Της... καθυστέρησης στο Europa! (vids)

Της... καθυστέρησης στο Europa! (vids)

Gazzetta team
Της... καθυστέρησης στο Europa! (vids)

bet365

Συναρπαστικό φινάλε στο Europa League, όπου άλλαξε το σκορ σε τέσσερις αγώνες! Σοκ με Ορμπάιθ για Ατλέτικο, τρομερός Μπέιλ με δύο γκολ-φάουλ, σούπερ ματσάρα στο Γκλάντμπαχ-Λάτσιο (3-3).

Σοκ για Ατλέτικο
Αναμφίβολα συμπεριλαμβανόταν στα φαβορί όχι μόνο για την πρόκριση, αλλά και για την κατάκτηση του τροπαίου. Ωστόσο, η Ατλέτικο θα πρέπει πλέον να κάνει την υπέρβαση στο Καζάν, μιας και η Ρουμπίν τη νίκησε 0-2 στο «Βιθέντε Καλδερόν», όπου συνέβησαν φοβερά πράγματα. Οι Ρώσοι άνοιξαν το σκορ με τον Καραντενίζ (6') να παλσάρει στην αριστερή γωνία του Ασένχο και το έκλεισαν στις καθυστερήσεις, όταν και στήθηκε ένα εκπληκτικό σκηνικό. Ο τερματοφύλακας των Μαδριλένων είχε ανέβει στο 90'+4' για την ισοφάριση και στην κόντρα το πλήρωσε.

Ο πρώην του Ολυμπιακού, Πάμπλο Ορμπάιθ (βασικός όπως και ο Ιβάν Μαρκάνο) που δεν φημίζεται για την ταχύτητα του, έκανε το σπριντ της καριέρας του και κατάφερε να ξεφύγει και από το τάκλιν του Ασένχο που πάλευε να τον ανατρέψει και έγραψε το τελικό σκορ που προφανώς δεν περίμενε κανείς. Ενδιάμεσα, οι Ροχιμπλάνκος είχαν πιέσει και είχαν σπαταλήσει τουλάχιστον πέντε σούπερ ευκαιρίες για γκολ. Ειδικά από το 44' και μετά, όταν και αποβλήθηκε ο Σαρόνοβ των φιλοξενούμενων. Ο Φαλκάο είχε δοκάρι (78'), ενώ ο Αντριάν (83') μόνος του από μισό μέτρο έστειλε με το κεφάλι τη μπάλα ξυστά από το δοκάρι. Ηταν η πρώτη εντός έδρας ευρω-ήττα της Ατλέτικο σε φάση νοκ άουτ από το 1999 (1-3 από την Πάρμα στο UEFA).

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ασένχο, Γκοδίν, Κάτα Ντίας (59' Ραούλ Γκαρθία), Φιλίπε Λουίς (65' Σαούλ), Χουανφράν, Τιάγκο, Μάριο Σουάρεθ (46' Κόκε), Αντριάν, Αρντά Τουράν, Κριστιάν Ροδρίγκες, Φαλκάο
Ρουμπίν Καζάν: Ριζίκοβ, Θέσαρ Νάβας, Σαρόνοβ, Ανσάλντι, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Νάτχο, Ερεμένκο, Καραντενίζ (88' Κουζμίν), Κίσλιακ, Ροντόν (85' Ντιαντιούν).

Προβάδισμα στα χιόνια!
Με χιόνια και με... κρύο η Βασιλεία επικράτησε της Ντνίπρο 2-0 στο «Σανκτ Γιάκομπ Παρκ» και έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης για τη φάση των «16». Τι και αν η θερμοκρασία έδειχνε -6, οι γηπεδούχοι έπαιξαν καλή μπάλα στο χιονισμένο τερέν, είχαν ουσία στην τελική προσπάθεια και... πάγωσαν τους Ουκρανούς! Ο Στόκερ στο 23' άνοιξε το σκορ και ο Στρέλερ στο 67' πέτυχε το 2-0.

Σούπερ Μπέιλ και πάνω χέρι!

Οταν η Τότεναμ δεν μπορούσε να κάνει ούτε φάση, υπήρχε ο Μπέιλ από στημένα να κάνει τη διαφορά. Ο Ουαλός έπαιξε μεγάλη μπάλα, μια ομάδα μόνος του και οι Λονδρέζοι με το 2-1 επί της Λυών έκαναν βήμα πρόκρισης. Ο Μπέιλ μπορεί να έχασε τη φάση του αγώνα στο 37' αλλά στο 45' με φαουλάρα άνοιξε το 2-1. Στην επανάληψη η Λυών ήταν καλύτερη, πήρε τον έλεγχο, πίεσε και με γκολάρα του Ουμτιτί ισοφάρισε 1-1. Οι Γάλλοι πίεσαν, ο Φρίντελ άντεχε μέχρι τις καθυστερήσεις όπου... πανηγύρισε το νέο γκολ του Μπέιλ. Ακόμα μια φαουλάρα και η Τότεναμ πάει με άλλον αέρα στη Γαλλία.
Τότεναμ: Φρίντελ, Βερτόνχεν, Γκαλάς, Γουόκερ, Άσου Εκοτό, Ντέμπσεϊ (67’ Χόλτμπι), Λένον (79’ Σίγκουρντσον), Πάρκερ (90’ Λίβερμορ), Μπέιλ, Αντεμπαγιόρ, Ντεμπελέ

Λυών: Βερκούτρ, Λόβρεν, Φοφανά, Ρεβεγιέρ, Μπίσεβατς, Ουμτιτί, Μαλμπράνκ (82’ Γκρενιέ), Γκοναλόν, Λόπες (88’ Γκεζάλ), Λακαζέτ, Γκομίς


Δυο γκολ, με... μηδέν στην Ουκρανία
Η Νιούκασλ σημείωσε δυο τέρματα, ωστόσο ο πίνακας έγραφε... μηδέν στο τέλος και η λευκή ισοπαλία με τη Μέταλιστ αφήνει τον επαναληπτικό ανοιχτό. Στο α' μέρος έγινε μόλις μια φάση, ο Σισέ σκόραρε, αλλά ο βοηθός Χάγκεν είχε υποδείξει οφσάιντ. Λίγα πράγματα και στην επανάληψη, ακόμα ένα γκολ του Σισέ, ακόμα ένα... οφσάιντ. Οι ανθρακωρύχοι φωνάζουν για τη διαιτησία, το μηδέν έμεινε μέχρι τέλους και η Μέταλιστ θα υποδεχθεί με άλλον αέρα τη Νιούκασλ

Νιούκαστλ: Κρουλ, Κολοτσίνι, Σ.Τέιλορ, Εμπιβά, Σαντόν, Καμπάιγ, Γκουτιέρεζ, Τιοτέ (79' Σόλα Αμεόμπι), Σισοκό, Ομπερτάν (62’ Μαρβό), Σισέ

Μέταλιστ: Γκοργιαΐνοφ, Φιρίνιο, Τορσιλιέρι, Βιγιάγκρα, Γκιγιέ, Κλέιτον, Τόρες, Σόσα, Μάρλος (73' Γουίλιαν), Εντμάρ, Κριστάλντο (82' Γιάγια)

Χτύπησαν στο τέλος οι Βέλγοι

Μέχρι το 90' κρατούσε την τύχη στα χέρια της, ωστόσο η Στουτγκάρδη... κατάφερε ακόμα μια φορά να τα κάνει... μαντάρα. Ισόπαλη 1-1 με τη Γκενκ και οι Βέλγοι απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης για τους «16». Οι Γερμανοί προέρχονταν από πέντε ήττες στη Μπουντεσλίγκα, άσχημο το κλίμα, όμως από το 42' και το γκολ του Γκέντνερ οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν. Στην επανάληψη έχασε ευκαιρίες, αλλά από το 70' και μετά υπέστη... καθίζηση. Η Γκενκ πίεση, εκμεταλλεύθηκε λάθη στην άμυνα και ο Πλετ στις καθυστερήσεις πέτυχε το 1-1.

Στουτγκάρδη: Ούλριχ, Σακάι, Τασι, Νίντερμαϊερ, Μποκα, Κβιστ, Τραορέ (74' Μαξίμ), Τορούν (46' Χολζχάουσερ), Γκέντνερ, Χάρνικ (57' Οκαζάκι), Ιμπίσεβιτς

Γκενκ:Κότελες, Τσιμάνγκα, Κουλιμπαλί, Νγκοντσα, Σιμέις, Χάιλαντ, Μπουφελ, Κουμορντζί (74'Γκοριους), Βόσεν (68'Πλετ), Μπαρντά, Ντε Κέουλαρ (83' Μονροσέ)


Εφτάψυχη η Λάτσιο!
Ισως στο καλύτερο ματς της ημέρας, οι Λατσιάλι ντύθηκαν Γερμανοί και με γκολ στο 94' πήραν πολύτιμο 3-3 από την Γκλάντμπαχ, η οποία εκτέλεσε τρία πέναλτι! Το πρώτο ήταν στο 17' με τον Ντίας να το παραχωρεί και τον Στραντζλ να το μετατρέπει σε γκολ για το 1-0, το οποίο ήταν το σκορ του πρώτου μέρους. Ολα τα λεφτά όμως ήταν η επανάληψη. Ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς είχε την έμπνευση να περάσει στο ημίχρονο τον Κόζακ στον αγώνα και ο Τσέχος επιθετικός τον δικαίωσε και με το παραπάνω. Στο 57' ο Φλόκαρι με προβολή από κοντά ισοφάρισε σε 1-1 μετά από σέντρα του Καντρέβα και στο 64' ο Κόζακ έδωσε με τον ίδιο τρόπο το προβάδισμα στους Ιταλούς ύστερα από σέντρα του Λούλιτς από αριστερά.

Ο Ντίας όμως είχε βαλθεί να καταστρέψει την ομάδα του και στο 70' έκανε και δεύτερο πέναλτι και είδε κόκκινη κάρτα, όμως ο Μαρκέτι νίκησε αυτή τη φορά τον Στραντζλ και κράτησε προσωρινά το 1-2. Στο 84' ο ρέφερι Καράσεφ έδωσε και τρίτο πέναλτι στην Γκλάντμπαχ και αυτή τη φορά τη μπάλα έστησε ο Μαρξ και δεν αστόχησε, γράφοντας το 2-2. Στο 88' με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Αράνγκο έκανε το 3-2 βάζοντας φωτιά στις εξέδρες του «Μπορούσια Παρκ» και οι Γερμανοί νόμιζαν ότι για ακόμα μία φορά έκαναν το γνωστό τους χτύπημα στο τέλος. Ομως δεν ήταν έτσι, αφού την τελευταία λέξη την είπε ο Κόζακ που στο 94' εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Ερνάνες για το 3-3 που δίνει στην Λάτσιο προβάδισμα για πρόκριση στους «16».

Γκλάντμπαχ (Λουσιέν Φαβρ): Τερ Στέγκεν, Βεντ, Στραντζλ, Νόρντβαϊτ (72' Μαρξ), Μπρούβερς, Ντομίνγκεθ, Αράνγκο, Γιάντσκε (75' Χάνκε), Χέρμαν, Τσιγκέρτσι (75' Σάκα).

Λάτσιο (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Μαρκέτι, Μπιάβα, Κονκό, Αντρέ Ντίας, Ράντου, Λεδέσμα (46' Κόζακ), Ερνάνες, Γκονζάλες, Καντρέβα (72' Τσάνα), Λούλιτς (88' Σιανί), Φλόκαρι.

Αλλαγή για Οσκαρ
Ο Οσκαρ είχε προλάβει να λάμψει στο Champions League έχοντας πετύχει δύο από τα καλύτερα γκολ της διοργάνωσης και μετέφερε τη μαγεία του και στο Europa League. Ο Βραζιλιάνος μπήκε στον αγώνα στο 82' και μερικά δευτερόλεπτα μετά λύτρωσε την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, που δεν είχε καταφέρει να ξεκλειδώσει την άμυνα της Σπάρτα Πράγας, η οποία παρατάχθηκε με 11 Τσέχους στη σύνθεσή της. Μόλις 45 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο πρώην άσος της Ιντερνασιονάλ συνδυάστηκε υπέροχα με τον Αζάρ και αφού απέφυγε έναν αντίπαλο τελείωσε εξαιρετικά τη φάση με αριστερό πλασέ στη γωνία.

Οι Λονδρέζοι δεν παρουσίασαν κάτι διαφορετικό από το πρωτάθλημα, αφού χωρίς φρεσκάδα και ιδέες δεν δημιούργησαν πολλές προϋποθέσεις για να σκοράρουν, όμως με το 0-1 είναι με το ενάμιση πόδι στους «16» της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης. Οσον αφορά τους γηπεδούχους, έχασαν τις δύο καλύτερες ευκαιρίες τους με τον Νταβίντ Λαφάτα, όμως σε αμφότερες τις περιπτώσεις ο Τσέχος στράικερ δεν σημάδεψε σωστά.

Σπάρτα Πράγας (Βίτεσλαβ Λαβίτσκα): Βάκλικ, Ζαποτότσνι, Χιμπς, Σβέιτικ, Βάτσα, Ματεγιόφσκι, Χόλεκ, Χουσμπάουερ (85' Μπέντναρ), Κρέιτσι (81' Πάμιτς), Λαφάτα (76' Κβέουκε), Κάντλετς.

Τσέλσι (Ράφα Μπενίτεθ): Τσεχ, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Μπερτράντ, Λάμπαρντ, Ραμίρες, Μαρίν (68' Μπεναγιούν), Αζάρ, Μάτα (82' Οσκαρ), Τόρες.


Αρνητικό ρεκόρ και... έξω η Νάπολι!
Η Βικτόρια Πλζεν είχε να παίξει επίσημο αγώνα από το Νοέμβριο καθώς το πρωτάθλημα Τσεχίας είχε διακοπή, ο Βάλτερ Ματσάρι έδωσε στον Ρολάντο το ντεμπούτο του στην άμυνα της Νάπολι και οι οπαδοί των Παρτενοπέι που πήγαν στο «Σαν Πάολο» περίμεναν τη νίκη που θα σήμαινε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Τα πράγματα, όμως, μόνο έτσι δεν εξελίχθηκαν... Μετά τις φάσεις των Πάντεφ και Ζούνιγκα στο πρώτο 15λεπτο, η Βικτόρια ανέβασε την απόδοση της, πίεσε και στο 28' έκανε το 0-1 με το σουτ του Νταρίντα. Η εικόνα της Νάπολι δεν ήταν καλή, ο Ματσάρι έριξε στο ματς -με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου- τον Χάμσικ αλλά η συνέχεια ήταν εφιαλτική για τους Παρτενοπέι...

Οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν χάθηκαν από τους Χάμσικ, Καβάνι και στο 79' ο Ζούνιγκα έκανε ένα τρομερό λάθος στην άμυνα, για να το εκμεταλλευτεί ο Ραϊτοράλ και να γράψει το 0-2 από κοντά! Οι γηπεδούχοι βγήκαν μαζικά μπροστά μήπως και σώσουν κάτι από το ματς αλλά στο 89' ο Τεκλ πήρε την κάθετη μπαλιά και πλάσαρε σωστά τον Ντε Σάνκτις διαμορφώνοντας το τελικό 0-3!

Αυτό το 0-3 στέλνει ουσιαστικά από σήμερα την Βικτόρια στην επόμενη φάση ενώ είναι και η πιο βαριά εντός έδρας ήττα της Νάπολι στην ευρωπαϊκή ιστορία της...

Νάπολι: Ντε Σάνκτις, Γκαμπερίνι (46' Χάμσικ), Ρολάντο, Μπρίτος, Μάτζιο, Ντοναντέλ (72' Ινλέρ), Τζεμαϊλί, Ελ Καντουρί (59' Καλαϊό), Ζούνιγκα, Πάντεφ, Καβάνι.
Βικτόρια Πλζεν: Κόζατσικ, Ρέζνικ, Τσισόβσκι, Προχάτσκα, Λίμπερσκι, Χόρβατ, Νταρίντα, Ραϊτοράλ (85' Φίλο), Κολάρ (90' Χέιντα), Κόβαρικ, Μπάκος (59' Τεκλ).


Δεύτερη και καλή για Μπενφίκα
Ούτε μία ούτε δύο, αλλά 19 φορές είχε επισκεφτεί τη Γερμανία η Μπενφίκα. Η εν λόγω χώρα δεν ήταν και η πλέον φιλόξενη για τους Λουζιτανούς, οι οποίοι είχαν νικήσει εκεί μόλις μία οφ΄ρα. Τώρα στη «Μπάι Αρένα» ήρθε και η δεύτερη επιτυχία τους. Σε ένα πολύ κλειστό ματς, κόντρα στις προβλέψεις που το ήθελαν να έχει πολλά γκολ, οι Πορτογάλοι επικράτησαν 1-0 της Λεβερκούζεν. Το παιχνίδι κρίθηκε με το όμορφο γκολ του Οσκαρ Καρδόσο στο 61'. Οι «Ασπιρίνες» θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων, αλλά ο Μελγαρέχο έσωσε πάνω στη γραμμή το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Σαμ.

Λεβερκούζεν: Λένο, Σβάαμπ, Βόλφσιντ, Χέγκελαρ, Κάντλετς, Ρόλφες, Μπέντερ, Σίρλε (46' Σαμ), Χοσογκάι (80' Μπένις), Κίσλινγκ, Κάστρο (70' Μιλίκ)
Μπενφίκα: Αρτούρ, Λουιζάο, Γκαράι, Αλμέιδα, Γκαϊτάν, Μάτιτς, Ουρέτα (57' Σάλβιο), Αντρέ Γκόμες (42' Πέρες), Τζον, Μελγαρέχο, Καρδόσο (72' Λίμα).



Πιο λευκά δεν γίνεται
Στην χιονισμένη Λευκορωσία ο πάγος δεν έμεινε μόνο εκτός γηπέδου, αλλά και στην αγωνιστική εικόνα του ΜΠΑΤΕ-Φενέρ (0-0). Στο να μείνει χωρίς γκολ η αναμέτρηση συνέβαλε τα μέγιστα η αποβολή (και μάλιστα με δύο κίτρινες) του Ραούλ Μεϊρέλες στο 4'. Ηταν η δεύτερη πιο γρήγορη αποβολή στο Europa League μετά από εκείνη του Νικ Φιρχέβεν της Αλκμααρ τον περασμένο Μάρτιο (στο 2'). Κατά συνέπεια οι Τούρκοι που είχαν στα πλάνα τους τη νίκη, κλείστηκαν και κατάφεραν να κρατήσουν απαραβίαστη την εστία τους κατά το... μη χείρον βέλτιστον.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ: Γκορμπούνοφ, Γιούρεβιτς, Ράντκοφ, Μπορντάτσεφ, Φιλιπένκο, Βολόντκο, Χλεμπ (79' Κάρλοβιτς), Ολέκνοβιτς, Μπάγκα (64' Μποζολέφσκι), Ρούντικ (46' Παβλόφ), Ροντιόνοφ
Φεν
ερμπαχτσέ:
Ντεμιρέλ, Κορκμάζ, Τσίεγκλερ, Ιρτεγκούν, Γκιονούλ, Μεχμέτ Τοπάλ, Κρίστιαν, Ουεμπό (72' Ερκίν), Κάιτ, Σο (90' Σαλίχ).

Πρόκριση με Παλάσιο, σοκ με Μιλίτο...
Ο αγώνας της Ιντερ με την Κλουζ στο «Μεάτσα» άρχισε άσχημα για τους γηπεδούχους καθώς ο Μιλίτο αποχώρησε στο 10' λόγω τραυματισμού και υπάρχουν φόβοι για χιαστούς... Ουδέν κακόν αμιγές καλού, όμως, καθώς στη θέση του μπήκε ο Παλάσιο και στο 20' ήταν αυτός που με ωραίο πλασέ, μετά την πάσα του Γκουαρίν, νίκησε τον Φελγκουέιρας για το 1-0. Οι Νερατζούρι ήλεγχαν συνεχώς την κατάσταση, αν και το ματς δεν είχε καλό ρυθμό, για να βάλουν βάσεις πρόκρισης στο 87' με μια εκπληκτική λόμπα του Παλάσιο για το 2-0!


Ιντερ: Χαντάνοβιτς, Ναγκατόμο, Σιλβέστρε, Ρανόκια, Περέιρα, Καμπιάσο, Κόβασιτς (87' Τζόναθαν), Γκαργκάνο, Γκουαρίν, Μιλίτο (10' Παλάσιο), Κασάνο (73' Αλβαρεζ).
Κλουζ: Φελγκουέιρας, Ιβο Πίντο, Πίκολο, Κάντου, Καμόρα, Μουρεσάν, Γκοντεμέκε (39' Μαφτέι), Ράντα, Σέπσι, Μαά (78' Χόρα), Ρουί Πέντρο (84' Μπιελάνοβιτς).


«Χ»αμένη η Ντιναμό
Στο παγωμένο Κιέβο, Ντιναμό και Μπορντό παρατάχθηκαν με αρκετές απουσίες. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν αγωνιστικά και ήταν και εκείνοι που σκόραραν πρώτοι. Ο Αρούνα (20') βρέθηκε μόνος του στη μεγάλη περιοχή, στόπαρε ανενόχλητος και με βολίδα έκανε το 1-0. Μόλις τρία λεπτά κράτησε όμως η χαρά τους, καθώς ο Ομπρανιάκ με γκολάρα από τη δεξιά γωνία της περιοχής έφερε το ματς στα ίσια. Το 1-1 θα έμενε μέχρι το τέλος παρόλο που οι Ουκρανοί βρέθηκαν πολύ κοντά στο γκολ. Στο 76' ο Χούσεφ ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Ενρίκε και ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.


Ντ. Κιέβου: Κόβαλ, Μίχαλικ, Ταϊβό, Κατσερίντι, Βίδα, Μιγκέλ Βελόσο, Γιαρμολένκο, Μπεζούς (69' Γκάρμας), Αρούνα, Μεχμέντι (78' Μάρκο Ρουμπέν), Κράνιτσαρ (61' Χούσεφ)
Μπορντό: Καρασό, Ενρίκε, Σανέ, Πλανούς, Τρεμουλινάς, Πλασίλ (90' Πόκο), Φομπέρ, Σέρτιτς, Ομπρανιάκ, Μπεγιόν (61' Σαϊβέτ), Μορίς-Μπελάι (66' Ρολάν).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα