Top-10: Τα καλύτερα γκολ Ελλήνων παικτών στο Champions League

Top-10: Τα καλύτερα γκολ Ελλήνων παικτών στο Champions League

Κώστας Ζάλιαρης

Είσαι πατέρας, αλλά είσαι και εξαρτημένος από την μπάλα; Κανένα πρόβλημα. Όλα συνδυάζονται. Το gazzetta.gr με τη δύναμη του COSMOTE One, που στηρίζει τους #1 μπαμπάδες με Internet, Ομιλία, Ψυχαγωγία, (όλα μαζί), ανατρέχει στο ομολογουμένως λαμπερό ελληνικό παρελθόν και φτιάχνει το δικό του Top-10 με τα καλύτερα γκολ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να αφήσεις για λίγο τα οικογενειακά βάρη, να θυμηθείς ξέφρενους πανηγυρισμούς και να προετοιμαστείς για αντίστοιχες στιγμές. Και που θα πάει, τέτοιες σεζόν, τέτοια ματς και τέτοιες... γκολάρες, θα επιστρέψουν!

image

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΚΗΣ

30/10/2002: ΑΕΚ – Γκενκ 1-1

Σε εξαιρετικά ζόρικο όμιλο με τη Γκενκ, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Ρόμα, η ΑΕΚ είχε πάρει βαθμό στο εντός έδρας παιχνίδι με τους Βέλγους, χάρη σε μια πολύ όμορφη κίνηση από τον Βασίλη Λάκη, στο 30ο λεπτό εκείνου του αγώνα. Από γέμισμα προς την αντίπαλη περιοχή και με την άμυνα των φιλοξενούμενων στο «Νίκος Γκούμας» να φανερώνει τις τεράστιες αδυναμίες της, ο άλλοτε διεθνής άσος πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Μουνς που είχε κάνει την έξοδο, κατέβασε και με απόλυτη ψυχραιμία βρήκε στόχο με το πλασέ για ν' απαντήσει στο γκολ που είχε δεχθεί η «Ένωση».
image

ΓΙΟΥΡΚΑΣ ΣΕΪΤΑΡΙΔΗΣ

7/3/2001: Παναθηναϊκός – Μαν. Γιουνάιτεντ 1-1

Το γνωστό και μη εξαιρετέο γκολ του 19χρονου, τότε, Γιούρκα Σεϊταρίδη που είχε προκαλέσει την τεράστια απορία του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Σκωτσέζος πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μόλις είδε τ' όνομα του μπακ του Παναθηναϊκού στην 11άδα, ρωτούσε για τον ποδοσφαιριστή που δεν είχε ξανακούσει και... τον έμαθε πολύ καλά όταν στο 25ο λεπτό άνοιξε το σκορ στο ισόπαλο (1-1) παιχνίδι του ΟΑΚΑ για τη δεύτερη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

image
image

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ

19/9/2000: Γιουβέντους – Παναθηναϊκός 2-1

Έχοντας μάθει από μικρός και να... εκτελεί ως επιθετικός, προτού τελικά καθιερωθεί στο κέντρο της άμυνας, ο Γιάννης Γκούμας έδειξε μια από τις αρετές που θα τον διέκριναν αν η ποδοσφαιρική μοίρα τον ήθελε να συνεχίσει να παίζει στη γραμμή κρούσης. Στο «Ντέλε Άλπι» του Τορίνο, σε παιχνίδι της φάσης των ομίλων απέναντι στη Γιουβέντους, με «κεραυνό» στο 45ο λεπτό ισοφάρισε προσωρινά, με τον Παναθηναϊκό να γνωρίζει τελικά την ήττα με σκορ 2-1. Από την εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη που σταμάτησε στο τείχος, ο παλαίμαχος αμυντικός με τη φόρα που είχε απλά «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα του Φαν ντερ Σαρ.
image

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΑΡΤΑΣ

2/10/2002: ΑΕΚ – Ρεάλ Μαδρίτης 3-3

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε τους «γκαλάκτικος» της Ρεάλ Μαδρίτης μια νύχτα του Οκτώβρη του 2002 στο «Νίκος Γκούμας» και ο Βασίλης Τσιάρτας ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στην τρομερή ισοπαλία με το τελικό 3-3. Ο παλαίμαχος Έλληνας άσος και μέλος της Εθνικής μας που κατέκτησε το Euro 2004, με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 6ο λεπτό (στην... επανάληψη, με το πρώτο χτύπημα να έχει σταματήσει στο δοκάρι), έβαλε μπροστά την «Ένωση», έχοντας στη συνέχεια δύο ασίστ προς τους Χρήστος Μαλαδένη και Ντέμη Νικολαΐδη.
image

ΙΕΡΟΚΛΗΣ ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ

11/12/2007: Ολυμπιακός – Βέρντερ Βρέμης 3-0

Στο δεύτερο παιχνίδι με τη Βέρντερ, στο τελευταίο ματς του ομίλου του Ολυμπιακού για την αγωνιστική περίοδο 2007-2008, ο Ιεροκλής Στολτίδης φάνηκε να... ζηλεύει από τη γκολάρα του Πατσατζόγλου στην εκτός έδρας αναμέτρηση και προσπάθησε να κάνει κι εκείνος κάτι που θα έμενε στην ιστορία. Και τα κατάφερε με το δυνατό αριστερό σουτ ανοίγοντας το σκορ και δείχνοντας το δρόμο για τη νίκη, το αποτέλεσμα της οποίας διαμόρφωσε ο ίδιος για να έρθει και η πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ στο πιο καθοριστικό ματς!
image

ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

2/10/2013: Άντερλεχτ – Ολυμπιακός 0-3

Το νυν... οπλοπολυβόλο της Μπενφίκα, είχε μετατρέψει την εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ σε παράσταση για έναν ρόλο, όταν τον Οκτώβρη του 2013 το σύνολο του Μίτσελ είχε επισκεφθεί το Βέλγιο. Έφτασε στο χατ-τρικ και όταν το ολοκλήρωσε, το έκανε με τρομερό τρόπο, φέρνοντας τη μπάλα από το αριστερό στο... κακό του, δεξί πόδι, πετυχαίνοντας ένα απίστευτο γκολ με τη μπάλα να καταλήγει στο αριστερό «Γ» του Καμίνσκι.
image

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΤΣΑΤΖΟΓΛΟΥ

3/10/2007: Βέρντερ Βρέμης – Ολυμπιακός 1-3

Με τον καλύτερο τρόπο είχε ολοκληρωθεί η ανατροπή του Ολυμπιακού στη Βρέμη, προτού διαμορφωθεί το τελικό 3-1 για τους «ερυθρόλευκους» που είχαν πραγματοποιήσει νικηφόρο πέρασμα με... στυλ, από τη γερμανική πόλη! Ο Χρήστος Πατσατζόγλου, ανάμεσα στα γκολ των Στολτίδη και Κοβάσεβιτς εξαπέλυσε μια δεξιά βολίδα στο 82' για να ξετινάξει τα δίχτυα του Βάντερ και να κάνει τρομερά γλυκιά την ευρωπαϊκή βραδιά των Πειραιωτών!
image
image

ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

21/10/1998: Ολυμπιακός – Άγιαξ 1-0

Σπάνιας ομορφιάς γκολ, σε μια τρομερή χρονιά για τον Ολυμπιακό όσον αφορά στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ! Απέναντι στον Άγιαξ, τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχθηκαν στο ΟΑΚΑ, ο Αλέξης Αλεξανδρής στο 38ο λεπτό με μαγικό γυριστό σουτ «εκτέλεσε» τον Φαν ντερ Σαρ για να γράψει το 1-0 που ήταν και το αποτέλεσμα εκείνης της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός, είχε ολοκληρώσει τον Α' όμιλο με 11 βαθμούς, όντας απόλυτο αφεντικό.
image

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ

4/11/2008: Βέρντερ Βρέμης – Παναθηναϊκός 0-3

Η «τυπάρα» άφησε και τους Γερμανούς με το στόμα ανοιχτό με το γκολ που πέτυχε στην πρώτη από τις τρεις διαδοχικές νίκες που πέτυχε ο Παναθηναϊκός στον δεύτερο γύρο της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ εκείνη τη σεζόν, για να φτάσει στην κορυφή του Β' γκρουπ και να πάρει την πανάξια πρόκριση με τεράστια προσπάθεια. Στο 70' κι αφού ο Βαγγέλης Μάντζιος είχε ανοίξει το σκορ, ο Γιώργος Καραγκούνης πήρε τη μπάλα από πλάγιο άουτ, γύρισε το κορμί του και το τρομερό δεξί σουτ κατέληξε στα δίχτυα του Βίζε! Ο Αλέξανδρος Τζιόλης είχε διαμορφώσει αργότερα το τελικό 3-0.
image

ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

17/9/1997: Ολυμπιακός – Πόρτο 1-0

Τρομερό γκολ από τον Στέλιο Γιαννακόπουλο σε παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ στο ΟΑΚΑ, απέναντι στην Πόρτο! Ο παλαίμαχος επιθετικός, σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού στο 6ο λεπτό εκείνου του αγώνα, προκάλεσε ντελίριο στις εξέδρες με το εκπληκτικό σουτ από απόσταση μεγαλύτερη των 35 μέτρων, βλέποντας τον Ρουί Κορέια εκτός θέσης. Το γκολ αυτό χάρισε και τη νίκη στους Πειραιώτες.