Ολυμπιακός: Με τη Ματαρό στον ημιτελικό του Final 4 στο Champions League

Δημήτρης Ντζάνης
Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασιλική Πλευρίτου

bet365

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ισπανική Ματαρό στο Final 4 του Champions League γυναικών, που θα γίνει στη Βαρκελώνη.

Η Ματαρό θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του Final 4 του Champions League γυναικών, που θα γίνει στη Βαρκελώνη το διήμερο 20-21 Απριλίου.

Η κλήρωση διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας και οι «ερυθρόλευκες» θα αντιμετωπίσουν την ισπανική Ματαρό.

Στο άλλο ημιτελικό ζευγάρι θα αναμετρηθούν οι άλλες δύο ισπανικές ομάδες που εξασφάλισαν την παρουσία τους στην τελική φάση, η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σαμπαντέλ και η Σαν Αντρέου.

O Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να πάρει μια άτυπη ρεβάνς από τη Ματαρό για τον περσινό του αποκλεισμό από τα προημιτελικά της διοργάνωσης, όταν γνώρισε δύο ήττες με 10-9 στον Πειραιά και 15-12 στην Ισπανία.

Η Ματαρό έφθασε στον τελικό, τον 1ο της ιστορίας της στο Champions League, όπου δεν τα κατάφερε απέναντι στη Σαμπαντέλ, με την τελευταία να επικρατεί με 9-8 και να γίνεται πρωταθλήτρια Ευρώπης για 6η φορά στην ιστορία της.

Στο πρωτάθλημα Ισπανίας και έπειτα από 16 αγωνιστικές, η Ματαρό μαζί με τη Σαν Αντρέου βρίσκονται στην 1η θέση με ρεκόρ 15-1 και ακολουθεί η Σαμπαντέλ με 14-2.

Στο ρόστερ της διαθέτει ένα δυνατό δίδυμο στις τερματοφύλακες με την Ολλανδή, Λάουρα Αρτς και την 22χρονη Μαρτίνα Τέρε, ενώ μεγάλη ισχύ δίνουν η Άννα Εσπάρ, οι Ολλανδές, Σιμόνε φαν ντε Κρατς, Βίβιαν Σέβενιτς, η Ρίτα Κέζτελι από την Ουγγαρία και η Ιταλίδα, Σίλβια Αβένιο.

Όπως και ο Ολυμπιακός, έτσι και η Ματαρό, προκρίθηκε με έξι νίκες στη φάση των ομίλων. Έπαιξε στον Γ' Όμιλο νικώντας τον Εθνικό με 18-8 και 14-3, τη Φερεντσβάρις με 13-5 και 13-8 και την Εγκερ με 18-6 και 18-5.

@Photo credits: INTIME, Νίκος Βήχος
 

Τελευταία Νέα