Χάλκινο για τις «γοργόνες» στην Κίνα

Χάλκινο για τις «γοργόνες» στην Κίνα

bet365

Τα κορίτσια του πόλο είναι εδώ! Παρά τον αποκλεισμό τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έφεραν ακόμα μία διάκριση παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο στην Κίνα.

Με δεύτερο μετάλλιο και μάλιστα κόντρα στην ίδια ομάδα επιστρέφει από την Κίνα η Εθνική πόλο των γυναικών, η οποία κατέκτησε την 3η θέση στα τελικά του World League με 8-7 κόντρα στη διοργανώτρια.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Παγκόσμιου τίτλου στην Σανγκάη κόντρα στην Κίνα, η ανανεωμένη Εθνική μας πέτυχε μια ακόμη επιτυχία, αυτή τη φορά στην πόλη Τσανγκτσού! Νίκη στον μικρό τελικό επί της Κίνας και μετάλλιο, το 4ο στη διοργάνωση, μετά το χρυσό το 2005 στο Κίρισι και τα χάλκινα το 2007 στο Μόντρεαλ και το 2010 στο Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Παρά το άσχημο ξεκίνημα, τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση ανέβασαν ρυθμούς προς το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου και με άμυνα γρανίτη στην τελευταία περίοδο πανηγύρισαν το θετικό αποτέλεσμα και ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών με κορυφαία την Άλκηστη Αβραμίδου, η οποία πέτυχε τρία τέρματα, ενώ διαμόρφωσε και το τελικό σκορ δυόμισι λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα.

Τα 8λεπτα: 1-2, 4-2, 1-2, 1-2
ΚΙΝΑ (Χουάν Ζανέ): Μα Χουανχάν 2, Βανγκ Γι 2, Σαν Γιανγιούν, Σαν Χουίτζι, Ζανγκ Λι
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 1, Κότσια, Ψούνη, Χαραλαμπίδου Στ. 2, Αβραμίδου 3, Ασημάκη 1, Χαραλαμπίδου Ι., Πλευρίτου Μαργ., Μανωλιουδάκη 1, Πλευρίτου Ελ., Κοντογιάννη, Διαμαντοπούλου Χρ.

 

Τελευταία Νέα