Άντιτς – Κέσελ: Ιστορία «γραμμένη» σε ερυθρόλευκο φόντο! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Άντιτς – Κέσελ: Ιστορία «γραμμένη» σε ερυθρόλευκο φόντο! (pics & vids)
O Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα και μαζί επιστρέφουν στον... τόπο του εγκλήματος, Άντιτς και Κέσελ, δύο παίκτες που συνδέθηκαν απόλυτα με την επιτυχία του 2012 αλλά και του 2013.

Μια από τις... αγαπημένες τους αναμετρήσεις περιμένεις τους «ερυθρόλευκους» την 8η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Ερυθρός Αστέρας ταξιδεύει στην Ελλάδα για το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό και τα παιχνίδια αυτά είναι πάντα μοναδικά, με τους φιλάθλους όλης της Ευρώπης να ρίχνουν κλεφτά τις ματιές τους προς την Ελλάδα για να ξεκλέψουν λίγο από την «ιδιαίτερη» ατμόσφαιρα που επικρατεί σε αυτά τα ματς.

Η αδελφοποίηση των οπαδών των δύο ομάδων και οι στενές σχέσεις που έχουν μεταξύ τους κάνουν τις ερυθρόλευκες «μάχες» μοναδικές και ξεχωριστές και πάντα η ατμόσφαιρα σε αυτά τα παιχνίδια ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη.

Η σχέση των οπαδών του Ολυμπιακού με αυτούς του Ερυθρού Αστέρα είναι από τις πιο μοναδικές μέσα στα χρόνια.

Αυτή ξεκίνησε το 1986 όταν σε έναν αγώνα για το Κύπελλο UEFA μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ερυθρού Αστέρα όπου οι οπαδοί του Ερυθρού είχαν έρθει στην Ελλάδα για να υποστηρίξουν την ομάδα τους.

Τότε τους επισκέφτηκαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού με σκοπό να πάρουν εισιτήρια και να τους στηρίξουν στην «μάχη» της εξέδρας εξαιτίας της έχθρας με τους «πράσινους»...

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν στην εξέδρα μαζί με εκείνους του Ερυθρού Αστέρα και κάπου εκεί μια δυνατή φιλία ξεκίνησε.

Πανό συμπαράστασης και ταξίδια μεταξύ Σερβίας και Ελλάδας, coreo αφιερωμένα στην άλλη ομάδα, στήριξη και σεβασμός για τους νεκρούς της Θύρας 7 και γενικά μια σχέση μοναδική μεταξύ οπαδών, που για εκείνους είναι ιδιαίτερα σημαντική και την συντηρούν εδώ και 30 χρόνια.

Το κοινό σύνθημα που μοιράζονται οι δύο ομάδες και είναι μεταφρασμένο και στα ελληνικά (Είσαι στο μυαλό) και στα σέρβικα (Zvezda Mi Je Sve ) είναι ακόμα κάτι μοναδικό για τις δύο ομάδες που έχουν προσφέρει εντυπωσιακές σκηνές στους μεταξύ τους αγώνες.

Βέβαια την φετινή σεζόν υπάρχει κάτι ακόμα κοινό που ξυπνά τις πιο γλυκές αναμνήσεις στους φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Οι Πέρο Άντιτς και Μάρκο Κέσελ επιστρέφουν για ακόμα μια φορά στον Πειραιά και οι δυο τους ξυπνούν τις ομορφότερες μνήμες.

ΠΕΡΟ ΑΝΤΙΤΣ: ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ!

O Σκοπιανός φόργουορντ έμεινε στον Ολυμπιακό μόλις δύο χρόνια, αλλά τι χρόνια. Έχοντας περάσει ξανά από την Ελλάδα για την ΑΕΚ την σεζόν 2011/12 έφτασε στον Πειραία για να συνθέσουν μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη τους δύο παίκτες που θα γέμιζαν την «ερυθρόλευκη» ρακέτα.

Έμελλε ο Άντιτς να είναι ένα πρόσωπο που θα συνδεθεί με τις δύο μεγαλύτερες επιτυχίες του Ολυμπιακού στην σύγχρονη ιστορία του.

Οι δύο κατακτήσεις Euroleague είχαν το λιθαράκι του και η σχέση που έφτιαξε με την κερκίδα και την ομάδα του Ολυμπιακού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μόνο ως μοναδική.

Άλλωστε το τατουάζ που κοσμεί το χέρι δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο πειστικό στοιχείο για το πόσο βαθιά έχει το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό στην καρδιά του.

Ο Άντιτς έκανε το απόλυτο από αυτό που χρειάστηκε για τους δύο τίτλους των «ερυθρόλευκων» και συνδέθηκε με ιστορικές στιγμές.

Το πάθος του, η ιδιοσυγκρασία του και ο τρόπος παιχνιδιού του ταίριαξε απόλυτα με την ιδιοσυγκρασία του συλλόγου και αυτό έφερε μια σχέση που αντέχει στα χρόνια.

Όσες φορές ο Άντιτς επέστρεψε ως αντίπαλος αποθεώθηκε, με τα αισθήματα να είναι αμοιβαία και από εκείνον μην ξεχνώντας να τα εκφράσει δημόσια.

Άλλωστε και η... κόντρα του πέρυσι με την... κερκίδα του ΟΑΚΑ, όντας παίκτης της Φενέρ, έδωσε συνέχεια στην σχέση που έχει χτίσει με τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Μπορεί ο Άντιτς στις δύο του χρονιές στο Φάληρο να μέτρησε 7.2 πόντους την σεζόν 2011/12 και 6 πόντους την επόμενη, πάντως αυτό που ξεχωρίζει είναι οι εμφανίσεις του στο Final 4 κυρίως του Λονδίνου.

Ήταν εκείνος που στον τελικό ξεκίνησε την αντεπίθεση για την νίκη, αφού η Ρεάλ Μαδρίτης είχε μπει με κεκτημένη ταχύτητα στο παιχνίδι.

Ο Άντιτς ήταν καταλυτικός και η εμφάνιση του αυτή, μεταξύ άλλων, θα τον ακολουθεί για πάντα στην πλούσια καριέρα του.

Ο Σκοπιανός φόργουορντ πρόλαβε και συνέδεσε το όνομα του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της σύγχρονης ιστορίας του Ολυμπιακού και μπήκε για πάντα στις «ερυθρόλευκες» καρδιές.

Πλέον επιστρέφει φορώντας την φανέλα του Ερυθρού Αστέρα και αυτό συνεχίζει να θρέφει μια ξεχωριστή σχέση.

ΜΑΡΚΟ ΚΕΣΕΛ: ΕΝΑ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ!

Ο Μάρκο Κέσελ σε καμία περίπτωση δεν έφτασε την αγάπη και την προσφορά του Άντιτς στον Ολυμπιακό, αλλά κατάφερε μόλις μέσα σε μια σεζόν να γίνει με ένα του μόνο τρίποντο για πάντα αγαπητός στο... ερυθρόλευκο στρατόπεδο.

Σε ολόκληρο το Final 4 του 2012 ο Μάρκο Κέσελ πάτησε παρκέ για 13:03'' κατά μέσο όρο και μέτρησε μόλις τρεις πόντους. Αλλά αυτοί οι τρεις πόντοι έμελλε να αξίζουν το βάρος τους σε χρυσάφι.

Με την αντεπίθεση του Ολυμπιακού να έχει ξεκινήσει στην Κωνσταντινούπολη και την ΤΣΣΚΑ να έχει πάρει διαφορά 21 πόντων, στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν την αντεπίθεση τους για να πάρουν ότι μπορούν.

Ήταν στο στο τέταρτο δεκάλεπτο όταν η ομάδα του Ίβκοβιτς προσπαθούσε να μαζέψει την διαφορά και για πρώτη φορά 9' λεπτά πριν το τέλος έπεσε πέσει κάτω από τους 10 πόντους.

Το σκορ, με καλάθι του Πρίντεζη, έγινε 53 -45, ο Μάρκο Κέσελ βγήκε από τα σκριν και έχοντας αμυντικό μπροστά του σηκώθηκε και ευστόχησε σε ένα τεράστιο τρίποντο για να γράψει το 53 – 48.

Ο Μάρκο Κέσελ έκανε αυτό που φάνταζε πριν από μερικά λεπτά αδύνατο να μοιάσει λίγο πιο... πραγματικό και κατάφερε και κέρδισε για πάντα μια ξεχωριστή θέση στις «ερυθρόλευκες» καρδιές.

Πλέον και εκείνος έχοντας γυρίσει πολλούς προορισμούς αγωνίζεται στην Σέρβικη ομάδα και επιστρέφει σε έναν τόπο που αγάπησε και αγαπήθηκε.