Παρίσι 2024: Πριμ 2.4 εκατομμυρίων στους χρυσούς Ολυμπιονίκες θα δώσει η World Athletics

Πηνελόπη Γκιώνη
Παρίσι 2024: Πριμ 2.4 εκατομμυρίων στους χρυσούς Ολυμπιονίκες θα δώσει η World Athletics

bet365

Σε μία πολύ σημαντική ανακοίνωση προχώρησε η World Athletics που αποφάσισε πως θα δώσει πριμ 2.4 εκατομμυρίων δολαρίων σε όλους τους χρυσούς Ολυμπιονίκες στίβου στο Παρίσι 2024.

Την απόφαση να δώσει χρηματικό έπαθλο για κάθε χρυσό Ολυμπιονίκη του στίβου πήρε η World Athletics (Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου) και έτσι θα γίνει η πρώτη διεθνής ομοσπονδία που θα δώσει πριμ για τις επιτυχίες των αθλητών της στους Ολυμπιακούς, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τους αθλητές της και άρα να βοηθήσει το άθλημα.

Πιο συγκεκριμένα, η ομοσπονδία ανακοίνωσε πως θα δώσει το συνολικό ποσό των 2.4 εκατομμυρίων δολαρίων, άρα 50.000 δολάρια σε κάθε έναν από τους νικητές των 48 αγωνισμάτων του στίβου, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 και τους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες του 2028. Μάλιστα, η ομοσπονδία δεσμεύτηκε πως στο Λος Άντζελες το 2028 θα θεσπίσει χρηματικά έπαθλα και για τους αργυρούς και χάλκινους Ολυμπιονίκες.

Το ποσό θα δοθεί στους αθλητές και τις αθλήτριες με τον τρόπο που δίνονται όλα τα πριμ από την ομοσπονδία, και θα γίνεται και η απαραίτητη διαδικασία επικύρωσης όπως με όλες τις επιδόσεις, ενώ όσον αφορά στις σκυταλοδρομίες η νικήτρια ομάδα θα λάβει επίσης 50.000 δολάρα τα οποία θα μοιραστούν σε όσους/ες θα μετέχουν σε αυτή.

«Η καθιέρωση χρηματικού επάθλου για τους χρυσούς Ολυμπιονίκες αποτελεί κομβική στιγμή για τη World Athletics και το άθλημα του στίβου στο σύνολό του, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή μας για την ενίσχυση των αθλητών και την αναγνώριση του κρίσιμου ρόλου που διαδραματίζουν στην επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόκειται για τη συνέχεια ενός ταξιδιού που ξεκινήσαμε το 2015, σύμφωνα με το οποίο όλα τα χρήματα που λαμβάνει η Παγκόσμια ομοσπονδία από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες επιστρέφουν απευθείας στο άθλημά μας», τόνισε ο πρόεδρος της WA, Σεμπάστιαν Κόου, σχετικά με την πρωτοποριακή και ιδιαιοτέρως σημαντική απόφαση που έλαβαν.

 

Τελευταία Νέα