Ολυμπιακός - Προ Ρέκο 10-11: Ανώδυνη ήττα στην εκπνοή και ραντεβού τον Μάρτιο στο Champions League

Δημήτρης Ντζάνης
 Aνώδυνη ήττα ο Ολυμπιακός από την Προ Ρέκο στην εκπνοή και ραντεβού τον Μάρτιο στο Champions League

bet365

Ο Ολυμπιακός έκλεισε με εντός έδρας ήττα από την Προ Ρέκο με 11-10 τη φάση των ομίλων του Champions League, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν από τον Μάρτιο στη διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την εντός έδρας ήττα από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Προ Ρέκο με 11-10 για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Οι δυο ομάδες θα συνεχίσουν από τον Β' όμιλο στην προημιτελικά φάση της διοργάνωσης, με δύο νέους ομίλους των τεσσάρων ομάδων, που θα αρχίσουν το διήμερο 8-9 Μαρτίου 2024.

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας ανέτρεψε τα δεδομένα της συνάντησης στο 4ο οκτάλεπτο και πήρε τη νίκη με γκολ στον παίκτη παραπάνω από τον Ντι Φούλβιο ένα δευτερόλεπτο πριν από το τέλος.

Η Προ Ρέκο με έξι νίκες και 18β. πέρασε ως πρώτη από τον όμιλο, ο Ολυμπιακός με 11β. προκρίθηκε από τη 2η θέση. Οι όμιλοι της προημιτελικής φάσης, με έξι αγωνιστικές, θα αρχίσουν στις 8-9 Μαρτίου, θα ολοκληρωθούν στις 14-15 Μαΐου και οι δυο πρώτες θα πάρουν μέρος στο Final 4 (6-8 Ιουνίου).

Προβάδισμα για τρία οκτάλεπτα και ανατροπή

Το 1ο οκτάλεπτο σημαδεύτηκε από την άτσαλη εκτέλεση πέναλτι από τον Ζάλανκι και τα τρία γκολ στις επιθέσεις στον παραπάνω, δύο από τον Ολυμπιακό με τους Φουντούλη και Βάμος και ένα από τον Πρεσιούτι.

Ο Μάρτον Βάμος έχοντας βρει ρυθμό με δύο νέες εκτελέσεις στον παραπάνω έκανε το 4-1 (5:19) για τον Ολυμπιακό.

Οι φιλοξενούμενοι αποφασίζοντας να πιέσουν στην άμυνα, έβγαλαν αντίδραση, με τους Ετσενίκε, Ντι Φούλβιο μείωσαν σε 4-3 (1:42), πριν ο Γενηδουνιάς δώσει την ασίστ στον Γιάννη Φουντούλη για το 5-3.

Ο Αλαφραγκής πετυχαίνοντας το 5ο γκολ για τον Ολυμπιακό στον παραπάνω, έκανε το 6-3 στην πρώτη επίθεση της 3ης περιόδου, με τον Ντίνο Γενηδουνιά να αναλαμβάνει δράση: Με εκτέλεση πέναλτι και σουτ από τα 6μ. διατήρησε το +3 για τον Ολυμπιακό (7-4, 8-5).

Η Προ Ρέκο στο 4ο οκτάλεπτο ανέτρεψε τα δεδομένα, με δύο πανομοιότυπες εκτελέσεις από τον Ζάλανκι μείωσε σε 8-7 και 9-7, με άλλα δύο από τον Πρεσούτι προσπέρασε με 10-9 (2:32), ο Παπαναστασίου ισοφαρίζοντας 10-10 στα 00:34 έδειξε να στέλνει τον αγώνα στα πέναλτι, όμως ο Ντι Φούλβιο με γκολ από τον κεντρικό άξονα στον παραπάνω, έδωσε τη νίκη στην Προ Ρέκο 11-10.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-2, 3-3, 2-5.

Ολυμπιακός (Χρβόγιε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος 3, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 3, Γκίλλας, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου, Νικολαΐδης, Παπαναστασίου 1, Ζερδεβάς.

Προ Ρέκο (Σάντρο Σούκνο): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φιούλβιο 2, Ζάλανκι 3, Κανέλα, Γιάνγκερ 1, Φοντέλι, Πρεσούτι 3, Ετσενίκε 2, Κοντέμι, Κάκαρης, Ιόκι Γκράτα, Χάλοκ, Νέγκρι.


@Photo credits: eurokinissi, Γιώργος Ματθαίος
 

Τελευταία Νέα