Στο Μουντιάλ η Ισλανδία, στα μπαράζ η Κροατία! (vid)

Gazzetta team
Στο Μουντιάλ η Ισλανδία, στα μπαράζ η Κροατία! (vid)

bet365

Η Ισλανδία κέρδισε με 2-0 το Κόσοβο και έγραψε ιστορία με την πρώτη της συμμετοχή σε τελική φάση Μουντιάλ. Η Κροατία πήρε τον «τελικό» με την Ουκρανία.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Περού – Κολομβία με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)!

Η Ισλανδία ήταν... κυρία στο ραντεβού της με την ιστορία. Υποδέχθηκε το Κόσοβο, γνώριζε ότι με νίκη θα έπαιρνε για πρώτη φορά την πρόκριση σε τελική φάση Μουντιάλ στην ιστορία της και τα κατάφερε! Τα πάντα ήταν δύσκολα μέχρι να έρθει το πρώτο γκολ και στο 40’ ο Σίγκουρντσον το πήρε πάνω του. Έκανε υπέροχη ατομική προσπάθεια, άνοιξε το σκορ και όλα πήραν το δρόμο τους.

Οι παίκτες του Χαλγκρίμσον είχαν τον έλεγχο και στο 68’ τελείωσαν τα πάντα, όταν ξανά ο Σίγκουρντσον έκανε ατομική προσπάθεια, αλλά αυτή τη φορά έδωσε την ασίστ στον Γκούντμουνσον, που από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0! Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τα βεγγαλικά να φωτίζουν τον ουρανό του Ρέικιαβικ και τους Ισλανδούς να γράφουν (ξανά) ιστορία!

Το ρίσκο της Κροατίας με την αλλαγή προπονητή έπιασε τόπο και μετά τη μεγάλη νίκη με 2-0 στο Κίεβο θα δώσει το παρών στα μπαράζ. Η ισοπαλία δεν βόλευε καμιά τους και αυτό φάνηκε από το ξεκίνημα. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος, αλλά οι πρώτες ευκαιρίες χάθηκαν για τους φιλοξενούμενους με τους Βίντα και Μάντζουκιτς. Μετά το 20’ οι παίκτες του Σεβτσένκο ανέβασαν ταχύτητα, απείλησαν με μακρινά σουτ των Ρακίτσκι, Μάρλος και Στεπανένκο, όμως η σημαντικότερη ευκαιρία χάθηκε στο 32’, όταν η κεφαλιά του Κονοπλιάνκα πέρασε λίγο άουτ. Στην επανάληψη οι Κροάτες επέβαλαν το ρυθμό τους και στο 62’ πήραν το προβάδισμα. Εντυπωσιακή ασίστ του Μόντριτς, κεφαλιά του Κράμαριτς και 0-1! Οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν την ψυχολογία να αντιδράσουν και στο 70’ τα πάντα τελείωσαν, όταν ξανά ο Κράμαριτς από κοντά έπειτα από ασίστ του Ράκιτιτς έκανε το 0-2, στέλνοντας τους Κροάτες στα μπαράζ και την Ουκρανία στο... καναβάτσο!

Τέλος, σε αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι Φινλανδία και Τουρκία αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Τα πάντα κρίθηκαν στην επανάληψη, με τον Τοσούν να ανοίγει το σκορ για τους Τούρκους στο 57’, τον Αραγιούρι να κάνει το 1-1 στο 75’ και τον Τοσούν να σκοράρει ξανά για το 1-2 στο 83’. Οι Τούρκοι, όμως, δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν ούτε στο φινάλε των ομίλων, καθώς στο 88’ ο Πογιανπάλο έκανε το τελικό 2-2.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα