Όλες οι αντιδράσεις από την κλήρωση!

Gazzetta team
Όλες οι αντιδράσεις από την κλήρωση!

bet365

Μπάγερν-Μπαρτσελόνα και Ντόρτμουντ-Ρεάλ είναι τα δύο ζευγάρια του ημιτελικού του Τσάμπιονς Λιγκ και το gazzetta.gr σας μεταφέρει τις πρώτες αντιδράσεις της κλήρωσης!

Ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, δήλωσε: «Η Μπαρτσελόνα είναι το σημείο αναφοράς για μένα στην Ευρώπη. Έχουν κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ περισσότερες φορές από κάθε άλλη ομάδα τα τελευταία χρόνια. Είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, με εκπληκτικές επιθετικές δυνατότητες. Παίξαμε απέναντί τους το 2009... Θυμάμαι καλά αυτό το παιχνίδι και πραγματικά δεν θέλω να το σκέφτομαι, γιατί ήταν αρκετά επίπονο το να το παρακολουθείς. Ωστόσο, είναι μια σπουδαία ευκαιρία να δείξουμε ότι έχουμε βελτιωθεί πολύ από τότε.

Νομίζω ότι θα δούμε δύο πολύ καλά παιχνίδια, που θα γίνουν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Επιπρόσθετα νομίζω ότι το ότι παίζουμε το πρώτο παιχνίδι εντός είναι ένα μικρό πλεονέκτημα, παρά το κοινό αίσθημα ότι πρόκειται για μειονέκτημα. Το είδαμε απέναντι στη Γιουβέντους, όπου ο κόσμος είπε ότι μπορεί να αποδειχθεί μειονέκτημα. Αλλά κάναμε μια σπουδαία εμφάνιση στην έδρα μας, όπου έθεσε τα θεμέλια για τη ρεβάνς και για την πρόκρισή μας στα ημιτελικά. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα παίξουμε με την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Ακόμα νιώθω ότι η Μπαρτσελόνα είναι τα μεγάλα φαβορί για να κερδίσουν το Τσάμπιονς Λιγκ».
Ο εκπρόσωπος της Μπαρτσελόνα στην κλήρωση και πρώην τερματοφύλακας των Καταλανών Άντονι Θουμπιραρέτα, τόνισε: «Είναι ένα σπουδαίο ζευγάρι. Υπάρχουν τέσσερις σπουδαίες ομάδες στα ημιτελικά και σε όλες αρέσει να παίζουν ποδόσφαιρο. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ».
Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της Ντόρτμουντ, Χανς Γιόακιμ Βάτσκε, ανέφερε ότι δεν ήθελε την Μπάγερν: «Δε νομίζω η Ρεάλ θα μας φοβηθεί μετά τα ματς των ομίλων (η Ντόρτμουντ κέρδισε τέσσερις βαθμούς στις μεταξύ τους αναμετρήσεις). Θα μας σεβαστεί όπως θα την σεβαστούμε κι εμείς. Είμαστε ικανοποιημένοι με την κλήρωση, όχι γιατί θεωρούμε ότι είναι εύκοληαλλά επειδή το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μία διεθνής διοργάνωση και θέλαμε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι και όχι μία αναμέτρηση γερμανική με την Μπάγερν».
Ο εκπρόσωπος της Ρεάλ Μαδρίτης, Εμίλιο Μπουντραγκένιο τόνισε: «Είναι ευχαρίστηση και τιμή για εμάς το ότι είμαστε εδώ. Σεβόμαστε πολύ την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Παίξαμε μαζί τους δύο φορές στους ομίλους, αλλά δεν καταφέραμε να τους κερδίσουμε. Αυτή τη φορά, ελπίζουμε ότι θα είναι διαφορετικά, αφού θέλουμε να είμαστε στον τελικό, αυτό ονειρευόμαστε».
Ο αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν και πρώην παίκτης και προπονητής της Ντόρτμουντ, Ματίας Ζάμερ, υποστήριξε: «Είναι μια καλή κλήρωση για εμάς. Υπήρχαν τέσσερις φανταστικές ομάδες και ξέραμε ότι πρέπει να παίξουμε με μία από αυτές. Θα είναι ένα φανταστικό ζευγάρι και δεν νομίζω ότι είναι μειονέκτημα το να παίξουμε το εντός έδρας ματς πρώτα. Το δείξαμε απέναντι στη Γιουβέντους. Έχω δει κάποια ματς από την Μπαρτσελόνα φέτος και ξέρουμε ότι θα χρειαστούμε δύο απολύτως μεγάλες εμφανίσεις ώστε να πετύχουμε».

Ο μέσος της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Σεμπάστιαν Κελ, ήταν φειδωλός στις δηλώσεις, του αφήνοντας ωστόσο μια αίσθηση αισιοδοξίας: «Είναι μια σκληρή κλήρωση, αλλά αυτό θα συνέβαινε ούτως ή άλλως. Ανυπομονούμε για το παιχνίδι και είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να επικρατήσουμε».

Ο Μεσούτ Εζίλ ήταν ενθουσιασμένος για το ότι θα αντιμετωπίσει τους συμπατριώτες του: «Μας έτυχε η Ντόρτμουντ! Αυτού του είδους τα παιχνίδια είναι που όλοι ανυπομονούμε να παίξουμε. Θέλουμε να είμαστε στον τελικό.»

Ο προπονητής της Ντόρτμουντ, Γίργκεν Κλοπ, τόνισε: «Είμαι χαρούμενος που επιτέλους ξέρω ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουμε. Δεν χρειάζεται να υπογραμμίσω το ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένας σκληρός αντίπαλος. Αλλά είναι η μοναδική ομάδα που υπήρχε στην κλήρωση, την οποία έχουμε ήδη καταφέρει να κερδίσουμε».
Ο αρχηγός της Μπάγερν, Φίλιπ Λαμ είπε: «Είναι μια σπουδαία κλήρωση. Τι παιχνίδι! Είναι η τρίτη παρουσία μας σε ημιτελικό σε τέσσερα χρόνια και θα συναντήσουμε την Μπαρτσελόνα. Νομίζω ότι οι πιθανότητες να φτάσουμε το Γουέμπλεϊ είναι 50-50. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα μονομαχία ανάμεσα σε δύο κορυφαίες ομάδες».
Ο Τόμας Μίλερ των Βαυαρών δήλωσε: «Δεν έχω παίξει ποτέ απέναντι στη Μπαρτσελόνα, οπότε πραγματικά ανυπομονώ να το κάνω».
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα