Τοροσίδης στ' αποδυτήρια: «Η Εθνική είναι πάνω απ' όλα»

Τοροσίδης στ' αποδυτήρια: «Η Εθνική είναι πάνω απ' όλα»

Αντώνης Σαούλης
Τοροσίδης στ' αποδυτήρια: «Η Εθνική είναι πάνω απ' όλα»

bet365

Ο αρχηγός της Εθνικής μάζεψε τους παίκτες μετά τον αποκλεισμό και τους μίλησε με αρκετή ένταση σ' ένα... ταχύρυθμο σεμινάριο. «Δεν θέλω ν' ακούω για ομάδες εδώ μέσα...». Tο gazzetta.gr αποκαλύπτει όλες οι ατάκες...

Είναι ο αρχηγός. Το κοντέρ του μετράει 96 συμμετοχές με το εθνόσημο και βρίσκεται στην 6η θέση των all time της Εθνικής. Γνωρίζει καλά πως υποχρέωσή του δεν είναι μόνο να φορά το περιβραχιόνιο και ν' ανταλλάσσει λάβαρα. Ο Βασίλης Τοροσίδης (περί ου ο λόγος) ξέρει πως ο αρχηγός της Εθνικής έχει κι άλλες υποχρεώσεις. Μία από αυτές να μιλήσει και στους συμπαίκτες του. Οπως πρέπει την στιγμή που πρέπει. Δεν μιλάει πολύ, δεν μιλάει συχνά, αλλά το έκανε μετά τον αποκλεισμό από την Κροατία στ' αποδυτήρια στο «Καραϊσκάκης».

Ο «Τόρο» μάζεψε τους παίκτες και τους μίλησε με αρκετά μεγάλη ένταση. Κάποιοι είδαν θυμωμένο τον αρχηγό. Θυμωμένο για τον αποκλεισμό και με ένταση στον τόνο της φωνής του. Για να δείξει τι εστί Εθνική. Ηταν ουσιαστικά ένα... ταχύρυθμο σενάριο για το πως πρέπει να είναι ένας διεθνής στην Εθνική του ομάδα.

«Σταματήστε να κλαίγεστε. Ολοι ζητάτε ευκαιρίες. Και όλοι πήρατε ευκαιρίες από τον Σκίμπε. Πήρατε ευκαιρίες παρά το γεγονός ότι δεν παίζατε στις ομάδες σας. Σταματήστε να παραπονιέστε», είπε αρχικά ο Τοροσίδης για να συνεχίσει λέγοντας στους συμπαίκτες του το τι πρέπει να είναι η Εθνική.

«Η Εθνική είναι άλλο πράγμα παιδιά. Οσοι είστε εδώ θα πρέπει ν' αποδεικνύεται ότι αξίζετε να είστε εδώ. Θέλει προσπάθεια συνέχεια», συνέχισε με ένταση ο Βασίλης Τοροσίδης.

«Δεν θέλω ν' ακούω στ' αποδυτήρια για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ. Εδώ είναι η Εθνική. Και η Εθνική είναι πάνω απ' όλα».

Ο «Τόρο» προσπάθησε με την αρχηγική ομιλία του να τους δώσει να καταλάβουν ότι η Εθνική είναι υπεράνω όλων. Αυτό κατάλαβαν άλλωστε όλοι όσοι την άκουσαν με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να παίρνει κι αυτός τον λόγο στη συνέχεια αλλά να είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τον αρχηγό.

Δεν ήταν γκάζια, ούτε προσπάθησε να τους πιάσει από τα μούτρα μετά τον αποκλεισμό. Ηταν μία (δυνατή) υπενθύμιση για το τι σημαίνει Εθνική Ελλάδος. Και πως μπορεί αυτή η ομάδα να πετύχει τον στόχο της την επόμενη διετία. Κι αυτός δεν είναι άλλος από την πρόκριση στο Euro του 2020.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα