Κατερίνα Θάνου στο Gazzetta: «Ακόμη και δύο, τρία παιδιά να καταφέρουμε να επηρεάσουμε, θα είναι κέρδος»

Δημήτρης Ντζάνης
Η Κατερίνα Θάνου στην «Ευ αγωνίζεσθαι - Δημήτριος Βικέλας», που διοργανώθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου

bet365

Η Κατερίνα Θάνου ήταν από τα πρόσωπα που έκλεψαν την παράσταση στην αθλητική ημερίδα «Ευ αγωνίζεσθαι - Δημήτριος Βικέλας», που διοργανώθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου και μιλώντας στο Gazzetta αναφέρθηκε στα οφέλη της.

Η Κατερίνα Θάνου ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα που βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης (9/4) στην πλατεία Μιαούλη στην Ερμούπολη της Σύρου, στη διάρκεια της αθλητικής ημερίδας «Ευ αγωνίζεσθαι - Δημήτριος Βικέλας», που έγινε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Εβδομάδα Αθλητικής, Ολυμπιακής, Παραολυμπιακής Παιδείας Ιστορίας και Αξιών Δημήτριος Βικέλας».

Η Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια των 100μ. για δύο και πλέον ώρες είχε την ευκαιρία να δείξει σε παιδιά σχολείων του κυκλαδίτικου νησιού, λίγο από τη μαγεία του αθλητισμού και του στίβου.

Στην ειδική μικρή πίστα που είχε στηθεί στην πλατεία Μιαούλη η Κατερίνα Θάνου διοργάνωσε αγώνες σκυταλοδρομίας με την ανταπόκριση των παιδιών να είναι εντυπωσιακή. Λίγο μετά το τέλος της εκδήλωσης, η Κατερίνα Θάνου μίλησε στο Gazzetta για αυτή την εμπειρία της.

«Ήταν μία πάρα πολύ ωραία και συγκινητική εκδήλωση. Τέτοιες δράσεις χρειαζόματε εμείς οι Ολυμπιονίκες, να γίνονται σε όλες τις περιοχές, τόσο στη νησιωτική όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα, γατί μέσα από αυτές δείχνουμε το δικό μας έργο και φέρνουμε τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό. Χαίρομαι που, με πρωτοβουλία του Υπουργείου και του κυρίου Βρούτση και με τη συνεργασία του δημάρχου Σύρου, διοργανώθηκε αυτή η εκδήλωση. Είναι πάρα πολύ σημαντική για τη Σύρο και ακόμη πιο σημαντικό ήταν ότι είχαμε σήμερα μαζί μας τόσα πολλά νέα παιδιά. Πιστεύω ότι το χάρηκαν και γνώρισαν από κοντά αρκετά αθλήματα».

Στην ερώτηση πώς ήταν η σημερινή της επαφή και γνωριμία με τα νέα παιδιά, εδώ στη Σύρο η Θάνου είπε: «Επειδή βρίσκομαι σε μία ακαδημία στίβου στην Αθήνα, έρχομαι σε επαφή με παιδιά κάθε μέρα. Τα παιδιά δεν διαφέρουν, σε όλα τα μέρη της Ελλάδας είναι το ίδιο. Κάνουν τις ίδιες ερωτήσεις, πόσο γρήγορα τρέχετε, πόσα μετάλλια έχετε.

Σήμερα διέκρινα κάποια από παιδιά να είναι γρήγορα. Το θέμα εδώ στη Σύρο είναι ότι δεν υπάρχει στάδιο, οπότε ίσως σήμερα είναι η... day one για να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία. Εμείς συναντάμε τα παιδιά, τους λέμε να γυμνάζονται και στο βλέμμα τους βλέπουμε το "πού θα γυμναστούμε;". Είναι ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, αλλά πιστεύω ότι η σημερινή μπορεί να είναι η πρώτη ημέρα για να ξεκινήσει κάτι καλό».

Αναφερόμενη στο πόσο σημαντικό είναι οι παλαιοί πρωταθλητές να έρχονται κοντά στη νέα γενιά, η Κατερίνα Θάνου σημείωσε: «Αυτή η γενιά δεν μας έχει ζήσει, επομένως είναι τελείως διαφορετικό για τα παιδιά να ακούνε ή να βλέπουν στο ίντερνετ, από το να ερχόμαστε κοντά σε αυτά, να μιλάνε μαζί μας. Ακόμη και δύο, τρία παιδιά να καταφέρουμε να επηρεάσουμε θετικά, θα είναι κέρδος, αυτός είναι ο δικός μας σκοπός. Αυτό πρέπει να κάνουμε και γι' αυτό συμμετέχουμε σε πολλές εκδηλώσεις τέτοιου τύπου σε όλη την Ελλάδα».

@Photo credits: INTIME, Στέλιος Βολιτάκης
 

Τελευταία Νέα