχουν… λουφάξει σε μια γωνία και κλαίνε.

Σε άλλες εποχές ποτέ δεν θα έφτανε σε συμβόλαιο 100+ εκατ δολαρίων, αλλά τώρα πια εκμεταλλεύεται τις αλλαγές στο salary cap και είναι Βασιλιάς. Το καλοκαίρι του 2021 θα μπορεί να κάνει χρήση της oψιόν και να μείνει στη Νέα Ορλεάνη, παίρνοντας 27.020.000 εκατ. δολάρια. Δεν είναι κακός παίκτης, απλά μπορείς να τον πεις και υπερτιμημένο σε σχέση με το συμβόλαιο που έχει. Άτιμο salary cap, έχεις πάει στα ύψη και κάποιοι το εκμεταλλεύονται.

* Για λίγο έμειναν εκτός δεκάδας οι Άλεν Κραμπ και Γκόργκι Ντιένγκ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα