Στίβος: Τρία ζευγάρια στο Παγκόσμιο για την Ολυμπιακή πρόκριση στη μεικτή μαραθώνια σκυταλοδρομία βάδην

Στίβος: Τρία ζευγάρια στο Παγκόσμιο για την Ολυμπιακή πρόκριση στη μεικτή μαραθώνια σκυταλοδρομία βάδην

bet365

Τρία ζευγάρια θα κυνηγήσουν την Ολυμπιακή πρόκριση στη μεικτή μαραθώνια σκυταλοδρομία βάδην, από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων βάδην στην Αττάλεια.

Οι πρώτες Ολυμπιακές προκρίσεις για το νέο αγώνισμα του στίβου, τη μεικτή μαραθώνια σκυταλοδρομία βάδην, θα δοθούν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων βάδην που θα διεξαχθεί στην Αττάλεια στις 21 Απριλίου και η Ελλάδα θα διεκδικήσει τουλάχιστον μία από αυτές.

H χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από τρεις ομάδες στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, ενώ θα έχει συμμετοχή και στα 20χλμ βάδην γυναικών με την Παναγιώτα Τσινοπούλου η οποία θα επιδιώξει το καλό πλασάρισμα ώστε να μπορέσει να συγκεντρώσει αρκετούς βαθμούς στο Ολυμπιακό ράνκινγκ.

Πιο αναλυτικά, τα τρία ζευγάρια απαρτίζουν ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και η Κυριακή Φιλτισάκου, ο Ιωάννης Καυκάς και η Όλγα Φιάσκα, καθώς επίσης ο Γιώργος Κριτούλης και η Σοφία Αλικανιώτη οι οποίοι έγραψαν ήδη μια συμμετοχή μαζί στο Ντούντιντσε και σημείωσαν το ιστορικά πρώτο πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα με επίδοση 3:18.38. Όπως εξηγεί ο ΣΕΓΑΣ, Από την Αττάλεια θα εξασφαλίσουν θέση για το Παρίσι οι 22 πρώτες ομάδες, αλλά μόνο σε πέντε χώρες επιτρέπεται να προκρίνουν και δεύτερη ομάδα από αυτή τη διοργάνωση. Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις για να κλείσουν οι 25 των Ολυμπιακών Αγώνων, θα προκύψουν από τις λίστες με τις επιδόσεις και δεν θα τις καλύψουν εκπρόσωποι χωρών που έχουν ήδη προκριθεί.

Τί είναι η μεικτή μαραθώνια σκυταλοδρομία βάδην

Το αγώνισμα των 50χλμ βάδην ανδρών αντικαταστάθηκε από μεικτή μαραθώνια σκυταλοδρομία βάδην, ένα αγώνισμα που αναμένεται να προσφέρει περισσότερο σασπένς στο βάδην ενώ εξυπηρετεί και τους σκοπούς της απόλυτης ισότητας των φύλων. Ο αγώνας θα χωρίζεται σε τέσσερα μέρη και ο αθλητής και η αθλήτρια που θα συμμετέχουν θα διανύουν από περίπου 21 χιλιόμετρα, με τον άνδρα να ξεκινά πρώτος και τη γυναίκα να τερματίζει. Οι δυο τους θα δίνουν τα χέρια, σε μία ζώνη αλλαγής, που θα σημαίνει πως ο ένας ολοκλήρωσε το κομμάτι του και ο άλλος μπορεί να ξεκινήσει το δικό του.

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα