Στίβος: Για ρεκόρ συμμετοχών η αποστολή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Στίβος: Για ρεκόρ συμμετοχών η αποστολή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

bet365

Ένας από τους στόχους του καλοκαιριού είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου και εκεί η Ελλάδα θα έχει μάλλον αρκετά μεγάλη αποστολή.

Ο πρώτος μεγάλος σταθμός και ένας από τους στόχους του καλοκαιρίου για τους πρωταθλητές του στίβου είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, που θα διεξαχθεί στη Ρώμη το διάστημα 7-12 Ιουνίου, και ήδη η Ελλάδα μετρά αποστολή με αρκετά μέλη. Παρ' όλο που αυτοί που έχουν πιάσει τα όρια είναι μόλις εννιά, οι προκρίσεις μέσω κατάταξης (ranking) είναι αρκετές και μέσα σε αυτές υπάρχουν και τρεις ομάδες σκυταλοδρομιών.

Πιο συγκεκριμένα, Κατερίνα Στεφανίδη, Μίλτος Τεντόγλου, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Εμμανουήλ Καραλής, Ελίνα Τζένγκο, Χρήστος Φραντζεσκάκης, Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, Ελένη Πόλακ και Ανδρέας Πανταζής έχουν πιάσει τα όρια και η θέση τους είναι εξασφαλισμένη. Στους παραπάνω προστίθενται 23 ακόμη άτομα και τρεις ομάδες σκυταλοδρομίας, αφού βρίσκονται εντός πρόκρισης μέσω ranking με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, γεγονός που μεγαλώνει τον αριθμό σε 40 με τις ομάδες των σκυταλοδρομιών να αποτελούνται από έξι άτομα.

Για την ώρα, περίπου 15 ακόμη αθλητές και αθλήτριες βρίσκονται αρκετά κοντά στην πρόκριση μέσω ranking και με τις επιδόσεις τους στους αγώνες Απριλίου και Μαΐου αλλά και την ακύρωση αθλητών/τριων από άλλες χώρες της Ευρώπης, που θα σημαίνει πως θα ανοίξουν θέσεις στις λίστες, δεν φαίνεται καθόλου απίθανο η ομάδα να μεγαλώσει και να ξεπεράσει τα 50 μέλη.

Αξίζει να θυμίσουμε πως στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το 2022 στο Μόναχο, η ομάδα απαρτιζόταν από 40 μέλη και έφερε πίσω πέντε μετάλλια (4 χρυσά και ένα αργυρό) ενώ η μεγαλύτερη αποστολή που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν το 2002 ξανά στο Μόναχο, με 53 μέλη που έφεραν 6 μετάλλια.

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα