Tα πέντε καλύτερα σέντερ των 90s' (vids)

Tα πέντε καλύτερα σέντερ των 90s' (vids)

bet365

To gazzetta.gr γύρισε το χρόνο πίσω στη δεκαετία του 90 και αναφέρει τα πέντε καλύτερα σέντερ στο ΝΒΑ.

Στο χθεσινό θέμα του «Hoopshype» το οποίο αναδημοσίευσε το gazzetta.gr και είχε θέμα κατά πόσο ο Μάικλ Τζόρνταν θα ήταν καλός στην σημερινή εποχή, υπάρχει αναφορά στα σέντερ.

Με αυτή την αφορμή κάναμε ένα «πισωγύρισμα» στο χρόνο και αναρωτηθήκαμε «ποια ήταν τα καλύτερα σέντερ των 90s'»;

Η αναφορά και μόνο των ονομάτων που ακολουθούν σε κάνει να νοσταλγείς τα «πεντάρια» εκείνης της εποχής.

Μπέρι - Σάντερλαντ με επιστροφή στοιχήματος*, αν καταλογιστεί πέναλτι. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων η σειρά είναι τυχαία.

ORLANDO MAGIC – ΣΑΚΙΛ Ο' ΝΗΛ

Ο θηριώδης σέντερ πήγε στους Μάτζικ με τη συστατική επιστολή να είναι γεμάτη πλεονεκτήματα. Όπως αποδείχτηκε δικαίως αφού ο Σακ μεγαλούργησε στο ΝΒΑ και ουσιαστικά υπήρξε ένας από τους θρύλους της Λίγκας.

Η δεκαετία του 90 τον βρήκε σε δύο ομάδες (Μάτζικ, Λέικερς), ωστόσο χωρίς πρωτάθλημα. Τα τέσσερα δαχτυλίδια ήρθαν το millennium, όμως το παραπάνω στοιχείο δεν αναιρεί πως ήταν ένα από τα καλύτερα σέντερ της εποχής.

ΤΙΤΛΟΙ: 4 πρωταθλήματα, 3 NBA Finals MVP, 15 All Star Game, 8 All NBA First team, 2 φορές πρώτος σκόρερ, Χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Μουντομπάσκετ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ REGULAR SEASON: 23.7π., 10.9ρ., 2.5ασ., 2.3κοψ.,

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ PLAYOFFS: 24.3π., 11.6ρ., 2.7ασ., 2.1κοψ.

NEW YORK KNICKS – ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΟΥΙΝΓΚ

Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια έπαιξε στους Νικς. Ο απόφοιτος του Τζορτζτάουν έκανε αισθητή την παρουσία του από τις αρχικές του σεζόν στα παρκέ του ΝΒΑ.

Δυναμικός σέντερ, εκπληκτικός αμυντικός, άριστο σουτ από μέση απόσταση, αλλά και δεκάδες άλλους τρόπους να βάζει τη μπάλα στο αντίπαλο καλάθι.

Δεν κατέκτησε πρωτάθλημα. Και; Ο Πάτρικ Γιούινγκ έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα κορυφαία σέντερ της ιστορίας του παιχνιδιού συνδέοντας το όνομά του με τους θρυλικούς Νικς της Νέας Υόρκης.

ΤΙΤΛΟΙ: 11 All Star Game, 1 All NBA First team, πρωτάθλημα NCAA, 2 Χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ REGULAR SEASON: 21π., 9.8ρ., 1.9ασ., 2.5κοψ.,

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ PLAYOFFS: 20.2π., 10.3ρ., 2ασ., 2.2κοψ.

SAN ANTONIO SPURS – ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΡΟΜΠΙΝΣΟΝ

Δεκατέσσερα χρόνια στο ΝΒΑ. Δεκατέσσερις σεζόν με τη φανέλα των Σπερς. Ο αριστερόχειρας απόφοιτος του Ναυτικού άφησε το δικό του στίγμα στο ΝΒΑ και τον φίλαθλο κόσμο.

Χωρίς δεύτερη σκέψη ο πιο καλογυμνασμένος ψηλός της εποχής του.

Αρκετά γρήγορος, αρκετά αλτικός, αρκετά δυνατός, αρκετά καλός αμυντικός, αρκετά καλός επιθετικός. Τα πάντα αρκετά καλά τα έκανε ο «Ναύαρχος» και για αυτό οι Σπερς γύρω από αυτόν κυρίως πανηγύρισαν 2 πρωταθλήματα.

ΤΙΤΛΟΙ: 2 πρωταθλήματα, 1 MVP, 10 All Star Game, 4 All NBA First team, 1 καλύτερος αμυντικός, 4 φορές στην καλύτερη αμυντική πεντάδα, Πρώτος σκόρερ (1999), Πρώτος ριμπάουντερ (1991), Πρώτος μπλοκέρ (1992), 2 Χρυσά κι ένα χάλκινο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, 1 Χρυσό σε Μουντομπάσκετ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ REGULAR SEASON: 21.1π., 10.6ρ., 2.5ασ., 3κοψ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ PLAYOFFS: 18.1π., 10.6ρ., 2.3ασ., 2.5κοψ.

HOUSTON ROCKETS – ΧΑΚΙΜ ΟΛΑΖΟΥΟΝ

Ούτε οι ίδιοι οι Ρόκετς όταν επέλεγαν στο Νο1 του ντραφτ το 1984 τον Νιγηριανό σέντερ, δεν περίμεναν να έχει αυτόν τον αντίκτυπο στην ιστορία της ομάδας. Ο Χακίμ «The Dream» έμεινε 17 σεζόν στο Τέξας και πανηγύρισε δύο φορές τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ο Ολάζουον άλλαξε ενδεχομένως τον τρόπο σκέψης των σέντερ στην επίθεση. Ο άνθρωπος είχε μακράν τις καλύτερες κινήσεις με πλάτη και κάθε φορά εμφάνιζε και μία καινοτομία. Επίσης στα χαρακτηριστικά που διέθετε έχει περίοπτη θέση το υψηλό μπασκετικό IQ αφού σκεφτόταν πάντα πιο μπροστά από το παιχνίδι.

ΤΙΤΛΟΙ: 2 πρωταθλήματα, 2 ΝΒΑ Finals MVP, 1 MVP, 12 All Star Game, 6 All NBA First team, 2 φορές καλύτερος αμυντικός, 5 φορές στην καλύτερη αμυντική πεντάδα, 2 φορές πρώτος ριμπάουντερ, 3 φορές πρώτος μπλοκέρ, 1 Χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ REGULAR SEASON: 21.8π., 11.1ρ., 2.5ασ., 3.1κοψ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ PLAYOFFS: 25.9π., 11.2ρ., 3.2ασ., 2.9κοψ.

CHARLOTTE HORNETS, MIAMI HEAT – ΑΛΟΝΖΟ ΜΟΥΡΝΙΝΓΚ

Στα ντραφτ του 1992 ήταν πρώτος ο Σακίλ και μετά αυτός. Δεν κακόπεσε στους Σάρλοτ Χόρνετς ωστόσο με δυο παίκτες καλούς δεν διεκδικείς πρωτάθλημα και ο Αλόνζο Μούρνιγκ είχε μόνο τον Λάρι Τζόνσον δίπλα του.

Η μετακίνηση του στους Μαϊάμι Χιτ άλλαξε το επίπεδό του και κορυφώθηκε το 2006 με ένα πρωτάθλημα. Φυσικά όμως συγκαταλέγεται στα κορυφαία σέντερ του ΝΒΑ εκείνης της εποχής για όσα έκανε την δεκαετία του 1990.

Ίσως ο άνθρωπος που έκανε τον κόσμο να πανηγυρίζει όχι μόνο σε καρφώματα και τρίποντα, αλλά και σε κοψίματα. Ήταν τυχερός που είχε δίπλα του τον Τιμ Χάρνταγουεϊ με τον οποίο συνεργάζονταν με κλειστά τα μάτια.

Εκτός των μπασκετικών του ικανοτήτων, έμεινε στην ιστορία και για τη μάχη που κέρδισε το 2003 όταν είχε μία σπάνια ασθένεια στο νεφρό και χρειάστηκε να κάνει μεταμόσχευση όχι για να ζήσει απλά... για να ξαναπαίξει.

ΤΙΤΛΟΙ: 1 πρωτάθλημα, 7 All Star Game, 1 All NBA First team, 2 φορές καλύτερος αμυντικός, 2 φορές στην καλύτερη αμυντική πεντάδα, 2 φορές πρώτος μπλοκέρ, 1 Χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, 1 Χρυσό κι ένα αργυρό σε Μουντομπάσκετ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ REGULAR SEASON: 17.1π., 8.5ρ., 1.1ασ., 2.8κοψ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ PLAYOFFS: 13.6π., 7ρ., 0.9ασ., 2.3κοψ.

 

NBA Τελευταία Νέα