Δρόμεια 2024: Με αθλητές και αθλήτριες από 28 χώρες το φετινό μίτινγκ

dromeia

bet365

Αθλητές και αθλήτριες από 28 χώρες έχουν δηλώσει μέχρι τώρα συμμετοχή στο διεθνές μίτινγκ «Δρόμεια».

Το μίτινγκ στίβου «Δρόμεια», το οποίο θα διεξαχθεί στις 15 Μάϊου στο Δημοτικό Στάδιο Βάρης «Κωνσταντίνος Μπαγλατζής», αποτελεί «μαγνήτη» για τους ανθρώπους των σπριντ διότι πέρα από το πάντοτε ανταγωνιστικό επίπεδο που υπάρχει, ο αγώνας δίνει και πολύτιμους βαθμούς για προκρίσεις στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Ρώμης και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η διοργάνωση, που αυτή τη χρονιά περιλαμβάνει έξι αγωνίσματα ταχυτήτων και θα μοιράσει έπαθλα ύψους 50.000 ευρώ, έχει αναβαθμιστεί από την κατηγορία «Bronze» που βρισκόταν, στην κατηγορία «Silver» του Continental tour.

Τα «Δρόμεια 2024» θα θυμίζουν ένα μικρό Παγκόσμιο πρωτάθλημα αφού σπρίντερ με διακρίσεις σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα εκμεταλλευτούν τη διοργάνωση προκειμένου να κάνουν μία δυνατή προπόνηση εν όψει των μεγάλων αθλητικών ραντεβού της χρονιάς. Ο αριθμός των αγωνιζομένων, σε σχέση με την περσινή χρονιά, θα είναι διπλάσιος. Το 2023 συμμετείχαν 107 αθλητές και αθλήτριες από το εξωτερικό ενώ φέτος, μέχρι στιγμής, έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 200. Οι πολλές συμμετοχές αποτέλεσαν αιτία για να αλλάξει το πρόγραμμα των αγώνων και να αρχίσει νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό.

«Το διεθνές μίτινγκ στίβου «Δρόμεια», το οποίο αποτελεί μία συνδιοργάνωση του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης με τον Δρομέα Βάρης, απέσπασε το 2023 την πρώτη θέση στην κατάταξη της Παγκόσμιας ομοσπονδίας και, πλέον, από φέτος έχει προαχθεί στην κατηγορία Silver Continental Tour σε όλα τα αγωνίσματα. Οι κορυφαίοι αθλητές που θα συμμετάσχουν αποσπούν την προσοχή του παγκόσμιου αθλητικού στερεώματος και ο αγώνας συμβάλει καθοριστικά στην προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους, αλλά και στη συνεχή προσπάθεια υποστήριξης σημαντικών δράσεων για την εξωστρέφεια της πόλης μας», δήλωσε ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Το επίπεδο της διοργάνωση θα είναι ιδιαίτερα υψηλό και όσοι βρεθούν στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Βάρης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δυνατές κούρσες μιας και μέχρι τώρα έχουν δηλώσει ότι θα αγωνιστούν αθλητές και αθλήτριες από τις Η.Π.Α., Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Φινλανδία, Μ. Βρετανία, Σουηδία, Πολωνία, Δανία, Γερμανία, Νορβηγία, Κύπρο, Ελβετία, Εσθονία, Σλοβενία, Τσεχία, Λετονία, Τουρκία, Αίγυπτο, Άγιο Μαυρίκιο, Ουγκάντα, Μποτσουάνα, Κένυα, Δομινικανή Δημοκρατία, Γκάμπια, Νιγηρία και, φυσικά, από την Ελλάδα. Ανάμεσα στις συμμετοχές βρίσκονται πολλοί αθλητές τα ονόματα των οποίων «φιγουράρουν» στους πρώτους 100 της παγκόσμιας κατάταξης.

Θα διεξαχθεί με τις αιγίδες του ΣΕΓΑΣ και του Υπουργείου Αθλητισμού. Τα «Δρόμεια 2024» στηρίζουν η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Καλλίστη», η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου «ΑΙΓΕΑΣ», οι εταιρείες PUMA, NAVIOS Maritime Holdings, το κολέγιο St. Lawrence College - The British School in Greece και η εταιρεία ΖΑΓΟΡΙ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ.

Χορηγός Επικοινωνίας: Gazzetta

 

Τελευταία Νέα